maxente Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Tensiunea poate ar fi ok da' curentu e cam mic 2ACat de groasa este sarma in secundar? Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Nu am un micrometru sa verific , dar , nu este chiar subrire.Curentul nu se ia 2X2A=4A? Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Nu !Numai daca pui infasurarile in paralel atunci se dubleaza curentul Link spre comentariu
andreidaniel Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Ia si tu un subler, nu e musai micrometru sau o rigla transparenta si poti sa vezi orientativ..juma de mm,1mm,1mm si juma..sunt 2 amperi pt fiecare din sectiuni. Ca sa le pui in paralel trebuie sa desfaci acel nod (punct comun)si legate intr-un anume fel in paralel, ca daca le legi aiurea o sa arzi trafu!Ar putea face un experiment sa le puna in paralel ca sa aiba 4A si sa faca dublor de tensiune..doar ca la putere mare o sa mearga cam in hopuri,dar pana pe la 40-50%din putere ar face fata,zic eu in felul asta. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Ăia 2A înseamnă aproximativ 20W. Eu zic că e suficient. Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 W=VxA . Atunci nu este 20x2=40. Dupa redresare , nu cresc W? Dc 29v x 2A =58w?' Nu sunt legat . Eu am 2 secundare de 21v . Eu le-am unit ca sa dea acele tensiuni . Ia si tu un subler, nu e musai micrometru sau o rigla transparenta si poti sa vezi orientativ..juma de mm,1mm,1mm si juma..Am masurat sarma cu subleru' , si are exact 1mm. Link spre comentariu
Tita Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 De ce putere sunt rezistentele in acest circuit?? Link spre comentariu
STReight Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Nu este bine daca alimentez asa? Link spre comentariu
andreidaniel Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Nu este gresita varianta cu 2 punti redresoare,cate una pe fiecare ramura, insa varianta cu 4 diode foloseste priza mediana a trafului si e mai economica (la piese)..Rezistenlte sunt toate de 0,25W.Traful ala face parte dintr-o Delia/ Unitra Diora de aia ai acea tensiune si intensitate sunt specifice. Il cunosc. Nu prea poti sa il faci sa scoata mai mult decat rebobinandu-l.. Insa va trebui sa tii totusi cont ca doar pana la o anumita limita poti pompa cu sarma mai groasa in el datorita..gradului de umplere si trebuie sa mai tii cont de suprafata, altfel se ajunge la saturatia miezului. Cu un traf ca acesta cred ca vei putea folosi doar un canal, adica in jur de 40-50W. Originalul scotea 2x20W/ 8 ohmi. Link spre comentariu
vladonedj Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Da, este ok cum ai desenat. Link spre comentariu
Tita Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Puteti sa-mi spuneti ce trebuie atasat pentru a seta volumul?....ma refer poate un circuit si apoi potentiometrul, pentru o mai buna calitate a sonorului !Va rog spuneti daca acest circuit este bun pentru aceasta aplicatie?Si daca pot folosi un lm324? Link spre comentariu
andreidaniel Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 La iesire intre out si gnd legi capetele potentiometrului printr-un condensator de cativa uF (1-2uF). Intre cursor si gnd vei culege semnalul variabil. Teoretic ai putea pune si uA741.. Dar poti folosi si TL061/062 //071/072 //081/082. Diferenta e ca ce se termina cu 1 contine un diferential in acea capsula si ce se termina cu 2 contine doua diferentiale...asa mai e si varianta TL074 sau 084 si contine 4 diferentiale insa si capsula e mai mare.Dupa mine schema e prea impopotonata.. Fa ceva mai simplu, de ce atata bataie de cap cu doua diferentiale..doar nu amplifici semnal de microfon sau cap magnetic.. Link spre comentariu
Tita Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Stii ce fac eu gresit ?Mai bine termin amplificatorul ,si apoi fac diferite circuite pe un breadboard (cand experimentez invat mai multe ) Mersi oricum! Link spre comentariu
andreidaniel Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Serios, n-are sens sa te complici cu dintr-astea fara sens. Multe surse ofera un semnal destul de ridicat ce nu necesita (musai) o preamplificare. De exemplu: tuner, cass deck, magnetofon, cd player nu necesita. CD player portabil si placa din computer au poate un semnal usor mai scazut decat precedentele. Singurele surse de semnal care necesita preamplificare si corectie sunt doza magnetica (cu magnet mobil sau bobina mobila) si microfonul care are nevoie doar de preamplificare. In rest altceva nu mai geme dupa preamplificare. Doar doar adaptare de impedanta..mai sunt mici diferente intre DIN si RCA (line). Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 ^Subscriu, majoritatea surselor de semnal sunt suficient de puternice sa nu mai fie nevoie de preamplificare, pana si mobilul este destul de "fortos" ( testat de mine un samsung galaxy gyo pe un amplif mosfet de vreo 2x200W ), este suficient sa stabilesti o amplificare in tensiune suficient de mare la ampliful in sine, ma indoiesc ca un simplu AO in cionfiguratie repetor+inversor poate adauga la calitatea sunetului, Iar TDA7294 are o sensibilitate destul de buna. Daca vrei neaparat poti folosi un AO pentru egalizator pentru situatiile in care sursele de semnal folosite nu detin aceasta facilitate sau este nesatisfacatoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum