feri.visky Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Am mai prezentat acest instrument din 1936. Acum prezint si interiorul care este defect. Este un instrument cu termocuplu folosit la masurarea curentului in antena unui emitator...Printr-un fir trece curentul prin antena iar prin celalalt, sudat de primul, se culege o tensiune termoelectrica care se cupleaza la un uA, mA-metru...(Poate cineva sa refaca asa ceva?) Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 ...se culege o tensiune termoelectrica care se cupleaza la un uA, mA-metru... Senzorul scoate tensiune, iar aparatul indicator este pentru curent? Nu înţeleg.Ce mărime electrică se culege, tensiune sau curent? Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 4, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2013 (Poate cineva sa refaca asa ceva?)De refacut slabe sperante,acele firisoare sunt sudate in punct,si la grosimea lor,e putin probabil sa se poata in regim de amator(n-am mai pus problema materialului...)... profi nu se mai gasesc puncte de reparat aparate obisnuite,eu stau cu cateva cu firul de torsiune rupt si n-am gasit pe nicaieri sa mi-l schimbe...Probabil in timp poate apare un aparat asemanator la care sa fie distrusa partea de instrument/carcasa,si de acolo scos traductorul in stare buna,alta posibilitate de reconditionate mai greu de gasit. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Am mai pus mana pe ceva. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 ...se culege o tensiune termoelectrica care se cupleaza la un uA, mA-metru... Senzorul scoate tensiune, iar aparatul indicator este pentru curent? Nu înţeleg.Ce mărime electrică se culege, tensiune sau curent? Se culege tensiune... uV, care, pe rezistenta interna al unui uA-metru va provoca o deviatie proportionala cu... caldura generata... Se folosesc combinatii de metale ca Fe-Co, Cr-AL, etc. Metoda de a masura direct curenti de radiofrecventa din antena unui emitator se bazeaza pe acest tip de masurare... Impedanta interna este extrem de mica iar instrumentul folosit la indicatie nu este pretentios... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Aha, acum înţeleg! :daMulţumesc pentru explicaţie. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Aparatul cu termocuplu masoara direct valoarea efectiva (AKA RMS) si face acest lucru mai bine decât majoritatea aparatelor moderne (a se vedea "crest factor"). Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Am mai achizitionat unul maine mai astept unul. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 A mai intrat in colectie un aparat. Link spre comentariu
xragon Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 si ce ar trebui sa masoare aparatul respectiv? Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Multe.Este un stand de reparatii statii radio. Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Multe.Este un stand de reparatii statii radio.Ar trebui incarcata pe o pagina externa fotografia la o rezolutie mai mare pt a ne putea bucura de detaliile aparatului Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Da-mi un link si urc acolo poze mai detaliate. Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 http://postimage.org/ - si bifati la rubrica Resize: Do not resize my image Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 http://postimg.org/gallery/rr8psm0/ Am incarcat la linkul de sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum