adrianc Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Salut Probabil este vorba de o baterie 2R10 de 3V care are diametrul de 21,8mm si lungimea de 74,6mm.Se desface camasa din plastic si inauntru sunt 2 elemente.Se gasesc la gpbatreries.ro sau la magazine pe str Maica Domnului, pentru cei din Bucuresti.73, Adrian Link spre comentariu
caesar07000 Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 multumesc pentru raspunsuri. deci ii trebuie in total 6V. nu-i problema sa-i atasez o sursa externa. oricum in multe locuri s-a dovedit a fi mai de incredere decat multimetrul meu digital chinezesc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 7, 2010 Autor Partajează Postat Mai 7, 2010 Scrie si pe capacul de spate,se folosesc 2 elementi de 1,5V,nu mai stiu exact ce indicativ aveau,dar se gaseau inainte vreme in baterii Pionier,special pt aparate de masura,a postat odata misa (cu s de la sarpe) Succes.Erau niste baterii de 3v (doua elemente Carbon-Zinc impachetate in serie intr-un tub de carton).Erau mai groase decat R6 (AA) dar mai subtiri decat R25.Eu am inlocuit cu R25 la un vechi multimetru T20, prin marirea locasului (din plastic)Poate reusesti prin acelasi procedeu la DU20 desi ma indoiesc deoarece carcasa e din bachelita.Succes si de la mine, aparatul merita sa fie folosit.2 elementi de 1,5V nu prea dau impreuna 6V....acele baterii de 3 V contineau acei 2 elementi care se puteau folosi la astfel de aparate. Link spre comentariu
caesar07000 Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 2 elementi de 1,5V nu prea dau impreuna 6V....acele baterii de 3 V contineau acei 2 elementi care se puteau folosi la astfel de aparate.atunci io nu mai inteleg nimic.... aparatul are in spate doua locasuri de baterii!deci cati volti avea pana la urma o baterie? 1,5 sau 3?mai sus zice ca erau '' niste'' elementi de 3Vpe la mine pe strada ''niste'' inseamna mai mult decat unu.... si cum aparatul are doua locasuri de baterii......''niste'' doua locasuri de baterie x ''niste'' elementi de 3v = 6v ai mei de mai sus... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 7, 2010 Autor Partajează Postat Mai 7, 2010 atunci io nu mai inteleg nimic.... aparatul are in spate doua locasuri de baterii!deci cati volti avea pana la urma o baterie? 1,5 sau 3?mai sus zice ca erau '' niste'' elementi de 3Vpe la mine pe strada ''niste'' inseamna mai mult decat unu.... si cum aparatul are doua locasuri de baterii......''niste'' doua locasuri de baterie x ''niste'' elementi de 3v = 6v ai mei de mai sus...Bateria de 3V in discutie,contine 2 elementi de 1,5V de aia 2=niste...(se separa din invelisul izolator din plastic sau carton,si se folosesc independent)si apoi o sa fie destul de greu de strecurat o baterie de 3 V in acel locas,nu de asta imi faceam griji,ca sigur dupa ceva eforturi,iti dadeai seama(cel mai probabil),am intervenit cand am auzit ca vrei sa faci sursa externa si atunci daca tensiunea nu e cea care trebuie,adica 2X1,5V cum scrie si pe capacul aparatului,daca nu s-a sters,e pacat de aparat,poti sa-l strici inainte de a apuca sa-l folosesti. Link spre comentariu
mila Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Poate te ajuta, nu se vede brici dar asta e! Link spre comentariu
caesar07000 Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 atunci scuze. eu intrebasem de cati volti erau bateriile originale, nu cum e cu aia 2 elementi din nustiu ce natie de baterie.deci trebuie in total 3 volti.ps. multumesc pentru schema dar nu disting decat 2 baterii pe undeva pe acolo, dar nu pare sa scrie si ce tensiune au. Link spre comentariu
Selena Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 @caesar07000: "multumesc pentru raspunsuri. deci ii trebuie in total 6V."D-le Cezar, totusi singur ai tras concluzia, falsa, cu cei 6 volti... Apoi, aici nu suntem pe strada, cum ne-ai apostrofat.Ce aste asa dificil sa studiezi capacul din spate? Acolo scrie foarte clar la locasul bateriei: baterie 2x1,5V.Iar mai jos, arata cum se masoara rezistetele pe cele trei domenii:Ohmi (2ohmi-10kiloOhmi): aparatul preia doar 1,5V din cei 3v, adica tensiunea unuia din cele doua elemente.KiloOhmi (2kiloOhmi-10megaOhmi): aparatul foloseste 3V, tensiunea insumata a celor doua elemente.In ambele cazuri, Rx se cupleaza la cele doua borne, unice, ale multimetrului.Pentru al treilea domeniu (0.1 MOhmi), rezistenta Rx foarte mare se leaga in serie cu o sursa externa de tensiune continua inalta ( 200 - 330 V), la cele doua borne.Instrumentul este deosebit prin sensibilitatea extrema: 20 microamperi, fata de 50 microamperi, la multimetrele analogice curente. De aici decurge rezistenta interna foarte mare, 1/20 microAmperi, 50 000 Ohmi/Volt. Link spre comentariu
caesar07000 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 multumesc pentru raspunsuri.crezi ca daca la mine pe capacul aparatului se mai vedea ce scrie mai intrebam aici doar de amorul artei?deja suntem demult offtopic....n-am zis ca suntem pe strada, dar am socotit ''niste elementi de 3v'' si de aia mi-a dat cu virgula (adica 6V).asta e acu. am inteles io gresit.nu trebuie sa dea nimeni cu parul. Link spre comentariu
Selena Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Conteaza tonul, acuratetea exprimarii in limba romana, cand ne adresam aici.O fotografie de pe net, prelucrata de mine cat s-a putut, pana gasesti o scanare de calitate a dosului multimetrului unui exemplar mai atent conservat: Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Conteaza tonul, acuratetea exprimarii in limba romana, cand ne adresam aici.:un moment, nu am nimic impotriva folosirii civilizate a limbajului si acuratetii limbii romane aici, dar acesta este un forum adresat oricui are un cont de email si vrea sa comunice decent, nu e o tribuna literara. De multe ori intram pe forumuri straine si folosim o engleza aproximativa dar cei de afara nu o sa ne judece ca analfabeti doar pentru asta. Asta e o mentalitate de varstnic, fost profesor de literatura la scoala gimnaziala, care nu vrea sa expuna tineretul la o exprimare incorecta. De asemenea sunt multi extrem de patrunsi de faptul ca o postare poate fi vesnica si generatiile viitoare ii vor judeca. Relax, atatea articole depasite in Tehnium au fost scrise, mai ales dupa '90 de oameni cu prea multa experienta in domeniu, care nu au facut nici o greseala gramaticala, s-au exprimat cu o mare acuratete si au lasat doar niste eseuri inchegate. Scuze pentru ton si pentru eventualele greseli de gramatica! Link spre comentariu
Selena Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Avand in vedere ca multimetrul DU 20 nu consuma decat maxim 20 microamperi din baterie (si asta cand faci reglajul de zero la masurarea rezistentelor), se pot folosi doua baterii alcaline "nasture", de ex, AG10, puse pe cate un suport cu dimensiunile vechilor baterii Zn-Mn. Succes! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 Scrie si pe capacul de spate,se folosesc 2 elementi de 1,5V,nu mai stiu exact ce indicativ aveau,dar se gaseau inainte vreme in baterii Pionier,special pt aparate de masura,a postat odata misa (cu s de la sarpe) un site unde s-ar mai fi gasit si in zilele noastre,numai ca nu stiu daca merita o comanda pt atata lucru,se pot adapta elementi din zilele noastre sau se poate usor "ciocani"o sursa de 2X1,5V,daca se vrea folosit pe gama de ohmetru,aparatul,in ciuda varstei,se misca inca bine.Baterii de felul asta,in comert,eu personal,nu am mai vazut de multa vreme... Succes. Cred ca era suficient sa citesti cu atentie primul raspuns din pagina anterioara,se evitau toate celelalte aspecte...Pana la urma intentiile tuturor au fost de ajutor la o intrebare simpla...numai ca din cauza abundentei de amanunte,ai omis esentialul-2X1,5V...e greu de vazut padurea din cauza copacilor Link spre comentariu
xcenik Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 A fost al bunicului acum il am eu:D Precizez ca este in stare functionale si este impecabil dupa atatia ani...Rusesc Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 16, 2010 Autor Partajează Postat Mai 16, 2010 La cat e de simplu si mai ales robust,fara comutatoare de gama,facut in buna traditie de trainicie a rusilor,sigur ajunge si la nepotii tai daca ai grija de el,important e sa nu supravoltezi miliampermetrul,shunturi si aditionale se mai gasesc sau se pot face in caz de nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum