Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

Da are 6 bobine.1,7-3,7MHz;3,7-8MHz;8-17MHz;17-40MHz;40-100MHz si 100-250MHz.Il am in cutia de carton originala desi e facut undeva in 1956-1960 din cate am inteles perfect functional.O bijuteria antica.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator

De acesta uitasem, pentru ca de ceva vreme l-am vandut.

Din nou anii 1970, Rohde Schwarz Polyskop SWOB 5, in esenta un analizor scalar de retea analogic (pe intelesul majoritatii forumistilor: vobler), 0...1300 MHz, echipat cu sertare amplificator logaritmic SWOB5-E3 si amplificator liniar SWO5-E2. O eventuala comparatie cu X1-50 nu ar avea rost: displayul are diagonala de 28 cm(!), atenuator 0-70dB in trepte de 1 dB, linii de masura afisate pe display, dinamica ridicata, markeri ficsi si marker variabil, marker extern, etc.

Link spre comentariu

Din nou anii 1970, Rohde Schwarz Polyskop SWOB 5, in esenta un analizor scalar de retea analogic (pe intelesul majoritatii forumistilor: vobler), 0...1300 MHz, echipat cu sertare amplificator logaritmic SWOB5-E3 si amplificator liniar SWO5-E2. O eventuala comparatie cu X1-50 nu ar avea rost: displayul are diagonala de 28 cm(!),

H1-50 era o scula de amatori.

Ce se putea apropia era H1-42 si mai recentul H1-43.

Totusi distanta intre ele era mare, bineinteles in favoarea lui SWOB

Ce se apropia bine era o scula DDR cu ecran de 31cm , tot de 1Ghz , mergea splendid, era prin `80 la IP Traian Vuia Timisoara.

Din pacate nu mai stiu ce tip era....

Grig

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

ODFA nu este un osciloscop "obisnuit".

Sub denumirea de osciloscop TV se ascunde de fapt un analizor de semnal TV, este vorba de un osciloscop digital destinat a analiza semnale TV si a masura (automat) calitatea lor folosind semnalele de test standard dedicate, inserate pe liniile TV din transmisia TV CCIR, putand masura incusiv calitatea transmisiei teletext.

Ca osciloscop "obisnuit", de uz general, utilitatea lui este mai restransa, desi cu o sonda comutabila 1:1/10:1 poate satisface majoritatea necesitatilor de masurari obisnuite de amator: un singur canal cu banda (masurata) de 20 MHz, 200 MS/s, 100ns/div - 100ms/div, 10mV/div-500mV/div. Un aspect totusi deosebit este acela ca linaritatea este garantata la <0,1%, convertorul A/D utilizat este pe 10 biti. Aparatul este controlat de un procesor 80186 si are o greutate de 25 kg.

Link spre comentariu

NU-i aparat de masura dar este o scula veche interesanta.Am intrat in posesia ei ieri si cand i-am dat drumul m-am crezut in camera de bruiaje din razboiul al doilea.A lucrat cineva cu asa ceva?

post-197538-0-17697700-1403678962_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,Este un dispozitiv utilizat de regula in armata la invatarea alfabetului Morse, montat pe masa instructorului. Are ca anexe un manipulator si casca. Totodata a fost utilizat in antrenamentele "la sala" pentru perfectionarea si cresterea vitezei de lucru a viitorilor transmisionisti, avand posibilitati de transmitere bilaterala, separat, in grup sau in linie.( cablu ) Are posibilitati de simulare a diverselor situatii din traficul real . Cu ajutorul acestor aparate, pe langa testele reale in trafic, se stabilesc si clasele de specialitate din cadrul examenelor , functie de baremul stabilit ( numar de semne receptionate/transmise/minut). Contine printre altele,generatoare de semnal,amplificatoare etc , este echipat cu tranzistoare romanesti; are posibilitatea inregistrarii/redarii magnetice ( mufa dedicata ) . Nu imi amintesc mai mult.

Link spre comentariu

Multumesc mult  si eu am facut armata la transimisiuni dar n-am avut norocul sa prind serie de radio ci am prins serie de telefonie(bobinari,cate am carat in spate singura bucurie era cand mai curentam pe cineva)

Aparatul va sta bine in colectia mea.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări