Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

Am mai prezentat acest instrument din 1936. Acum prezint si interiorul care este defect. Este un instrument cu termocuplu folosit la masurarea curentului in antena unui emitator...Printr-un fir trece curentul prin antena iar prin celalalt, sudat de primul, se culege o tensiune termoelectrica care se cupleaza la un uA, mA-metru...(Poate cineva sa refaca asa ceva?)

post-11663-13982961112_thumb.jpg

Link spre comentariu

...se culege o tensiune termoelectrica care se cupleaza la un uA, mA-metru...

Senzorul scoate tensiune, iar aparatul indicator este pentru curent? Nu înţeleg.

Ce mărime electrică se culege, tensiune sau curent?

Link spre comentariu

(Poate cineva sa refaca asa ceva?)

De refacut slabe sperante,acele firisoare sunt sudate in punct,si la grosimea lor,e putin probabil sa se poata in regim de amator(n-am mai pus problema materialului...)... profi nu se mai gasesc puncte de reparat aparate obisnuite,eu stau cu cateva cu firul de torsiune rupt si n-am gasit pe nicaieri sa mi-l schimbe...Probabil in timp poate apare un aparat asemanator la care sa fie distrusa partea de instrument/carcasa,si de acolo scos traductorul in stare buna,alta posibilitate de reconditionate mai greu de gasit.
Link spre comentariu

...se culege o tensiune termoelectrica care se cupleaza la un uA, mA-metru...

Senzorul scoate tensiune, iar aparatul indicator este pentru curent? Nu înţeleg.

Ce mărime electrică se culege, tensiune sau curent?

Se culege tensiune... uV, care, pe rezistenta interna al unui uA-metru va provoca o deviatie proportionala cu... caldura generata... Se folosesc combinatii de metale ca Fe-Co, Cr-AL, etc.

Metoda de a masura direct curenti de radiofrecventa din antena unui emitator se bazeaza pe acest tip de masurare... Impedanta interna este extrem de mica iar instrumentul folosit la indicatie nu este pretentios...

post-11663-139829612888_thumb.jpg

Link spre comentariu

Aparatul cu termocuplu masoara direct valoarea efectiva (AKA RMS) si face acest lucru mai bine decât majoritatea aparatelor moderne (a se vedea "crest factor").

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări