mitidj2008 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 reintru si eu in subiect cu acest TDAam un mic amplificator cu 2 TDA-uri. traf de 27V-0-27V AC , 38V-0-38V dc, parte de intrare si limitare balansatasi as vrea sa il folosesc pe niste drivere(tweetere) COMP44multi zic ca nu sant prea bune.....bla bla si tot asace parere aveti? merita sa le folosesc sau sa fac un mic amp 50-60W cu bipolari? Link spre comentariu
TIN Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Buna searaDupa ce am citit aproape totul de pe forum despre TDA 7294 PUNTE am hotarat sa mi confectionez unul, sa vad cat de tare trosneste in boxe. acum sunt in probe: am alimentat doua module punte(stanga - dreapta) 26 vca dupa redresare am undeva la 33vcc in sarcina. Initial am avut intentia sa alimentez modulele separat de la doua transformatoare identice, dar am constatat ca duce un singur transformator. Acum intrebarea mea e pana la ce temperatura e normal sa se incalzeasca un transformator(nu stiu ce are in primar, secundarul are grosimea de 1mm ) si din ce am citit pe forum e cam putin pentru TDA. Transformatorul are 16cm* aproximativ 250w, sper ca am calculat corect?!Dupa 2 ore de functionare cu volumul la 30% are 30*C Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 pentru un randament de 60% al amplificatorului in varianta bridge ai avea nevoie de 256w pt traf dar trebue tinut cont ca trafu are si el un randament de 80...85% deci ar trebui sa ai undeva la 320w trafude aceia trafu tau se incalzestecurentul necesar este de 7,75A la 33v cat ai tu pe alimentare Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Nu o să folosească tot timpul amplificatorul la maxim (pentru că oricum peste 70W/integrat se aude oribil), nu o să asculte sinusoidă pe dummy load, deci nu cred că are rost să renunțe la traful pe care-l are... mai ales că a spus că nu i se încălzește (mie la 30 grade îmi pare rece)! Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 da aici ai dreptate un 50-60% din pd se poate fara probleme, se pote si mai mult dar cu riscu spra incalziri trafocu diametru conductorului de 1mm(cum spunea mai sus care trafo) se poate trage 3-4A ceace inseamna 132w si din care se poate obtine 132x0,6=79w asta cu conditia ca tda-ul sa aiva randament 60% Link spre comentariu
TIN Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Multumesc ptr indicatii-am sa mai fac ceva probe si daca se incalzeste prea tare am sa mai montez un transformator Link spre comentariu
TIN Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 am gasit pe unele scheme condensatorii c2 si c5 cu valori de 470 sau 1000 sau 2200 uF. Care valoare ar fi cea mai buna? Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 eu am avut un kit de asta si aia de 1000 i-am schimbat cu 2 de 4700 , se se auzea mai bine bassul , urechiometric Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 daca alimentarea o ai facuta separat, si contine condensatori mai mari (4700+ uF) poti sa pui si de 470 langa integrat, sau cel mai bine pui langa integrat condensatori de 4700uf sau mai mari si atunci nu mai trebuie sa pui la alimentare dupa puntea redresoare, ca fac astia filtrajul Link spre comentariu
TIN Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 am pe alimentare condensatori 1000, dupa probele facute nu prea sunt multumut, fidelitate slaba cum spunea cineva pe forum "plesnitori" , de la o anumita putere un canal o ia razna si intra difuzorul in oscilatie distorsionand cum reduc volumul functioneaza normal sunt curios cum ar amplifica doua instrumente muzicale-pate amplificatorul e bun ptr cantat la nunti Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 am pe alimentare condensatori 1000Probabil in sarccina scade foarte mult tensiunea de alimentare si atunci amplificatorul oscileaza. 1000uF e exagerat de putin la filtrare. Link spre comentariu
TIN Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 nu m am exprimat si nici nu am scris corect am 4 buc 2 si 2 x 10000 uF - astazi am descoperit ca un TDA nu era destul de lipt de radiator si in cateva secunde se incalzea si distorsiona urat de tot (cum spunea cineva pe forum "se incing puternic si de la 60* distorsioneaza Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Monteaza integratul bine fixat de radiator iar foita de mica unge-o pe amindoua fetele cu vaselina siliconica. Link spre comentariu
TIN Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 asa o sa fac- in radiator ma facut filet,care s a smuls ptr ca am stras prea tare, acum urmeaza sa adancesc gaura sa pun un surb mai lung- dar dupa craciun-si tot cred ca nu e un amplificator performant, nu se compara cu leach-ul Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 si tot cred ca nu e un amplificator performant..7294 indiferent de ceea ce faci cu el n-are cum sa fie un amplif performant, e doar solutia ieftina si simpla pentru amatorii audio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum