Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

62

• Marian

61

• 6ths3ns3

42

• sinescu marius

37

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Faceti dvs intai schema sa vedem rezultatele

... in cei peste 30 de ani de cind stau cu fum de saciz in nas am facut schema aia in zeci de exemplare... asa ca stiu foarte bine ce poate.

nu fa rabat de calitate sa pui condensatori asa vechi. N-ai de unde sti ce valoare mai au, daca nu s-au mai uscat

Am o gramada de condensatoare fabricate in anii '80 care sint perfect functionale, in parametri si in ziua de azi. Pe atunci se fabricau (ca si acum...) si componente de calitate.

un amic de-a meu,ca el venise cu varianta a incercat sa o regleze dar in zadar.. Nu functiona prea mult si avea probleme

Pentru ca era un mare habarnist... nu pentru ca schema nu e functionala.

Link spre comentariu

Ii poti folosi pe iesire.

Sunt deja folositi pe iesire ca am amplificatorul dar nu am finali 2N pe el am KD si multi spuneau ca 2N-urile faceau candva minuni in privinta calitatii sunetului.Nu pot sa confirm asta ca nu i-am folosit.Eu le desfaceam capacul si incercam sa fac panouri solare din 2N-uri:)) acum regret ca am prapadit atatia
Link spre comentariu

Suporta 68V si nu,nu i-as inlocui pana nu-i vad uscati,cu riscul ca stric aparatura

:ras: uscate pot fi doar moastele de sfinti :rade: N-ai cum sa le vezi "uscaciunea"
Link spre comentariu

Subscriu si eu la cele scrise mai sus de remus68. Este o schema perfect functionala. Acel amplificator a fost realizat de multa lume de-a lungul timpului si a functionat fara probleme. L-am facut si eu acum vreo 15 ani si a mers din prima fara probleme. A fost primul amplificator realizat de mine. :cado

Link spre comentariu

Cand se "usuca" unii incep sa "zornaie" daca ii misti rapid,il desfaci si te uiti...asa o vezi...tu poate te referi la punctul cand un condensator are valoare 0 sau aproape 0...eu ma refer la stadiul terminal

Link spre comentariu

Oricum domnul andreidaniel eu am cerut comparatii de la cei care au experimentat cu ambele personal,nu de la cei care incep cu "un prieten de-al meu" Stim cu totii ca aceasta este o metoda de a ne recunoaste greseala dar fara sa ne facem de ras...eu recunosc,am avut parte de multe dezastre pana am facut ceva functional si inca mai am parte de ele dar imi asum atributul de inapt cand ceva ma depaseste.

Link spre comentariu

L-am facut si eu acum vreo 15 ani si a mers din prima fara probleme.

Si suna mai bine ca TDA7294? Influenteaza finalii timbrul si alte caracteristici ale sunetului?
Link spre comentariu

Si suna mai bine ca TDA7294?

Legat de tda7294 nu ma pot pronunta. Nu agreez amplificatoarele cu circuite integrate si nu am facut vreun amplificator cu tda7294. Daca ai kd-uri acasa il poti realiza cu ele. Stiu ca a mai fost realizat si cu kd-uri si rezultatele au fost multumitoare pentru cei care au folosit kd-uri. Ce fel de kd-uri ai pe acasa? Spune exact seria de pe ele.

Influenteaza finalii timbrul si alte caracteristici ale sunetului?Multi spuneau ca 2N-urile faceau candva minuni in privinta calitatii sunetului

Da, pot influenta. Insa eu sunt de parere ca de fapt kd-urile ar fi mai bune decat 2n3055.
Link spre comentariu

Sunt eu avocatul diavolului si sustin ca TDA-ul va suna mai bine decat saracia aia de schema.Daca iti doresti o scheme pe tranzistori reorienteazate.Stiu ca userul hpvictor a postat o schema simpla si mai sunt scheme functionale postate de diferiti useri.

Link spre comentariu

La aceasta intrebare iti vor raspunde puristii in ale HI-END-ului.Din pacate eu nu ma numar printre ei.Totusi tranzistorii numiti de tine sunt preistorici si eu nu i-am ascultat cu atentie.Poti te rog sa-mi raspunzi la intrebare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări