doru3160 Postat August 2, 2017 Autor Partajează Postat August 2, 2017 Acum depinde ...... și ce preț se cere pe el. http://www.elforum.info/topic/126769-multimetru-rusesc-b7-35/ Link spre comentariu
feri.visky Postat August 4, 2017 Partajează Postat August 4, 2017 Un super aparat LCR metru tip 101a de la Adolf Falcke... Are EBF80, EC92, EZ80 şi tubul stabilizator GR25-12 de la Pressler. Nu funcţionează. M-ar interesa schema aparatului... nu am reuşit să-o găsesc... Link spre comentariu
gauss Postat August 4, 2017 Partajează Postat August 4, 2017 Frumoasa masinarie ... In foto 5 , in dreapta sus , se vad 2 trimeri ( condensatori semivariabili ) din ceramica ... pe care ( aproape ) toti electronistii Ii stiu ca fiind de sorginte ruseasca , ei fiind creatie germana , preluati cu tot cu fabrica dupa razboi ... macar i - au facut bine ! P . S . - caut si eu schema aparatului , dar sant sanse mici , dupa cum stiti ! ... 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat August 4, 2017 Autor Partajează Postat August 4, 2017 Va tineti de glume...in foto 5 ma dor ochii cat am cautat al 2 lea semivariabil...doar in poza 4 am reusit sa-i gasesc pe amandoi. In poza 5 am vazut magaria cu 2 diode in loc de un EZ...probabil a fost facuta in vremuri mai aproape de cele ale noastre,cand a avut mai la indemana doua F407 sau ceva similar,decat un EZ. Intr-adevar,frumoasa jucarie,si daca nici pe radiomuseum nu exista in baza de date,inseamna ca e si rar si greu de gasit in alta parte o documentatie completa. Link spre comentariu
gauss Postat August 4, 2017 Partajează Postat August 4, 2017 Mii de scuze ... cred ca ar fi trebuit sa scriu " foto 4 " . Nu editez , ca discutia sa aiba sens , iar greseala este a mea ... Link spre comentariu
feri.visky Postat August 4, 2017 Partajează Postat August 4, 2017 Am lăsat aparatul (aproape) în forma în care a ajuns la mine... L-am scos, efectiv din gunoi... Soluţia pentru EZ80 este una "originală"... În loc să lipească diodele pe soclu, sub şasiu, a ales această metodă radioamatoricească... Link spre comentariu
doru3160 Postat August 4, 2017 Autor Partajează Postat August 4, 2017 Daca mai baga si o rezistenta in serie,era treaba completa.Inseamna ca pe teritoriul nostru a fost ''masluit''...diodele chiar sunt de IPRS.Eu doar am banuit la inceput. Link spre comentariu
blazeu Postat August 6, 2017 Partajează Postat August 6, 2017 (editat) Am lăsat aparatul (aproape) în forma în care a ajuns la mine... L-am scos, efectiv din gunoi... Soluţia pentru EZ80 este una "originală"... 20170728_131934.jpg În loc să lipească diodele pe soclu, sub şasiu, a ales această metodă radioamatoricească... Dar la acest fel de substitutie parca se instala si un rezistor de 47-51 ohm/1-2W intre catozii F407 si primul electrolitic de filtraj? PS Scuze, acum am citit si remarca colegului Doru. Editat August 6, 2017 de blazeu Link spre comentariu
csu Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Ceva aparent german și destul de bătrân, dar funcțional, acceptabil pentru vârsta lui: Varianta rusească, probabil mult mai tânără, funcționează chiar bine pe toate domeniile, mai puțin pe X100Ω (se poate remedia ușor) Metra Unimet din anii 1960, funcționează foarte precis, și arată ca o bijuterie: Tot metra din 1964 dacă cineva recunoaște modelul, i-ași fi recunoscător Punte RLC Metra Icomet din ani 70, probabil resuscitabil: Punte Kelvin, producție ERA Kelwin TMT-2 oarecum funcțional, reparabil (pentru serile de iarnă): 3 Link spre comentariu
csu Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Tester tranzistori japonez, funcțional,, nou la cutie, din 84-85 având bateria originală: Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Este un aparat robust... am unul identic. Singura observaţie ar fi că Beta este doar 300 ceea ce este de multe ori depăşită de valorile mai mari uzuale ... Link spre comentariu
csu Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Mai are un neajuns: nu se poate folosii pentru tranzistori cu germaniu. Link spre comentariu
csu Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Din familia Hartmann & Braun: Multavi II din anii 43-50 funcționale, punctuale pe tensiune și curent continiu, 15-20% pe lângă pe tensiune și curent alternativ. Multavi 5: din a doua jumătate a anilor 50 foarte precis Elavi 0100: din 1656 Inkavi funcțional din anii 50-60: Elavi 5 funcționesază precis, pe majolitatea gamelor, mort pe 15A și 60A curent alternativ Elavi Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Multavi 5 din postarea de mai sus e încă în serviciu la mine la firmă, deși a luat destule căzături de pe locomotivă.....încă funcționează precis, mai ales pe curent alternativ, mai ales că-l folosim la frecvențe între 500-2000 Hz. Din păcate nu am acum cum să postez poze reale, dar o s-o fac altă dată. Link spre comentariu
csu Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Clonele rusești ale aparatulti Multavi 5: ц435 (1967; 1971) ambeme funcționează perfect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum