Mosu Tuti Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Buna ziua. Aveti dreptate : cea mai buna solutie e achizitionarea unui tester de baterii realizat industrial cu "PIC"-ul programat deja. De 50 de ani masor baterii cu ampermetru, HA. Atunci nu erau PIC-uri si am trait. Experienta nu poate fi compensata cu PIC. Am fost candva, ca chibit, la o vanatoare. Toti Tov. aveau arme care de care mai pricopsite. La vanatoare a participat si o calauza, care la vremea respectiva, eu il estimam la 60-70 ani. El ne-a dus pe carari si ne-a spus unde sa vanam. Tov. cu arme tapene au vanat iepurasi, iar MOSU, cu o arma dinaintea razboiului a vanat o capra neagra. Aviz amatorilor. Fac concurs cu orice ap. la masurat baterii. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 masurarea se face in sarcina la un consum maxim absorbit pe o perioada t cu un a,permetru si voltmetru.Exact asta face un tester cu PIC-absoarbe un timp definit, cca 400 ms un curent mare, analizeaza curba de descarcare, tensiune/curent, supune apoi bateria unei rafale de "scurt-uri" si consumuri minore, un ciclu de histerezis complet, ofera date surprinzator de exacte(verificate prin descarcarea pe o rezistenta cunoscuta, ampermetru serie,corespund cu ce zice PIC-ul!).Se poate realiza in regim de amator ceva:http://www.vermontficks.org/bchard.htmMetoda cu ampermetrul e buna doar daca n-ai altceva la indemana, si merge doar la elemente Lechlanche&stuff.Mosu Tuti, cum verificati cu ampermetrul un acumulator Lithiu-ion/polymer de 3,7V/25Ah???Din punctul meu de vedere...nu ma uit la stirile de la ora 5. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum