MifTy Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 am nevoie de vizualizat ni?te forme de und?, dar nu am osciloscop...am dat peste mai multe osciloscoape PC, dintre care 2 mi-au atras aten?ia... îns? ambele nu pot m?sura peste circa 60-70 de khz...m? gândesc c? a? putea evita limitarea aia cu un divizor de frecven?? pus la intrarea în placa de sunet, astfel încât s? pot vizualiza comod frecven?e de, s? zicem, 1 mhz... oricum nu am nevoie de frecven?e foarte mari...îns? nu prea ?tiu cum anume s? fac divizorul ?la... cunosc destule scheme de divizoare, îns? nu sunt prea sigur care s-ar preta cel mai bine... m? gândeam la divizoarele clasice de semnal de ceas, cu 2, 5 ?i 10...p?reri?? Link spre comentariu
vsurducan Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 am nevoie de vizualizat ni?te forme de und?, dar nu am osciloscop...am dat peste mai multe osciloscoape PC, dintre care 2 mi-au atras aten?ia... îns? ambele nu pot m?sura peste circa 60-70 de khz...m? gândesc c? a? putea evita limitarea aia cu un divizor de frecven?? pus la intrarea în placa de sunet, astfel încât s? pot vizualiza comod frecven?e de, s? zicem, 1 mhz... oricum nu am nevoie de frecven?e foarte mari...îns? nu prea ?tiu cum anume s? fac divizorul ?la... cunosc destule scheme de divizoare, îns? nu sunt prea sigur care s-ar preta cel mai bine... m? gândeam la divizoarele clasice de semnal de ceas, cu 2, 5 ?i 10...p?reri??Toate osciloascoapele bazate pe placa de sunet a PC-ului nu pot masura DC numai AC.Un divizor in intrarea unui osciloscop face posibila doar vizualizarea formelor de unda dreptunghiulare (care nu sunt cele reale din placa de masurat ci provenite din divizor). Rolul osciloscopului este sa-ti dea niste informatii precise (amplitudine, frecventa, supracrestere, rise time, fall time, zgomot mixat peste semnalul util, FFT etc)Nu vei putea vedea o buna parte din cele enumerate mai sus nici macar cu un osciloscop pe USB de 500USD (si iti spun asta din proprie experienta pentru ca am cumparat un Elab doar ca sa vad cum merge, e dezastru, gunoi mai mare de $500 cred ca nu exista).Daca vrei sa vezi semnale dreptunghiulare ai nevoie nu de osciloscop ci de un analizor logic care se poate face relativ usor pe portul paralel. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 31, 2009 Autor Partajează Postat Martie 31, 2009 b?nuiam asta, dar am zis s? întreb, totu?i...dac? m? intereseaz? exclusiv m?surarea frecven?ei, nu ?i vizualizarea formei de und?, ar merge??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 Daca te intereseaza doar frecventa semnalului si nu forma de unda atunci poti folosi divizoare de frecventa. Link spre comentariu
Vizitator MiniMe Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 b?nuiam asta, dar am zis s? întreb, totu?i...dac? m? intereseaz? exclusiv m?surarea frecven?ei, nu ?i vizualizarea formei de und?, ar merge???MifTy,Daca vrei sa masori doar frecventa semnalului, poti folosi un frecventmetru, se pot gasi scheme simple cu PIC-uri (am vazut si un kit de vanzare la mai putin de 150RON).Oricum trebuie sa ai grija de nivelul de semnal pe care vrei il masori, daca semnalul e mic, ai nevoie si de un amplificator formator de semnal, care sa aduca semnalul de intrare la nivelul necesar primului circuit divizor.Pentru frecvente mari (zeci, sute MHz eventual GHz) poti folosi divizoare in tehnica ECL sau PECL exista o mare varietate de circuite. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Dac? nu m? în?el, colegul Dudikoff are a?a ceva de vînzare. Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 ideea e c? am pus mânu?a pe un monitor de 14 inci, pe care vreau s?-l cuplez cu o vechitur? gen p233mmx, s?-l folosesc ca "multimetru"...de aici întreb?rile...dac? voiam neap?rat un frecven?metru, geme netul de scheme, sau îi f?ceam comand? lu' doodeh... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum