tranzistor Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 ieri a venit un prieten la mine cu un kit de acesta cu TDA7294 care prezinta urmatorul defect:merge perfect pana la o anumita limita de volum, apoi incepe sa distorsioneze semnalul, ca si cum ar baga curent alternativ in boxa sau ca si cum ar da in limitare, insa in limitare nu intra pentru ca mai are un kit montat pe acelasi traf si acel kit merge perfect la acelasi nivel de volum.Eu de vreo 1 an si ceva de cand am intrat la ASE am lasat-o mai moale cu electronica(nu ca le-as fii avut vreodata ) si nu prea am idei cum sa il repar. La fixarea pe radiator m-am uitat, l-am strans bine, insa mi se pare ca se incazese putin mai mult decat fratesu', dar pana la temperatura de intrat in protectie mai are(zic eu). Banuiesc un condesator devalorizat, insa cer aici ceva sfaturi...ca sa nu ma apuc sa schimb la conzi aiurea. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Schimba CI-ul/urile si eventual electroliticii, apoi o sa fie bine. Link spre comentariu
tranzistor Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 o sa incerc prima data saschimb electroliticii si apoi ca solutie finalaschimb integratul.Chestia e ca a mers si a stat nefolosit ceva timp, iar apoi a aparut defectul acesta.multumesc de sfat! Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Chestia e ca a mers si a stat nefolosit ceva timp, iar apoi a aparut defectul acesta.Atunci se prea poate ca problema sa fie din ceva electrolitici uscati sau care au curs, curateste bine placa pe ambele parti de eventualul praf sau orice alte impuritati si schimba electroliticii, daca nu se rezolva atunci CI-ul schimbat.Succes. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 nu cumva incepe sa intre in protectie?? la temperatura verifica totusi contacul intre integrat si radiator(neaparat cu cooler) schimba eventual si asta termoconductoare ,daca folosesti daca nu pune ca ajuta mult.asa face si la mine cand nu se raceste bine merge ce merge si cand dau mai tare incepe sa baraie ,apoi il dau incet si isi revine ca se raceste.apropo radiatoru nu trebuie sa fie rece rece daca e rece rece inseamna ca nu face contact perfect cu integratu si integratu frige foarte tare si radiatoru sta degeaba .bafta la stricat Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 @Stefanstudio, nu te supara ca intreb dar tu ai auzit de paragraf, de aliniat? de semne de punctuatie? Dupa ce ca esti rautacios nici nu te exprimi asa cum ar trebui, pare ca te grabesti sa spui totul cat mai repede dintr-o suflare sa nu se piarda ideea...Nu este neaparat si obigatoriu nevoie de cooler, CI-ul asta nu este chiar asa de pretentios, daca dimensiunile radiatorului sunt suficiente atunci acesta va face fata si fara. Este nevoie de pasta siliconica ( ar merge si o banala vaselina cu conditia sa nu ai nici un fel de impuritati ), deoarece rolul acesteia este ca sa nu ramana nici un gol de aer intre capsula CI-ului si radiator fie el cat de minuscul, aerul izoleaza termic, pe cand pasta conduce caldura catre radiator, fara aceasta se poate intampla uneori ca desi raiatorul sa para rece capsula CI-ului sa fie la o temperatura ridicata.Asadar raman la sugestiile mele postate mai sus Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 cam ce putere ar avea 2x tda 7294 in pune alimentate la +-12v? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 25-30W pe 8 ohmi, in jur de 50W pe 4 ohmi. Link spre comentariu
TIN Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 puterea depinde foarte mult de grosimea firului din transformator si de marimea transformatorului, asta am dedus din practica de pana acum + sfaturile de pe forum, depinde cati w duce transformatorul care probabil are un randament de 60%-asa ca - nu putem sti daca la 12v amplificatorul scoate 40 -50w,dac citesti atent subiectu pe forum vei afla multe referitor la CI TDA7294 la o alimentare de 29v/120w aproximativ 40-50w buni ptr auditie fara distorsiuni (asa cred ) Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 puterea depinde foarte mult de grosimea firului din transformator si de marimea transformatorului, asta am dedus din practica de pana acum + sfaturile de pe forum, depinde cati w duce transformatorul care probabil are un randament de 60%-asa ca - nu putem sti daca la 12v amplificatorul scoate 40 -50w,dac citesti atent subiectu pe forum vei afla multe referitor la CI TDA7294 la o alimentare de 29v/120w aproximativ 40-50w buni ptr auditie fara distorsiuni (asa cred )Puterea amplificatorului depinde in primul rand de tensiune/tensiuni de alimentare si abia apoi de curent pana la un anumit punct, adica sa zicem ca pentru o anumita putere ceruta de la amplificator acesta va solicita 5A din sursa, ei bine de la acel punct in sus pastrand tensiunea de alimentare poti sa-i oferi si 20A puterea va ramane aceeasi. Link spre comentariu
nel65 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 o nelamurire am si eu,cum se poate oferii aceluiasi consumator ,pastrandu-i tensiunea de alimentare ,mai mult de 5A ,daca el atat a cerut la acea tensiune,pentru puterea maxima ? Link spre comentariu
Putz Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Pai de exemplu sursa de alimentare poate duce 20A dar amplificatorul isi trage singur cat are el nevoie.Nu poti sa-i dai cu forta Amperi . Link spre comentariu
nel65 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 era retorica intrebarea Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Pai de exemplu sursa de alimentare poate duce 20A dar amplificatorul isi trage singur cat are el nevoie.Nu poti sa-i dai cu forta Amperi .Corect, ma bucur ca s-a inteles totusi bine ceea ce am dorit sa expun, eu m-am referit la cerintele amplificatorului nu ale consumatorului/sarcinii in speta, daca amplificatorul are nevoie de un anumit curent atunci a-i oferi mai mult nu ii va creste puterea indiferent cat plusezi, scad doar distorsiunile de volum ridicat cauzate de scaderile de tensiune in sarcina ale sursei. Link spre comentariu
Freddy19 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Salutare.Am si eu o nelamurire in legatura cu puterea acestui integrat.Spre exemplu eu am un amplif onkyo tx100 care are ca final c.i. STK459 alimentat cu +-27v.In datasheet am vazut ca scria ca scoate 20w pe 4ohm.Dc TDA 7294 alimentat asa cum scrie in datasheet (adica +-27) scoate 70w in 4ohm.Deci,intrebarea mea finala este: de ce aceste 2 integrate alimentate cu aceeasi tensiune,si cu aceeasi sarcina (adica 4ohm) scot puteri diferite,iar diferenta este maricica.Care este greseala?Rog pe cineva sa ma lamureasca si pe mine, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum