Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

.Fireste ca putem vorbi la trecut pt ca intre timp a devenit de colectie,chiar daca performantele il recomanda si azi....diversitatea era mare si atunci,doar ca erau greu sau foarte greu accesibile.In afara de faptul ca material erau mult peste posibilitatile majoritatii amatorilor,se gaseau si tare  greu,insa se purtau sculele serioase si atunci.Cateva mostre,din aceeasi sursa din 86,la care ni se scurgeau ochii celor care aveam norocul sa punem mana pe ceva catalog de prezentare.Asta din care am spicuit eu are cca 1300 pagini...infinit mai putin decat ce se poate gasi acum pe net...

.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Frumos spus "diagonala ecranului" :rade:

Asemenea instrumente de panou erau mai usor accesibile debutantilor,si pe instrumentul cu "diagonala mare" se crosetau puntile de masura...tensiune,curent si daca erai mai mofturos,chiar rezistente.Cu cateva EFT-uri il transformai intr-un electronic necalibrat sau calibrat dupa ureche,cu care erai mai putin orb decat fara nimic.Oricum,nu cred ca le-a indragit nimeni,chiar daca au reprezentat o etapa si ele asa cum au fost,insa un asemenea instrument printre cele prezentate e ca un rinocer intr-un magazin de portelanuri.

Link spre comentariu

Interesant multimetrul. Din poza reiesa ca sunt 2 in 1 - "Stereo" . Poti masura cu unul tensiunea, cu celalalt intensitatea si multe alte combinatii. Se alimenteaza la 220 sau baterii ? Ce an de fabricatie este ?  Sa-l stapanesti/folosesti sanatos !

Editat de albasete
Link spre comentariu

Anul dupa datele mele este 1984.Aparatele sunt de fapt doua bucati la fel dar nu se pot folosi fara Rack.Rackul este de fapt sursa lor-HM8001(o parte din ea)Unul l-as da la schimb cu altceva din seria asta dar eu asa le-am luat.

Link spre comentariu

Asa cadou, da!!!Am si eu modulul de frecventmetru HM8021-2, din pacate pentru rack n-au mai fost finante,motiv pentru care a trebuit sa manufacturez sursa.Noroc cu nemtu' ca-i generos la documentatie schema,cablaj,tot tacamul.Oricum felicitari pentru achizitie si in general pentru intreaga colectie.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dar " frumoasa " ... nu pare de pe la noi ! ... E functionala ?

Din tara am luat-o (este Heathkit DR-1)de buna dar era defecta lipsea o rezistenta de 2 ohmi si una de 3 ohmi.Acum este 100% ok.Tot ieri a ajuns si Generatorul.

post-197538-0-80541400-1432034656_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări