Vizitator roberto Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 buna .am facut schema din atasamentul pus dar nu se regleaza tensiunea de iesire din microintrerupatoarele din schema numai la valorile din parantezele mari.ce sa fie ? am facut o greseala eu sau nu e schema buna? imi afiseaza 22.9 v 0.00a . a facut-o cineva? un sfat un ajutor please . Link spre comentariu
danzup Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 buna .am facut schema din atasamentul pus dar nu se regleaza tensiunea de iesire din microintrerupatoarele din schema numai la valorile din parantezele mari.ce sa fie ? am facut o greseala eu sau nu e schema buna? imi afiseaza 22.9 v 0.00a . a facut-o cineva? un sfat un ajutor please .Cu ce ai programat atmega8 ? Ce fusebit ai scris in atmega8 ?Cand apesi tastele pentru modificarea tensiunii se modifica tensiunea in baza lui Q3 masurat cu un voltmetru fata de masa ? Link spre comentariu
Vizitator roberto Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 buna am pus si o poza dar vad ca nu apare .atmega 8 programat cu fuse biti calculati cu avr fuse calculator la int rc osc 4 mhz . start up time : 6ck + 0 ms. am bifat sut1,sut0,cksel3,cksel2,bootsz1,bootsz0. apoi am mai adaugat boden , ckopt si eesave . am dat aplly fuse biti si nu sa schimbat nimic a ramas tot int rc 0sc 4mhz ... interesant e faptul ca la un atmega 8 -16pu afisajul clipea putin. la un atmega 8L-8PU FENOMENUL A DISPARUT.curios in baza lui q3 nu e tensiune deloc fata de masa, si nici in alte puncte din divizorul rezistiv. am programat atmega 8L-8pu cu int rc 4mhz.nefiind qartz de 4mhz extern.This will set the clock frequency of the microcontroller to 4MHz. Thesoftware is designed for this frequency. deoarece autorul intrun fisier notepad asa scria. daca schema e corecta o sa masor din nou toate rezistentele ,tranzistorii poate am gresit eu cu ceva. dar de ce nu am pic de tensiune deloc in baza lui q3 sau pe divizorul rezistiv ?imi apare asa:22.9 v [ 12.0 ]0.00a [0.15 ] valorile din paranteze se modifica cind dau de micointrerupatoare apoi dau store si le memoreazace sa fie gresit acolo ? schema sau eu am gresit cu programarea sau cu realizarea fizica a schemei ?toate cele bune. Link spre comentariu
Vizitator roberto Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 buna din nou. am refacut de la zero schema si e buna eu ceva gresisem la realizarea fizica.am programat atmega 8 cu int osc rc . start up time 6 ck =64 ms . o zi buna Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum