Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

Fara suparare dar e un cablaj prost!N-ai decuplari separate pt fiecare integrat si alea care le ai sunt la 2km departare. Una dintre ele are masa trasa prin ditamai bucla care merge prin masa difuzoarelor, traseu care este MULT PREA SUBTIRE pana la masa dintre conzi.Prin masa de semnal (zona pe unde circula curentii mici) trece si curentul de decuplare locala de care ziceam mai sus.Nici nu are rost sa ma uit mai departe, astea sunt greseli babane.Te rog citeste subiectul cu conexiunile din amplificator, e sticky. Apoi o sa vezi singur ce greseli ai facut in acest cablaj.Nu te descuraja, continua!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

multumesc de raspuns , nu am dc sa ma supar de asta am postat sa vad ce si unde am gresit

crezi ca nu se poate repara cablajul asta ??

am scos condesatoarele de 100n si ceva polarizate , am pus condensatoare de 100n pt fiecare integrat , chiar langa acesta si am scapat de brum de la primele 2 amplificatoare , insa la cel in punte am inca brum

daca ai timp si vei te mai uiti pls pe cablaj in speciaj la amplificatorul cu integratele in punte poate reusesc sa scap de brum si de acolo

Posted Image

Merci

Link spre comentariu

Dupa cum am mai scris: citeste de aici: viewtopic.php?f=5&t=24920Ca sa salvezi cablajul acesta separa semnalul mic de decuplari si alimentari si masa de la difuzor.Le pui sa mearga toate intr-un loc si de acolo le legi prin 1-10ohmi de masa de putere.Peste traseul de masa de putere lipeste niste sarma groasa, la fel si pe alimentari.Conzi de 100n nu cred ca trebuie sa pui, eventual ia dinaia mici de 100u si ii pui aproape de integrat. In nici un caz nu pune unu de 100u si la distanta de 5cm de el unu de 100n. De-i pui ii pui aproape pe amandoi. La felul sunt pusi cred ca e cel mai prost mod posibil.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator RestRomania

am facut si eu cablajul schemei postate pe acest site http://www.psc-audio.ro/index/diverse/c ... a1562.html , dar din pacate nu merge.

am testat cu o boxa in masina, alimentarea ajunge peste tot,semnal de intrare am pentru ca imi apar anumite valori pe multimetru (stiu ca nu pot masura exact, si ca e nevoie de un osciloscop). eu banuiesc tranzistorii, dar nu sunt sigur. daca ating integratul, se aude un zgomot in boxa.

numele pieselor sunt puse exact ca in schema originala, pt a-mi fi mai usorsa pun piesele.

din pacate nu prea stiu teorie, si acum incerc sa iau acei tranzistori la puricat, deoarece totul este exact ca in schema postat de el pe internet.

resetul, sau mode cum este numit in foaia de catalog, cand il activez se aprinde unul din leduri (cel de langa R3). celalalt nu s-a aprins niciodata.

o sa atasez mai jos schema si placajul.

multumesc in avanas pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Extasy

Salut baieti, dupa cu spune si titlul vreau sa va cer parerea in legatura cu un amplificator pt un woofer, realizat cu tda7294 punte.Mai, exact ma intereseaza daca se poate folosi acest amp si in 4 ohm, si daca da... la cat ar trebui sa scad voltajul de alimentare ?(un 2X24 cc?) a, si cam ce putere al elibera alimentat astfel ( mentionez ca traf'ul este la 250VA)

Link spre comentariu

Sant o tona de subiecte despte TDA7294 , unde ai fi aflat raspunsul imediat , la intrebarea ta.

Dar am sa te scutesc de cautari si i-ti voi da raspunsul : NU ! :ras: ..............iar daca vrei sa sti si de ce ,va trebui sa studiezi Datasheet-ul si subiectele aferente. Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator Extasy

II multumesc D-lui Sharky pe aceasta cale. Imi cer scuze ca am uitat mai devreme.Am cautat pe forum insa despre folosirea TDA7294 in Bridge 4 ohm chiar nu am gasit nimic.Am studiat si datasheet'ul si nu am gasit nimic despre aceasta utilizare a integratului, stiu voltajele si anume +-35 pt 16 ohm si +-30 pt 8 ohm.Eu ma gandeam ca daca se scade in gradiente de 10 V o tensiune de 23-24 V ar fi suficienta pt a folosi fiecare integrat in 2 OHM ( cu toate ca la +-27 se foloseste pt 4 ohm). :freaza: Vreau sa imi cer scuze pe aceasta cale daca prin atitudinea mea am ofensat in vreun fel orice membru al acestui forum. :jytuiyu

Link spre comentariu

Hai să încerc simplist, pentru a înţelege de ce este periculos ceea ce vrei tu:Pentru oricare din semialternanţele semnalului audio, vei avea înseriate între ramurile + şi - ale tensiunii de alimentare un tranzistor de pe o ramură a primului integrat, difuzorul şi un tranzistor de pe ramura opusă a celuilalt integrat, ceea ce la valori mici ale impedanţei difuzorului conduce la valori periculoase ale curenţilor chiar la tensiuni mici de alimentare... Pentru a evita pericolul distrugerii integratelor ar trebui să foloseşti tensiuni mici care ar duce la înrăutăţirea randmentului, etc...Dar mai bine povesteşte despre difuzorul (oarele) pe care bănuiesc că deja îl (le) ai şi pentru care insişti atât...

Link spre comentariu
Vizitator Extasy

Difuzorul in cauza este un Hifonics Brutus De 12" patrat care saracul de vreo 2 luni ma tot straduiesc sa'i fac si lui o casuta :freaza: .Acum doar ce am luat pal'ul debitat frumos si vreau ca pe sambata sa ma apuc de asamblat "bestia".sarmanul desi a fost conceput de mamica lui pt folosinta in masina eu il voi tine "izolat de lume" in camera mea pt a acccentua frecventele joase. El va acompania 2 Fr/sateliti cu EW12EP+COMP25.Eu am spus de chestia cu scaderea valorii curentului de alimentare pt. ca am observat ca sarmanul TDA7294 ( cu toate ca este hulit de toti) inca are ceva de spus. deci: Alimentate la +-35V eu tin o pereche de TDA(stereo) pe sarcina de 4 oHM( 2 sateliti cu Ceva chinezareli de 8" + "PIEZO""In mod normal acele tda'uri trebuia sa fie praf si pulbere de mult, si uite ca nu se intampla asta. De ce oare?Avand in vedere ca la TDA7294 se recomanda pt 8OHM +-35V max, pt 4 OHM+-30, ma gandeam ca ar putea cobora si in 2 OHMla o alimentare cam de +-23-24.

Link spre comentariu

Datorita faptului ca sant foarte sensibile la consumul de curent , acestea ambalanduse terminc , atunci cand la iesire se aplica impedante mai mici ( ex. 4 om ) , nu este indicat ca amplificator de putere pt bass , mai ales in varianta punte. Pt diful tau ai nevoie de un amplificator mult mai stabil si mai fortos , adica unul pe tranzistoare ( ex: 150 - 200W in 4 ohm ).Sfatul meu : - Daca te uiti mai atent pe site vei vedea ca sant useri care confectioneaza astfel de kituri , la o calitate foarte buna , si care i-ti pot oferi si supot tehnic in cazul in care ai nevoie, iar sunetul va fi mai mult decat satisfacator :da Or fi integratele mai eftine ,dar cu siguranta nu vei fi multumit de rezultat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări