Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

As vrea sa fac un tester de baterii

adynis

Postări Recomandate

Buna ziua. Aveti dreptate : cea mai buna solutie e achizitionarea unui tester de baterii realizat industrial cu "PIC"-ul programat deja. De 50 de ani masor baterii cu ampermetru, HA. Atunci nu erau PIC-uri si am trait. Experienta nu poate fi compensata cu PIC. Am fost candva, ca chibit, la o vanatoare. Toti Tov. aveau arme care de care mai pricopsite. La vanatoare a participat si o calauza, care la vremea respectiva, eu il estimam la 60-70 ani. El ne-a dus pe carari si ne-a spus unde sa vanam. Tov. cu arme tapene au vanat iepurasi, iar MOSU, cu o arma dinaintea razboiului a vanat o capra neagra. Aviz amatorilor. Fac concurs cu orice ap. la masurat baterii. Mosu Tuti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adynis

3

• Mosu Tuti

3

• Craciun

2

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

masurarea se face in sarcina la un consum maxim absorbit pe o perioada t cu un a,permetru si voltmetru.

Exact asta face un tester cu PIC-absoarbe un timp definit, cca 400 ms un curent mare, analizeaza curba de descarcare, tensiune/curent, supune apoi bateria unei rafale de "scurt-uri" si consumuri minore, un ciclu de histerezis complet, ofera date surprinzator de exacte(verificate prin descarcarea pe o rezistenta cunoscuta, ampermetru serie,corespund cu ce zice PIC-ul!).Se poate realiza in regim de amator ceva:http://www.vermontficks.org/bchard.htmMetoda cu ampermetrul e buna doar daca n-ai altceva la indemana, si merge doar la elemente Lechlanche&stuff.Mosu Tuti, cum verificati cu ampermetrul un acumulator Lithiu-ion/polymer de 3,7V/25Ah???Din punctul meu de vedere...nu ma uit la stirile de la ora 5. :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări