feri.visky Postat Mai 4, 2013 Partajează Postat Mai 4, 2013 Un instrument militar... pare sa fie o "autoutilare"... poate l-a mai vazut cineva prin armata. Anul aproximativ 1952...Dupa graficul de etalonare pare ca masura rezistenta (la antena?)... Link spre comentariu
MaesTTro Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 V-ar interesa un aparat de masura rusesc TL-4M ? Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Am gasit un aparat(rusesc),cu care se masura starea elementilor bateriei acum. ,in principiu este un voltmetru(scala 0-3v) cu un maner vertical,deasupra avea un buton de care prin apasare activai un "sunt" ,de 3 sau5 ,9 sau 12A(interschimbabile),ideea era (cred) sa vezi starea fiecarui element,aici ma refer la vechile baterii cu Pb/acid,folosite atunci cand erau elementii accesibili(la masuratoare),unde daca se constata ca un element era "mort",se schimba doar elementul si se reancarca bateria normal!! Acest lucru se intampla prin anul 1983,eu fiind (din pacate) doar soldat in termen!! As vrea sa postez niste imagini,dar cablu de date de la tel. se pare ca nu merge!! Cu camera Web.laptop nu iese! Daca cineva poate posta niste poze,il rog sa o faca. Oricum,am sa incerc sa expun cateva imagini.Mercy. Mentionez ca un picior al aparatului era rabatabil,celalalt era fix,montat cand il scoteai din cutie,pt ca atunci cand nu este utilizat sa incapa in ambalaj. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Se numeste voltmetru cu furca. Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 dan cod: mişto scula! Mă face să mă gândesc la vremurile de demult! Dacă repari aparate vechi, e super pentru aşa ceva! Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Merge si la aparate noi nu numai la cele vechi. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Am mai intrat in posesia unui pe care mi l-am dorit mai demult. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Mai lipseste un "distortion magnifier" á la Cordell. (0,1% cap de scala e totusi cam mult pt. pretentiile hi-fi actuale.) Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Adica?ca nu inteleg . Link spre comentariu
franzm Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Din câte vad, domeniul cel mai sensibil e de 0,3% (nu 0,1% cum gresit am mentionat mai înainte). Amplificatoarele audio moderne au distorsiunile cu mult sub acest nivel. Pentru a face masuratori asupra acestora, trebuie marita cumva sensibilitatea. http://www.amplifier.cd/Test_Equipment/other/PMZ-11.htm Link spre comentariu
radhoo Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 CDV 700, pe care l-am reparat ieri, schimbandu-i intreaga placa (se arsese unul din transformatoare). Acum functioneaza din nou: Schema si alte detalii se pot vedea aici: http://www.pocketmagic.net/2013/05/repa ... dosimeter/ Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Un E-0130.Nu gasesc nimic documentatie la el.Si un generator PAL-SECAM Link spre comentariu
albasete Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 E-0130 fiind produs autohton si de uz industrial, posibil sa nu se fi pastrat documentatia sau cine o mai are nu a postato niciunde. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Inca o poza cu doua aparate. Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 A mai intrat in colectie un aparat.Este un complex de masura polonez, model ZPF-3. Masura /genera de pe la 500KHz la 500MHz. Aveau niste sertare din care schimbai gamele de frecvente,, dum e in poza 400-500MHz.Adica genera semnale MF, la care stabileai deviatia la cat aveai nevoie, cu care puteai sa rezolvi partea de receptie.Pt emitatoare avea o sarcina neinductiva, si pe baza ei puteai sa masori ce putere iti debiteaza scula ta si ce deviatie avea cand ii bagai semnal modulator, pt ca avea si un generator audio...Au sosit la Atelierul Radio unde am lucrat eu prin 1986, si iarna lui 2012 inca mai erau functionale...Cred ca aia ar omorai pt ele..Ce prost am fost ca am lasat acolo cartea tehnica, cand am plecat in 1990. Eram student si m-au pus sa o traduc din germana....Dar cel mai greu mi s-a parut sa traduc din romana in romana, sa inteleaga to(n)ti..La sfarsit mi-au dat si o prima...De fapt singura..Acum cativa ani pe net am vazut ca cineva vindea unul cu 1000 lei..Din pacate e mare, adica ocupa mult spatiu, si cum balconul meu are 1*1=1m2, nu aveam unde sa il mai pun..Dar in mana unuia care stie ce inseamna sfertul de tura de surubelnita bagata intr-o bobina, e AUR..Sa ma ierte cei mai tineri, dar asta a fost SCULA... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum