doru3160 Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 Dupa anostul PU120,sa ne clatim ochii cu mai fotogenicul Voltcraft 5050E,desi din cauza ca e in serviciu,e un aparat bun,nu arata chiar ca nou cum spuneam,se poate folosi si cu indicatie simetrica ca modificare,i-am inclus un alimentator de la 220V/9V/1,2V/pt acumulatorii ce alimenteaza montajul electronic si puntea de masura pt rezistente poate vom vedea si alte aparate de la colegii de pe forum... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 Cu acometre am inceput sa lucrez si am o slabiciune pentru ele.Am pozat doar 2, deocamdata, un T 4312 si unul polonez, mult mai nou, care s-a stricat stand. Link spre comentariu
cipcirip Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 Salut, cel mai vechi pe care`l am e un E 0401; doar eu l`am folosit cam 20 ani... Tubul e o dubla trioda... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 10, 2009 Autor Partajează Postat Mai 10, 2009 Frumos si practic,daca ii puneau si ceva "amperi"era scula perfecta pt lucru la atelier si ii puteau spune MAVO,modelul asta nu l-am vazut,da daca stam bine si ne uitam in urma constatam din ce in ce mai cu convingere ca am avut si noi scule bune,care la capitolul fiabilitate au batut chiar si firme ce se vor mai cu staif...cred ca marea greseala a regimului trecut e ca ne-a izolat de tot ce era strain si noi traiam cu ideea ca doar ce fac altii e bun,fara a avea posibilitatea sa vedem si lucrurile mai putin bune de afara...acum le vedem,ba chiar ne sufoca si ne place sau nu...le avem ca le-am dorit Nu sunt un nostalgic al vremurilor trecute dar ma apuca ciuda cand tre sa mananc rosii de la turci si aparate de masura de 2 lei de la chinezi...asta e. Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 ...Da! Dar ne-a si ametit cu faptul ca tot ceea ce faceam noi este culmea tehnicii mondiale... ba chiar mai bun...Eram in situatia saritorului in inaltime care era pus sa sara fara a avea stacheta pusa... Cu totii topaiam si poate ca unii se si credeau buni... saritori...Poate ca intr-un sistem clar de management (inclusiv al calitatii) situatia era alta. Dar asa, singuri ne furam... stacheta... sau palaria!?Am lucrat mult cu acest instrument, era foarte util si isi facea treaba. Era mai dificil de imperechiat tranzistoare cu el... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 10, 2009 Autor Partajează Postat Mai 10, 2009 Or fi fost si topaitori de meserie,da eu am cunoscut si oameni de o reala valoare...cred ca am fost mai norocos... Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 M-am gandit la tine cand am vazut, recent, asta intr-o piata din Regensburg... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 12, 2009 Autor Partajează Postat Mai 12, 2009 frumos,pacat ca le tin ca pe dovleci ma mandresc ca cel putin 2 aparate din gramada aratata le am si eu,si inca nu am terminat,la mine ar trebui o lada mai mare sa le pun pe toate la un loc,numai ca eu umblu ca si cu oua cu "dansele" Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 yokogawa electric works... http://i40.tinypic.com/ke7rt1.jpg http://i43.tinypic.com/15oyyvd.jpg http://i42.tinypic.com/34xizki.jpg Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 13, 2009 Autor Partajează Postat Mai 13, 2009 O punte dupa care mai plang si azi cunoscatorii,un pic greoaie la lucru,dar as pune pareu ca si acum merge in parametri,din cate imi aduc aminte,e fabricata prin anii 68-72...aveti si schema ? Mie mi-a trecut prin mana una de genul acesta prin anii 85,mi-am facut treaba,da mai simplu de lucrat mi s-a parut cu cele autohtone,RLC 0704,de ex,chiar daca la precizie nu se ridica la acelasi nivel. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 N-am folosit-o si n-o s-o folosesc niciodata.Prefer digitale...am un multimetru pe care am dat 240ron acu doi ani si masoara etaloane perfect.Daca ofera careva o suma bunicica i-o dau oricand.Am facut candva un frecventmetru cu ac si mergea foarte bine ,dar am uitat si pe unde l-am pus.Chiar daca am ars un voltmetru digital la ora 3 dimineatza pe un traf de iesire pt ca am uitat sa dau volumul la minim,tot cu digitale masor tensiuni de 600v pe anodica. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 15, 2009 Autor Partajează Postat Mai 15, 2009 In cazul asta cred ca cel mai bine era daca postati la "vanzari"poate gaseati mai repede un doritor decat aici...Cat despre anodica...aveti dreptate e cam dificil (daca nu imposibil) sa masurati cu asa o punte Link spre comentariu
nichishoru Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 In cazul asta cred ca cel mai bine era daca postati la "vanzari"poate gaseati mai repede un doritor decat aici...Cat despre anodica...aveti dreptate e cam dificil (daca nu imposibil) sa masurati cu asa o punte ba se poate: eu am luat din targ o punte RLC10 defecta si cind am descfacut-o am gasit potentiometru de echilibrare pulverizat, la fel si bobinajul instrumentului semn ca un "destept" a incercat sa masoare o tensiune letala cu ea.Acum ma chinui sa le inlocuiesc ca sa o restaurez Poate are cineva de dat una similara cu alte defecte? Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Mai cititi si voi cu atentie...Nu am afirmat nicaieri ca masor tensiuni cu puntea rlc.Dar inteleg ca suparaciosii de la grupa mica nu rezista...Ma refeream in general la faptul ca desi imi plac chestiile vintage nu admit sa le folosesc doar ca sa ma chinuiesc.Apropo...puntea nu merge.Am incercat o jumatate de zi sa masor cateva inductante cu ea si canci! Link spre comentariu
iulidan2 Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Un Unigor, e cel mai bun acometru al meu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum