Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Firmware original Matsui MAT 110MRF

Vizitator

Postări Recomandate

Salutare!Am un mp3 player cum scrie in titlu, versiunea cu FM. Din cauza ca incepea sa faca ciudat, ma refer la afisare (in loc de litera m mica in titlurile melodiilor nu afisa nimic, iar recent litera B mare o inlocuia cu o pictograma specifica limbilor asiatice), m-am decis sa vad daca reusesc sa inlocuiesc firmware-ul cu unul bun. Booon... am cautat pe net si am gasit undeva, ratacita, o arhiva care continea firmware-ul si softul de flash-uit al lui Matsui versiunea 110MR (fara F). Dupa ce am stat vreo jumatate de ora in dubii, avind in vedere ca tot imi venea sa fac ceva cu el pentru ca nu prea suportam faza asta cu coruperea literelor, mi-am luat inima-n dinti si am dat drumul la update.Ei bine... succes! A mers. Chiar a mers bine, a reusit sa rezolve problema cu literele, de functionat functioneaza ok, chiar are o serie de facilitati suplimentare, dar... hehe... unde o fi oare FM-ul? Ca a disparut fara urma.Asa ca acum ma gindesc ca totusi n-ar fi fost rau sa fi salvat firmware-ul vechi de pe player, insa cum n-am fost nici inspirat sa ma gindesc la asta inainte, si nici nu aveam cu ce s-o fac, bag urmatoarele 2 intrebari atentiei voastre:1. Cine stie cum (sau cu ce anume) se salveaza firmware-ul de pe un dispozitiv USB? M-ar interesa fie un program de sine statator (point and click sau la linie de comanda, nu conteaza, totul e sa functioneze) SAU niste informatii (foarte) detaliate despre cum s-ar putea face un astfel de program (porturi de adresat, ce trebuie scris si ce trebuie citit/salvat de pe port etc.). Deci: program de capturat firmware-ul unui MP3, si daca-s diferite pentru diferitele dispozitive, unul pentru Matsui (care am inteles ca-i bazat pe un chipset de la Simtel).2. Cine are un model identic (mp3 player Matsui cu 1 giga memorie si FM, cu codul din titlu pe spate) si poate sa faca o captura a respectivului firmware ar putea s-o faca pentru mine? Recunostinta mea ar fi veritabila si fara margini. Altceva nu promit sa pot da, pentru ca si asa mi se pare o chestie nitelus ilegala sa "furi" un firmware, dar scopul este totusi nobil: incerc sa recistig functionalitatea integrala a obiectului meu.Multumesc pentru ajutor celor care vor sari, cu siguranta, cu sugestii si programe.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări