Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

Daca il cumperi gata-facut nu trebuie efectuate decit legaturile - astfel nu vei invata mai nimic... Acum depinde ce vrei: sa inveti electronica sau doar sa realizezi un generator de zgomot pentru a speria vecinii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

62

• Marian

61

• 6ths3ns3

42

• sinescu marius

37

Top autori în acest subiect

Imagini postate

din cate am inteles a facut aplificatoare de putere mai mica,deci are idee cum se face un amplif,bineinteles ca nu zic sa nu il faca,eu am vrut sa ii spun ca il gaseste facut in cazul in care dorea sa nu mai stea el sa il realizeze

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

buna , am gasit recent un subwoofer SONY cu TDA 7294 , filtraj 2x 4700 micro la 50 v , consum retea 75 W , el suna bine , insa parca as vrea mai multa putere , exista vreun integrat mai bun care se poate monta in locul lui 7294 si care sa se descurce mai bine ? .....

Link spre comentariu

Placerea unui electronist sta tocmai in creatie, in experimentare, in stors creierii.Daca nu ar fi existat astfel de "masochisti" probabil eram inca in bananieri.

Mare dreptate ai :ras: Scuze de off topic , dar nu ma-m putut abtine :rade:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ma ajuta si pe mine cineva sa modific bucla de reactie la un tda sa redea numai joasele ? <150hz.Schema este cea din datasheet.Nu vreau filtre active pentru ca nu am secundare de tensiuni mici, ampliful este bagat intr-un subwoofer.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

salutare tuturor!integratul tda 7294 chiar scoate 100w la 8ohmi alimentat plus-minus 35v?

Da, cu 10% distorsiuni, in conditiile in care aplici semnal sinusoidal de 1kHz pe o perioada de o secunda, alimentat la +-38V, pe sarcina de 8ohm.

Dupa aia, Dumnezeu cu mila.

Adica, pe romaneste, nu, nu scoti 100W din el. Maxim 50W poti obtine, la max 0.1% distorsiuni in 20Hz-20kHz.

Daca stiti engleza, cititi datasheeturile, gasiti acolo raspunsuri la orice intrebari.

Daca nu stiti engleza, si vreti sa va apucati de electronica, incepeti cu un dictionar!

Link spre comentariu

salutare tuturor!integratul tda 7294 chiar scoate 100w la 8ohmi alimentat plus-minus 35v?

Da, cu 10% distorsiuni, in conditiile in care aplici semnal sinusoidal de 1kHz pe o perioada de o secunda, alimentat la +-38V, pe sarcina de 8ohm.

Dupa aia, Dumnezeu cu mila.

Adica, pe romaneste, nu, nu scoti 100W din el. Maxim 50W poti obtine, la max 0.1% distorsiuni in 20Hz-20kHz.

Daca stiti engleza, cititi datasheeturile, gasiti acolo raspunsuri la orice intrebari.

Daca nu stiti engleza, si vreti sa va apucati de electronica, incepeti cu un dictionar!

deci mi-ar tb o boxa 50w cu 8ohmi?
Link spre comentariu

N-ai citit ce-am scris, poate nici eu nu scriu clar. Integratul asta poate produce 100W, pentru perioade foarte scurte de timp (sub o secunda).Maximul de putere in conditii decente de auditie, ar fi la 50W.Boxele intotdeauna ar trebui sa fie alese cu puteri mai mari decat ale amplificatorului (e foarte importanta impedanta aici).Sa inteleg ca ai amplificatorul, si-ti trebuie boxe ptr el?Daca e alimentat la +-35V, neaparat sa folosesti boxe de 8ohm, cel putin 100W.Edit: "aveti o schema de 100w la 8ohmi cu alimentare la 50v asimetric cu integrat?" - nu exista asa ceva.N-are rost sa cauti inovatii daca esti incepator. Mai bine cumpara un kit daca ai nevoie, iar daca vrei sa inveti, poti incepe cu scheme simple.Vezi de ex LM3886, asta se poate alimenta asimetric, dar nu scoate nici el 100W.
Link spre comentariu

N-ai citit ce-am scris, poate nici eu nu scriu clar. Integratul asta poate produce 100W, pentru perioade foarte scurte de timp (sub o secunda).Maximul de putere in conditii decente de auditie, ar fi la 50W.Boxele intotdeauna ar trebui sa fie alese cu puteri mai mari decat ale amplificatorului (e foarte importanta impedanta aici).Sa inteleg ca ai amplificatorul, si-ti trebuie boxe ptr el?Daca e alimentat la +-35V, neaparat sa folosesti boxe de 8ohm, cel putin 100W.Edit: "aveti o schema de 100w la 8ohmi cu alimentare la 50v asimetric cu integrat?" - nu exista asa ceva.N-are rost sa cauti inovatii daca esti incepator. Mai bine cumpara un kit daca ai nevoie, iar daca vrei sa inveti, poti incepe cu scheme simple.Vezi de ex LM3886, asta se poate alimenta asimetric, dar nu scoate nici el 100W.
cam ce radiator mi-ar tb pt acest integrat?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări