Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum alimentez un switch?

Vizitator Alexx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

4

• Netcrusher

4

• cniky

2

• Sharky

2

Top autori în acest subiect

- daca e vb-a de 1 singur SW chiar la 100m, se alimenteaza de la traful lui prin perechile maro + albastru (care sunt nefolosite). atentie sa nu inversezi polaritatile.- daca e vb-a de un lantz de SW , se merge prin prin perechile maro + albastru (care sunt nefolosite) cu tensiune alternativa de 60V~ si la fiecare sw transformator aferent de la 60V~ la tensiunea necesara. Se merge pe nesiune alternativa de 60V~ deoarece se evita supraincarcarea conductorilor si se foloseste tensiune mai mica pt. a preveni aventualele strapungeri ale cablurilor, cat si a nu exista riscul de electrocutare in cazul de `accidente` sa-i spunem. Inconvenientele sunt necesitatea unui traf de la 60V~ la U dorita, cat si a unui traf primar 220v~ -> 60V~ suficient de puternic sa suporte consumul. Consumul swichului este specificat pe eticheta acestuia si in general un sw obishnuit consuma intre 400mA si 800mA.

Link spre comentariu

Let me get this straight... Voi vretzi neaparat sa alimentatzi switch-ul acela prin cablu UTP, sa nu mai folositi cablul de alimentare, sau este vreun standard nou prin care se foloseste cablul UTP?

Link spre comentariu

ce-i asa greu de inteles? se face o retea mare/la mare distanta iar lungimea maxima a cablului utp nu poate fi mai mare de vreo 100m (parca) prin urmare, trebuie montat cate un sw din 100 in 100m.. si nu se poate sa traga si un prelungitor de 220v dupa switch, nu ? :w00t:vedeti alta modalitate de a alimenta un sw aflat la 5m inaltime pe stalp si 100m distanta? :naughty:

Link spre comentariu

La cate cabluri intra intr-un switch(ma gandesc ca d-aia pune switch, sa-l foloseasca ca switch, nu ca repeater), isi poate permite sa puna si cablu de 220V. Plus, parerea mea este ca acel curent prin cablurile UTP vor afecta celelalte pentru transmisia de date, prin campul format de curentul ce va trece prin ele.

Link spre comentariu

Nu chiar... pentru ca are costuri mult prea mari. Daca foloseste cablu STP, si trage un alt cablu pentru alimentare, nu prin firele cablului, eu cred ca n-o sa aibe absolut nici o problema. Si singurul cost in plus este acela al cablului pentru alimentarea switchului.

Link spre comentariu
Vizitator silviusana

cniky zice o chestie faina merita incercata , PoE e o chestie ffff faina dar scumpa de unde bani pt asa echipament? :cry: ceilalti daca ati fii citit linkurile cu PoE ati fii vaut despre ce este vorba(mi se pare cam aberant sa tragi cate un cablu de cativa zeci de m sa alimentezi un sw indiferent de unde ar fiips:pt cei care au retele in cartiere unele blocuri au cutie de antena comuna de pe vremuri.....acolo este 220V (daca nu functioneaza priza verificati sig de la panoul de sig de pe casa scarilor)puteti baga acolo sw ul linistiti mai ales daca aveti vreun acord de la admin/presedinte...poate nici nu platiti sau demonstrati cat consuna trafu ala si ii dati un 100mii pe an :P :wink:

Link spre comentariu

ps:pt cei care au retele in cartiere unele blocuri au cutie de antena comuna de pe vremuri.....acolo este 220V (daca nu functioneaza priza verificati sig de la panoul de sig de pe casa scarilor)

Pe vremea cand trageam si eu cu adi cabluri am lasat un bloc fara curent pe scara cand am umblat la antena comuna :lol: :lol: :evil: Un poc puternic si o priza facuta neagra :evil: Deci verificati intai instalatia.
Link spre comentariu

am facut eu un mic experiment..... deci cablul la 100m are 17ohm (2 fire )...si sa zicem ca dublam firele....ajunge pe la 9 ohm..... da??

deci sa zicem ca un switch merge cu 9 voti...el sigur nu consuma 0.5A....deci luam si noi 0.2A ca sa fim realisti... acum vine parte buna.... luam o sursa de 15V si bagam pe cabluri....vin pe la switch niste volti si cu un LM7809 facem tensiunea care trebuie.... simplu?!?!

Link spre comentariu

am facut eu un mic experiment..... deci cablul la 100m are 17ohm (2 fire )...si sa zicem ca dublam firele....ajunge pe la 9 ohm..... da??

deci sa zicem ca un switch merge cu 9 voti...el sigur nu consuma 0.5A....deci luam si noi 0.2A ca sa fim realisti... acum vine parte buna.... luam o sursa de 15V si bagam pe cabluri....vin pe la switch niste volti si cu un LM7809 facem tensiunea care trebuie.... simplu?!?!

swichurile AU regulator de tensiune in ele.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

cniky are dreptate switch-urile au un regulator de tensiune incorporat (mai exact un mic integrat+un tranzistor+circuitul aferent care formeaza o sursa in comutatie).Am avut pe mana un switch cu acel integrat ars(si inca il mai am :) ) si pot sa va spun ca el converteste cei 7.5V(cat scrie la intrare in switch) in aprox. 3.5 - 4 V si amperajul cerut de el este cam de 300 mA (integratul sw cere mai mult,evident ).Tensiunea maxima a transformatorului lui este de 11.5 V chiar daca pe el scrie 7.5 V si 1000 mA (tensiune nominala),asa,cred ca e posibil sa poti folosi un sw pe distanta de 100 m fara probleme folosind firele ramase libere.Testul l-am efectuat cu doar 2 porturi active(are 8) si la activarea inca a unui port consumul creste proportional.Totul depinde de firele UTP-ului si de amperajul pe care il suporta (sa iei in considerare temp max a mediului de 40 grade celsius si t max a UTP-ului =70grade.Nu te sfatuiesc sa alimentezi firele UTP-ului direct la 220V doar daca vrei sa ai probleme cu legea in caz de electrocutare .Toate cablurile aeriene sunt supuse pericolului de a fi traznite asa ca atentie(in cel mai bun caz se ard porturile sw si placile de retea),aici recomand legarea alimentarii la impamantare.Pentru protectie exista protectori de UTP in comert.PS:mai aveam mult de spus dar cred ca e suficient ceea ce am scris.Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări