lorik199 Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 se poate folosi un triac ca un diac?daca da cum?aveam nevoie pt schema atasata iar diace de putere prea mare nu gasesc :cry: cel mai mare fiind de 2 Asi mie imi trebuia ceva sa tina la 2,5 KW pt un cuptor electric(are vreo 2000W pe capac dar are peste 20 ani deci nu prea mai cred ce zice)un triac de 16 A presupun ca tine ,nu? ma gandeam la BT139/600 Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Salut , Triacul trebuie sa suporte curenti mari, diacul din schema e ptr. comanda portii si prin el trece curent mult mai mic (de ordinul mA). Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 29, 2009 Autor Partajează Postat Martie 29, 2009 deci 2 A e arhisuficientmultumesc de raspuns, am crezut ca apartine si el partii de putere Link spre comentariu
cirip Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 se poate folosi un triac ca un diac? daca da cum?Da. Ii pui doua zennere inseriate intre poarta si anod, ca sa ii stabilesti tensiunea de autoamorsare. Diacul nu este altceva decat o structura de triac a carui tensiune de intrare in avalansa este controlata prin dopaj. Te rog sa te uiti pe foaia de catalog a unui diac si ai sa intelegi despre ce vorbesc.Cirip Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 29, 2009 Autor Partajează Postat Martie 29, 2009 se poate folosi un triac ca un diac? daca da cum?Da. Ii pui doua zennere inseriate intre poarta si anod, ca sa ii stabilesti tensiunea de autoamorsare. Diacul nu este altceva decat o structura de triac a carui tensiune de intrare in avalansa este controlata prin dopaj. Te rog sa te uiti pe foaia de catalog a unui diac si ai sa intelegi despre ce vorbesc.Ciriptotusi e mai simplu sa cumpar unul deoarece eu prima data credeam sa este nevoie de un triac de putere mare iar acum am aflat ca prin el trec cativa mA Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 se poate folosi un triac ca un diac? daca da cum?Da. Ii pui doua zennere inseriate intre poarta si anod, ca sa ii stabilesti tensiunea de autoamorsare. Diacul nu este altceva decat o structura de triac a carui tensiune de intrare in avalansa este controlata prin dopaj. Te rog sa te uiti pe foaia de catalog a unui diac si ai sa intelegi despre ce vorbesc.Ciripparc? mai era o schem? cu 2 tranzistoare care "imita" un diac... sau fac confuzii cu tuj-ul??? Link spre comentariu
nightmare Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 Nu cred ca se poate cu 2 dar cu 4 poti simula 2 diode Shockley (a nu se confunda cu Schottky) montate antiparalel, care echivaleaza cu un diac daca nu ma insel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum