Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

dan cod, e uimitor, ma gandeam sa fac un colaj cu tot ce ai si sa vad cati megapixeli sau m2 de perete de scule o sa rezulte, iaca si eu cu un mic osciloscop RCA.

post-188058-0-30727200-1436056095_thumb.jpg

Editat de cnegrea0
Link spre comentariu

Din tara am luat-o (este Heathkit DR-1)de buna dar era defecta lipsea o rezistenta de 2 ohmi si una de 3 ohmi.Acum este 100% ok.Tot ieri a ajuns si Generatorul.

E o piesa rara,de regula la noi au fost Metra,CCCP,si INM.Mai putine RDG-iste,in schimb englezoaice rar de tot.Toate pe care le-am avut(si mai am cateva modele) au fost echipate cu rezistente bobinate,si de regula se intrerup de la sine cele de valoare mare,cu fir foarte subtire,din cauza imbatranirii firului se rupe ca un vreasc uscat,n-ai cum sa-l mai carpesti daca a apucat sa se rupa.Un aspect placut in treaba asta este ca e loc pt toate...s-au adunat cca si ceva de scule,si nu toate sunt miniatura.Am pastrat si o punte de capacitati in decade...o frumusete.
Link spre comentariu

Punte capacitiva in decade,de prin anii '60

Posted Image

Iar asta cu cca 10 ani mai "tanara"

Posted Image

Si cateva rezistive...INM din anii 70,astea sunt cele mai cunoscute,

Posted Image

si una METRA de prin '60,poate si mai veche

Posted Image

Posted Image

si o punte de masura,tot de la METRA,cam aceeasi perioada de fabricatie

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

O punte Wheatstone portabila, de prin 1966 (asa scrie in prospect).Ce mi-a placut f mult, este calitatea executiei si nu in ultimul rand, faptul ca se poate deconecta instrumentul ei si utiliza unul exterior, mai sensibil.Cu instrumentul ei masoara R intre 0,01 ohmi si 1 Megohm.Cu instrument exterior masoara R intre 0,001 ohmi si 10 Megohmi.Precizia +/-0,1%

post-218749-0-61436300-1436245911_thumb.jpg

post-218749-0-23667200-1436245937_thumb.jpg

Editat de vera
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mai este loc?Sper sa nu fiti nevoit sa le mutati prea curand.

Sa nu patiti ca in bancul cu ceasurile...cine are un ceas stie totdeauna ora exacta,cine are mai multe,niciodata cu certitudine :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări