dan cod Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 E0206 era cel mai scump?Il am in colectie dar nu mi se pare nimic deosebit la el. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Fata de un 502 si mie mi se pare destul de subtirel...dar asta e,probabil e legat de componentele care functionau la peste 10MHz cat putea un 502,care era la acelasi pret cu un 204... Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 E0206 era cel mai scump? poate dintre frecventmetre. Cred ca cel mai scump aparat iemi (in afara de statiile radio - despre care nu se stie mare lucru) era osciloscopul E0106. costa 120.000 lei in 1987. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Imi si imaginez un impatimit in ale electronicii cu purcoiul de bani la poarta fabricii sa cumpere jucaria...in sec 2 baietii cu ochi albastri erau langa el si-l intrebau "prietenos" daca i-a strans renuntand la baut si la fumat,precum Videanu (asa a declarat public reusita lui in constructia casei) Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 S-au mai adunat ceva in colectie. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Am mai pus mana pe ceva. Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Dane, bravo ! Cred ca ai cea mai mare colectie de multimetre/testere/etc din tara. Cred ca am mai spus treaba asta... Impresionant modul rapid de achizitie. Unde le gasesti, si mai ales functionale si aspect estetic bun ? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 De cate am cumparat cei care au de vanzare ma anunta ei cand au ceva.Asa am luat multe.Din pacate va trebui cumva sa maresc spatiul ca nu mai am loc unde sa le pun. Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 "Din pacate va trebui cumva sa maresc spatiul ca nu mai am loc unde sa le pun." Chiar ma gandeam, incepe sa se micsoreze spatiul... Daca aveai posibilitatea sa le expui si publicului... Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Rade fiu-meu de mine zice ca va face muzeu cand nu voi mai fi eu. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Prezint doar sonda, aparatul de masura il voi arata cu alta ocazie. Pacientii care aveau nevoie de tratament radiologic trebuiau mai intai masurati pentru a stabili ''coeficientul de absorbtie'' pentru a calcula doza de radiatii necesara. Sonda trebuia introdusa in pacient...sau pacienta. Sonda are doua domenii de masura, cele doua capace se montau peste bila din varful sondei scazand sensibilitatea. Cred ca tratamentul se facea cu raze x. Nu stiu inca cu ce tip de senzor este echipata sonda. In foto, coala de hartie este formatul A4. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 http://robotron.foerderverein-tsd.de/MK ... onMKD9.pdf Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 "Sonda trebuia introdusa in pacient...sau pacienta." Gresit ! Sonda se foloseste pentru calibrarea aparatului de radioterapie. Pentru calibrare se "construieste" din piese de "plastic" gen Lego un cub care simuleaza anumite membre sau parti ale corpului uman, se introduce sonda in interiorul cubului, apoi se pozitioneaza aparatul de radioterapie (Roentgen tub) asupra "bilei" din capatul sondei si cu diferite "focalizatoare" de la 1 la 10 (au diametrele diferite) se fac masuratorile pentru a se stabili parametrii (mA/S - V) si timpul de expunere asupra partii afectate a pacientului. De asemenea, sonda respectiva se mai foloseste si asezata in lacasul special realizat intr-un paralelipiped de parafina cu dimensiunile de aproximativ 400/200/80 mm, care simuleaza parti ale corpului uman.(Tot pentru calibrare.) Sonda respectiva se aseaza cu semnul rosu pozitionat in sus, spre fasciculul de radiatii si se cupleaza la un aparat numit Dozimetru clinic. Acum 8 ani faceam dozimetrii clinice impreuna cu fizicianul care interpreta rezultatele. Aparatul este folosit si in ziua de azi, doar ca nu mai avem fizician. Radioterapia = terapie cu raze X efectuata pacientilor bolnavi de cancer. Link spre comentariu
Jean41 Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Am si eu o punte! Link spre comentariu
Jean41 Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Am si eu o punte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum