Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

... Aparatele valoroase , in schimb , le pastrez ca piese de schimb ... incerc sa am " dubluri " , ca la filatelie ...

Vad ca (suferim) ne bucuram de aceeasi boala.

Nici o graba cu schema; doar e pt....colectie. Mare multam.

Link spre comentariu

Este o boala ( grea ? nu pot sa ma pronunt , apropiatii DA ! ... ) cronica ! Eu , cel putin , sant incurabil . Nu m - a ajutat nici un tratament ... Din cand in cand , mai cumpar cate o " reteta " ! Dar nu are efect pe termen lung . De fapt , din ce in ce mai scurt ... Cred ca am ajuns intr - o faza galopanta ... Cred ca mai sant " contagiosi " pe Elforum ... ce zic eu " cred " ... la unii se vede cu ochiul liber ! ... Se stiu ei care sunt ... Multa sanatate tuturor si profit de ocazie sa urez sarbatori fericite tuturor " multimetristilor " !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Hioki F-66 n-a rezistat. A ce dat cel putin un rezistor ("ora 9" în ultima poza)...

Bravo. Ultima poza, cea cu interiorul, am pus-o tocmai sa vad cine observa rezistorul ars.Sigur ca Hioki n-a rezistat, dar n-are nici o vina, palinca e de vina.PSAsteptam si observatia ca in poza cu interiorul e prezenta doar una din cele 3 baterii.
Link spre comentariu

Am observat ca are locas pentru 3 baterii si rezistenta afumata, mai ales oxidul la minusul bateriei, dar nu am dat importanta. Asa s-a prezentat multimetrul la "pozar".

Sarbatori fericite si numai bine tuturor forumustilor si familiilor acestora ! 

Link spre comentariu

Eu le detest . Si nu din snobism  . Am vazut ca " te lasa " cand ai mai mare nevoie ... nu la mine ( nu folosesc ... ) , 

Probabil le detestam si eu,insa in anii 70...80 ori aveai analogic si erai pe val,ori nu aveai nimic si puteai detesta orice...eu am ales totusi sa ma bizui pe analogice si nu m-au dezamagit,cel putin la nivelul la care se lucra atunci.Acum nu se pune problema,un multimetru e mai mult decat banal la un punct de lucru...am ajuns ca gainile care scurma in graunte,cand au prea multe :rade:

Link spre comentariu

Cred ca nu m - am exprimat corect . Sau nu am fost suficient de explicit . Sau nu am fost inteles ... Ma refeream la CHINEZARII ... pe alea le detest ! ( ultimele cuvinte din postarea pe care am comentat - o ) ... De unde digital in anii ' 70 ? ( consider anii ' 70 pana in 1970 inclusiv ... dupa aceea urmeaza anii ' 80 ) . Nu aveau decat cateva institutii , nicidecum persoane fizice . Poate 1 - 2 , care calatoreau afara si aveau bani si pasiune sa cumpere asa ceva . Am avut ( si am ... ) analogice . Pe care le respect . Am inclusiv UNIGOR . Si destui " hibrizi " , ca cel prezentat , ca MERATRONIK V 640 ... si altele . Am avut mai mult de 20 de ani MAVO - 35 , pe inventar . Mi - am petrecut multe nopti cu el ... L - am predat functional , in perfecta stare . Nu fusese reparat niciodata ... doar verificat si " impodobit " cu marca metrologica . Am mai scris , am si primul meu multimetru , un T-4324 , rusesc ... M - a costat juma ' din viata ... in fine ! Dar , repet , nu suport CHINEZARIILE ! Ma refer la clonele de 2 bani sau productii originale chinezesti ... care abunda pe unde vrei si nu vrei ... am vazut vandute si la buticuri , chiar si la florarie ... China produce si chestii bune , de fapt firme serioase produc in China , cu astea nu am nimic ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Acum e mai limpede,din postarea de mai inainte intelesesem ca e vorba de analogice...in alta ordine de idei,ma intreb de ce le randuieste asa prost viata asta...cand eram tanar si rupeam,aveam vant in panze si munceam pe rupte,nu aveam cu ce sau oricum nu suficient ca baza materiala.Acum am de toate si ceva in plus,dar imi lipseste a naibii de mult entuziasmul ala de la inceputuri :rade:

Link spre comentariu

Multimetru analogic F-66, Made in Japan.

Cumparat in 1974 din Canada (Calgary).

Tentativă de sinucidere să masurati 1200V cu acel multimetru...iar semireglabilul de carton cu peliculă de carbon de lângă instrument ii ofera o "precizie" deosebită. Ca piesă de colecţie e foarte frumos, însă. La vremea respectivă, ăsta era considerat chinezărie, mă rog, japonezărie, existau multimetre serioase gen Beckmann Instruments, Goertz, la alte preţuri...

Link spre comentariu

" Legea compensatiei " , d - le Doru ... Nedreapta , dar inerenta si imuabila . Asa a fost si asa va fi . Meseriasii debuteaza saraci , ca bani si dotare , bogati ca dorinta , hotarare  si perseverenta . Altfel nu ajung meseriasi ... Am spus aceasta cu riscul de a deranja sau supara . Dar e " credinta " mea , am vazut - o  de - a lungul vietii ... Rar se intampla altfel !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Tentativă de sinucidere să masurati 1200V cu acel multimetru...iar semireglabilul de carton cu peliculă de carbon de lângă instrument ii ofera o "precizie" deosebită. Ca piesă de colecţie e foarte frumos, însă. La vremea respectivă, ăsta era considerat chinezărie, mă rog, japonezărie, existau multimetre serioase gen Beckmann Instruments, Goertz, la alte preţuri...

Nu fi rau jupane,nu judeca un instrument din 74 prin prisma SMD-urilor...in anii aia,iti rupeai o mana ca sa gabjesti un instrument ca asta acasa...la slujba mai aveai un DU20,un MAVO35,alta viata,dar acasa nu prea aveai pe ce pune mana in afara de grobienele rusesti.

Link spre comentariu

Nu se intampla nimic daca masori 1200 V cu instrumentul d - lui Emil Matei , pe care - l salut si cu aceasta ocazie ! Depinde unde si ce masori ... Nu tensiunea conteaza ( daca se incadreaza in scala maxima ... ) , ci nivelul de ENERGIE pe care - l poate debita sursa de tensiune care se masoara . De altfel , e reglementat din " antichitate " , prin categoria multimetrului . Pentru cine o intelege si o ia in seama ...

https://www.google.ro/search?client=opera&q=multimeter+safety+category&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Editat de gauss
Link spre comentariu

Tentativă de sinucidere...

.Vorbesti prostii. 

La vremea respectivă, ăsta era considerat chinezărie, mă rog, japonezărie...

Da, e o japonezărie ordinară.
Link spre comentariu

Acum e mai limpede,din postarea de mai inainte intelesesem ca e vorba de analogice...in alta ordine de idei,ma intreb de ce le randuieste asa prost viata asta...cand eram tanar si rupeam,aveam vant in panze si munceam pe rupte,nu aveam cu ce sau oricum nu suficient ca baza materiala.Acum am de toate si ceva in plus,dar imi lipseste a naibii de mult entuziasmul ala de la inceputuri :rade:

Buna intrebarea, sa fie inutilitatea ? Glumesc ...
Link spre comentariu

Fara nici o legatura ... ar fi interesant sa spuna fiecare SINCER ce multimetru avea fiecare in anii ' 70 , eventual 1974 , ca tot s - a pomenit ( al lui , propriu si personal ... )  ... .  Incep eu : T 4324 , rusesc ... L - am avut de nou , la cutie , pret achizitie 1.600 lei . Am sa postez foto cu el in starea actuala , nu ma va " parasi " niciodata !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări