Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

Un instrument militar... pare sa fie o "autoutilare"... poate l-a mai vazut cineva prin armata. Anul aproximativ 1952...Dupa graficul de etalonare pare ca masura rezistenta (la antena?)...

Link spre comentariu

Am gasit un aparat(rusesc),cu care se masura starea elementilor bateriei acum. ,in principiu este un voltmetru(scala 0-3v) cu un maner vertical,deasupra avea un buton de care prin apasare activai un "sunt" ,de 3 sau5 ,9 sau 12A(interschimbabile),ideea era (cred) sa vezi starea fiecarui element,aici ma refer la vechile baterii cu Pb/acid,folosite atunci cand erau elementii accesibili(la masuratoare),unde daca se constata ca un element era "mort",se schimba doar elementul si se reancarca bateria normal!! Acest lucru se intampla prin anul 1983,eu fiind (din pacate) doar soldat in termen!! As vrea sa postez niste imagini,dar cablu de date de la tel. se pare ca nu merge!! Cu camera Web.laptop nu iese! Daca cineva poate posta niste poze,il rog sa o faca. Oricum,am sa incerc sa expun cateva imagini.Mercy. Mentionez ca un picior al aparatului era rabatabil,celalalt era fix,montat cand il scoteai din cutie,pt ca atunci cand nu este utilizat sa incapa in ambalaj.

Link spre comentariu

dan cod: mişto scula! Mă face să mă gândesc la vremurile de demult! Dacă repari aparate vechi, e super pentru aşa ceva!

Link spre comentariu

Mai lipseste un "distortion magnifier" á la Cordell. (0,1% cap de scala e totusi cam mult pt. pretentiile hi-fi actuale.)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

A mai intrat in colectie un aparat.

Este un complex de masura polonez, model ZPF-3. Masura /genera de pe la 500KHz la 500MHz. Aveau niste sertare din care schimbai gamele de frecvente,, dum e in poza 400-500MHz.Adica genera semnale MF, la care stabileai deviatia la cat aveai nevoie, cu care puteai sa rezolvi partea de receptie.Pt emitatoare avea o sarcina neinductiva, si pe baza ei puteai sa masori ce putere iti debiteaza scula ta si ce deviatie avea cand ii bagai semnal modulator, pt ca avea si un generator audio...Au sosit la Atelierul Radio unde am lucrat eu prin 1986, si iarna lui 2012 inca mai erau functionale...Cred ca aia ar omorai pt ele..Ce prost am fost ca am lasat acolo cartea tehnica, cand am plecat in 1990. Eram student si m-au pus sa o traduc din germana....Dar cel mai greu mi s-a parut sa traduc din romana in romana, sa inteleaga to(n)ti..La sfarsit mi-au dat si o prima...De fapt singura..Acum cativa ani pe net am vazut ca cineva vindea unul cu 1000 lei..Din pacate e mare, adica ocupa mult spatiu, si cum balconul meu are 1*1=1m2, nu aveam unde sa il mai pun..Dar in mana unuia care stie ce inseamna sfertul de tura de surubelnita bagata intr-o bobina, e AUR..Sa ma ierte cei mai tineri, dar asta a fost SCULA...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări