kripton Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Si cadranul s-a pastrat foarte curat . La majoritatea aparatelor ( din aceeasi perioada) se ingalbeneste puternic si apar pete sau chiar se exfoliaza vopseaua . Link spre comentariu
E_manuel Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Am avut candva prin anii "90 de pe la rusii ce veneau in excursie prin Romania cumparat un instrument de masura rosu,tin minte sondele intrau pe sus,a avut cineva ori are idee cum se numeste ? Link spre comentariu
E_manuel Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Nu este acesta din pacate,sondele intrau pe orizontala paralale cu aparatul,din cate tin minte mavo35 era copil pe langa acesta,ai duc dorul,avea o precizie uimitoare. Pe bijuteria aia as da oricand 100 roni fara discutie,am ramas fara el dupa ce un prost caruia l-am imprumutat l-a pus in priza gresit abia atunci am invatat ca instrumentele de masura nu se imprumuta si maia ales incepatorilor. Bravo voua care inca mai aveti astfel de bijuterii,se stie fara echivoc ca majoritatea aparatelor digitale de circa 30 roni sunt prastie fata de multimetrele analogice cum se faceau odata. Link spre comentariu
E_manuel Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Scuze pentru dublu post,este vorba de cel din atasament,daca-l are cineva si mai ales pe rosu,sa nu fi fost reparat si sa mearga al cumpar oricand,ofer 100 roni. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Ц4317m se fabrica in continuare la "Sokol"in Minsk, cam greu de comandat din Belarus totusi...il mai vad la ucrainieni http://www.electronpribor.ru/goods/1/31/2018.html aparatul pare beton intr-adevar, are acometrul de 50uA(20kohm/V). Link spre comentariu
Selena Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Carcasa este foarte subtire, se deformeaza si scartaie cand iei aparatul in mana. Plastic si deasupra acului.Interesant este adaptorul pentru masurarea beta la tranzistori cu siliciu/germaniu. Link spre comentariu
rusu Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Uite aici un voltmetru. Virful ascutit din dreapta e sonda. La surubul din stinga, se leaga un cablu cu crocodil.(pentru celalalt pol, in cazul asta minus)Practic, apuci aparatul de masura in mina si masori unde vrei, atingind sonda.Glumet !Este un ceas comparator . Masoara micronii ! Link spre comentariu
rusu Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 m-a costat vreo 80 de dolari pe ebay ...asta am vazut, are o remanenta nefiresc de mare pentru un osciloscop...Fii bucuros ca are remanenta . Altii dau bani frumosi pentru osciloscoape cu memorie . Link spre comentariu
Selena Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Uite aici un voltmetru. Virful ascutit din dreapta e sonda. La surubul din stinga, se leaga un cablu cu crocodil.(pentru celalalt pol, in cazul asta minus)Practic, apuci aparatul de masura in mina si masori unde vrei, atingind sonda.Glumet !Este un ceas comparator . Masoara micronii !D-le rusu, ma scuzi ca raspund eu, dar oricum voiam sa postez legatura de mai jos - asa ca ... te critic:seamana cu un "ceas comparator care masoara micronii", dar in cazul in discutie (2apr.2009) D-l misa a fotografiat un voltmetru de pe vremuri, cu scala 30V; 3V.Iar in legatura de jos se va vedea ceva asemanator, un voltmetru-ampermetru dedicat masurarii tuburilor radio de la inceputurile electronicii. Iertare!http://www.radiomaritime.com/mm_beduchaud/mm_pifco.php Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 m-a costat vreo 80 de dolari pe ebay ...asta am vazut, are o remanenta nefiresc de mare pentru un osciloscop...Fii bucuros ca are remanenta . Altii dau bani frumosi pentru osciloscoape cu memorie . ha, ha, ai dreptate, in plus al meu ramane aprins si daca il scoti din priza. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2010 D-le rusu, ma scuzi ca raspund eu, dar oricum voiam sa postez legatura de mai jos - asa ca ... te critic:seamana cu un "ceas comparator care masoara micronii", dar in cazul in discutie (2apr.2009) D-l misa a fotografiat un voltmetru de pe vremuri, cu scala 30V; 3V.Iar in legatura de jos se va vedea ceva asemanator, un voltmetru-ampermetru dedicat masurarii tuburilor radio de la inceputurile electronicii. Iertare!http://www.radiomaritime.com/mm_beduchaud/mm_pifco.phpE vorba de acelasi instrument care l-am postat cu ceva timp in urma(5 apr.2009-PIFCO),la care carcasa s-a deteriorat si a trebuit schimbata ...oricum a fost o placere sa-l revad in forma originala,am si salvat poza,multumesc.La al meu din cate mai tin minte,era carcasa din bachelita maro deschis la culoare,si era crapata,se intampla prin anii 75-78...cand in afara de prenadez sau aracet nu prea aveam optiuni pt restaurare,vremuri trecute...Cat despre aparatul lui misa,probabil/mai mult ca sigur, ca nu-l cunoaste, de il crede in stare de asemenea confuzie... in tot cazul abia acum se poate spune...buna gluma Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 Ia uite un higrometru pentru masurarea umiditatii cerealelor. In tubul maro se pune o proba de cereale. Inca nu am studiat principiul de masurare dar nu e rezistiv. Cred ca principiul e masurarea pierderilor in dielectric la o anumita frecventa. E construit cu o singura lampa, care de fapt lipseste. Alimentarea e stabilizata cu un stabilizator cu neon ca cel de aici: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=3867 Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 super frumos si intr-o stare perfecta; ma intreb unde poti stoca atatea aparate. Link spre comentariu
rusu Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Scuze misa pentru confuzie ! Cu fotografia marita se vede clar ca este un voltmetru . Felicitari pentru aparate si succes la achizitionare ! Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 intrebare pentru misa, de ce are 4 pini stabilizatorul cu neon, intreb pentru ca un tubulet cu neon apare in schema osciloscopului lui Naicu, pe care l-as construi, mersi fain de timpul acordat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum