Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

Am impresia ca ampermetrul este unul auto care indica intr-o jumatate a cadranului curentul de incarcare al bateriei si in cealalta jumatate curentul furnizat de baterie cand nu functiona dinamul.Era util pentru supravegherea functionarii dinamului si a consumatorilor permanenti.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Prin bunavointa userului doru 3160, caruia ii multumesc mult, am pus in functie, generatorul de semnal TV, BM 262 Tesla, caci avea niste lampi lipsa.

Atasez primele poze in care se vede semnalu pe un osciloscop, cam de o seama cu generatorul.

Poate fi vazut de orice in Constanta, doar cu rugamintea sa spuna pe mess.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Este o punte de masura Philips cu denumirea comerciala "PHILOSCOP", produsa in 1936.Domenii de masura: 0,1ohmi-10Mohmi in 4 subgame si 1pF-10microF in 3 subgame.Rezistori si condensatori mai mari decat domeniile maxime se pot masura prin comparatie cu un etalon.Tuburi :AB2 -redresor , EF6 - amplificator , EM1 - indicator de nul. Urmeaza foto cu interiorul.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am si eu acest aparat de masura rusesc si nu stiu ce este si la ce foloseste, imi poate spune cineva ce e?

Este un "compensator tehnic" folosit in laboratoarele metrologice pentru verificarea milvoltmetrelor , termocuplelor s.a.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări