Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

M-ati terminat cu colectia de Hameg-uri,caut si eu un mainframe pentru frecventmetrul meu,daca aveti vreunul ratacit si sunteti dispus sa-l instrainati,dati-mi si mi de stire.

Eu am manufacturat si sursa si conectorul ca sa-l pot folosi.Felicitari inca o data pentru pasiune si pentru intreaga colectie,demna de invidiat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu are nimic din care sa rezulte marca sau tipul.

Tocmai cand ma plictisisem cautand pe net iata ca am gasit unul identic la vanzare pe radioamator.ro.

Acesta se numeste NORMA !! si este un osciloscop ce nu trece de 5Mhz,singurul avantaj fiind acela ca este dublu spot.

Despre el insa nimic pe net,nici macar o poza.

Posted Image

Editat de radu53
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Un tester sosit ieri.Poate cineva ma ajuta cu o documentatie despre el.Schema estev pe radioantic dar nu stiu cum sa o iau de acolo.Ma intereseaza si un manual de utilizare.Poate cineva s-a lovit de aparatul asta.

post-197538-0-08247600-1491551261_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pe principiul dracului care cand nu are ce face isi cantareste coada,asa si eu am achizitionat de curand un''complex'' de masura,bun pe masa fiecarui pasionat,ca un minim AMC.Este unguresc,fabricat dupa tehnologia anilor 75...80,si inca e in parametri(dupa mici ajustari).Nu ca mi-ar fi lipsit oricare din functiile modulelor,dar mi-a placut ideea de a avea totul concentrat intr-un turn care sa ocupe loc putin.

https://postimg.org/image/gd4kj2ehl/

https://postimg.org/image/g1g2t66e1/

https://postimg.org/image/gom0vtuxl/

Link spre comentariu

Pare cam acelasi lucru cu versatester-ul ce se fabrica la noi.

Pare,dar e mult sub ceea ce a fost versatesterul(daca ne referim la partea de generare si masura frecventa).Singura chestiune comuna cred ca e perioada de fabricatie si poate afisoarele Texas Instruments.Cred ca jucariile astea au fost de uz didactic,semiprofesional cel mult.Oricum sunt dintr-o liga mai mica decat cea din care a facut parte E0502.Mie mi-au placut ca aspect si faptul ca nu ocupa mult loc pe masa.De ex in profunzime au doar 10...12 cm,fata de 40cm ai versatesterului.Si ca domeniu versatesterul e net superior cu cei 10Mhz ai lui.Dar asa cum spuneam,mi-a placut si l-am luat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări