STReight Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Acum ies afara sa fac modificarile .Asa o sa le fac .Este bine pusa polaritatea conzilor? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Da, este ok asa. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 C1 inversează-l, cu plusul spre intrarea 7294. Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 C1 inversează-l, cu plusul spre intrarea 7294.De ce sa il inversez? Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 M-am uitat pe internet si am vazut in scheme cam cum trebuie pus condensatorul de pe intrare , si trebuie asa cum ai spus tu zal.(cu plusul spre TDA) :daMai am o problema . Am de 22uf/100v si 47uf/25v(nu am de 50v).De care sa pun? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Ideal ar fi să foloseşti un cond nepolarizat tip mkt, mpp, mks... unul de 1uF la 50 sau 63V are dimensiuni echivalente cu unul electrolitic, dar diferă enorm calitativ. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Nu am acordat niciodata prea multa importanta polaritatii condensatorului electrolitic de pe intrare, nu mi s-a parut ca difera ceva dar asa cum spune @zal majoritatea configuratiilor sunt cu plusul spre intrare. Cat despre celalalt electrolitic pune 2 conzi in paralel de 22 la 100V si ai 44u, la 100Hz ( spre exemplu ) reactanta ar fi 36 ohm deci mic fata de 680 asadar nu se pierde din amplificare decat foarte putin la frecventa asta. Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Am facut cum mi-ai spus , si pe iesire la diuzor imi da un curent foarte mare.Daca pune la multimetru pe AC imi da 50v iar daca pun pe cc imi da 30v.Care este problema? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Uita-te cu mare atentie la schema si asigura-te ca este exact asa cum ar trebui deoarece adaugarea unui condensator electrolitic la inversoare nu are cum sa rezulte in cc pe iesire, ba dimpotriva tocmai asta trebuie el sa previna, deci singura explicatie ar fi o greseala undeva in circuit, ori condensatorii folositi nu sunt in regula ori ai gresit ceva pe undeva. Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Am facut eu o greseala , dar am rezolvat-o .Merge mai tare , dar parca la volum mare distursioneaza. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Este un comportament normal, a crescut amplificarea in zona inferioara a spectrului audio unde este si consumul de curent mai accentuat, asta face ca tensiunea in sarcina sa scada mai tare si deci sa apara distorsiuni. Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Atunci este oK. Daca mai intampin probleme o sa va scriu .Oricum , multumesc mult pentru ajutorul acordat. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 In cazul tau ar mai fi de adaugat faptul ca distorsiunile sunt mai accentuate si datorita curentului mic de la traf cumulat cu sarcina pretentioasa ( 4 ohm cerand curent mai mare ), adica tensiunea in sarcina ar putea scade destul de mult la volum maxim si asta evident ca nu e placut urechiometric, poti incerca asa de test o boxa de 8 Ohm daca ai, o sa vezi ca distorsiunile vor fi ceva mai mici... oricum per ansamblu ai rezolvat un amplif, puterea este suficienta pentru auditii in camera, sa te bucuri de el si sa-l stapanesti sanatos. Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 In cazul tau ar mai fi de adaugat faptul ca distorsiunile sunt mai accentuate si datorita curentului mic de la traf cumulat cu sarcina pretentioasa ( 4 ohm cerand curent mai mare ), adica tensiunea in sarcina ar putea scade destul de mult la volum maxim si asta evident ca nu e placut urechiometric, poti incerca asa de test o boxa de 8 Ohm daca ai, o sa vezi ca distorsiunile vor fi ceva mai mici... oricum per ansamblu ai rezolvat un amplif, puterea este suficienta pentru auditii in camera, sa te bucuri de el si sa-l stapanesti sanatos.Se simte chiar o diferenta mare . Se aude cu mult mai bine basul .Dupa parerea mea , ampliful a iesit bine.Iti multumesc inca o data. Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Mai am inca o intrebare.Momentan folosesc pentru racire un radiator din amplituner delia, cu cooler pe el.Nu ar fi mai biine daca as pune un radiator de procesor?(cel din poza) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum