Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

62

• Marian

61

• 6ths3ns3

42

• sinescu marius

37

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai zis ca ai masurat sarma din secundar si are 1mm diametru, asta inseamna 0,785mm sectiune si admitand o densitate de 3,5 ai cel putin 2,5A curent nominal ceea ce pentru un singur TDA7294 si pentru tensiunile alea de 22Vca pe fiecare iesire a trafului, mi se pare suficient curent. Cat despre redresare este mai eficient sa folosesti doar o singura punte, pierderile pe redresare sunt astfel mai mici.

Link spre comentariu

Am terminat amplificatorul .Se aude bine . fara distorsiuni , chiar si la vol maxim , dar nu se aude prea tare.Oare de ce ?Trebuie preamplificator ?Si inca o problema . Chiar daca nu conectez pinul STBY la V+ tot se aude . Daca il conectez nu se simte nici o diferenta. :ciuda:

Link spre comentariu

Schema folosita este cea din pdf-ul sau? cu ce sursa de semnal il comanzi? masoara tensiunile de alimentare in momentul cand volumul este spre maxim vezi cat scad fata de momentul cand este in gol.

Link spre comentariu

Am terminat amplificatorul .Se aude bine . fara distorsiuni , chiar si la vol maxim , dar nu se aude prea tare.Oare de ce ?Trebuie preamplificator ?

Si inca o problema . Chiar daca nu conectez pinul STBY la V+ tot se aude . Daca il conectez nu se simte nici o diferenta. :ciuda:

ca sa taca ,pinul mute il pui la masa
Link spre comentariu

Mda deci schema nu prea este cea din pdf-ul TDA7294... C1 din schema ta ar trebui sa fie de minim 470n, preferabil mult mai mare ( 1u, 2,2u, 4,7u ) deoarece astfel se atenueaza prea tare limita inferioara a spectrului audio, reactanta 330n la 20Hz este de peste 20k ( cam 24k ) ceea ce practic injumatateste amplitudinea semnalului datorita divizorului format cu R1 deci bass slab. R6 de 680 Ohm ar trebui inseriata inspre masa cu un condensator electrolitic pentru a te asigura ca se amplifica numai in ac, condensatorul trebuie sa fie suficient de mare ca reactanta sa la frecventa minima de interes sa fie mica fata de R6, in pdf se recomanda 22u deci recomand si eu cel putin atat, preferabil mai maricel, poate 47u tot pentru a te asigura ca bass-ul nu este atenuat prea tare. Amplificarea asa cum este acum la 32x ar trebui sa fie mai mult decat suficienta pentru a deschide maxim amplificatorul fie si cu surse de semnal mai slabe cum ar fi mobilele, alimenteaza intrarea amplificatorului direct de la iesirea placii audio din PC si vezi asa cum se aude, si masoara asa cum ti-am zis tensiunile de alimentare in momentul cand volumul este spre maxim pentru a observa cat scad acestea in sarcina. Oricum pentru 8 Ohm atat cat am inteles ca este sarcina ta puterea nu va fi una foarte mare ca nu are de unde, probabil vreo 30-40W.@Tita foloseste schema din pdf-ul integratului este cea mai corecta, citeste ce am scris mai sus si vei intelege cateva motive.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări