Marian Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Fantastic de bine punctat boss La noapte sterg tot, dar tot, tot... zau... Nu chiar tot te rugam, mai sunt si chestii utile pe aici Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 am si eu o intrebare pentru cei care au lucrat cu acest integrat, rezista o punte de tda-uri alimentata la 2x30 vac(cu racire serioasa)? precizes ca va fi folosit in 8 ohmi . multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Daca sursa are +/-30Vcc in gol, in sarccina va mai scadea... nu va fi nici o problema daca impedanta de iesire va fi de cel putin 8 ohmi si nu vei asculta cu distorsiuni. Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 am modificat ,e 2x30v alternativ +/- 40 vcc Link spre comentariu
danielrusu Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Ia si alimenteaza asa, rezista foarte bine, dar sa nu pui impedante mai mici de 8ohmi Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 am si eu o intrebare pentru cei care au lucrat cu acest integrat, rezista o punte de tda-uri alimentata la 2x30 vac(cu racire serioasa)? precizes ca va fi folosit in 8 ohmi . multumesc am modificat ,e 2x30v alternativ +/- 40 vcc La +-40Vcc, configuratie punte, sunteti cu mult in afara datelor recomandate de producator. Citez din datasheet pentru configuratia punte: With Rl= 8 Ohm, Vs = ±25V the maximum output power obtainable is 150 W, while with Rl=16 Ohm, Vs = ±35V the maximum Pout is 170 W. In consecinta pentru problema dvs as recomanda o sursa de maxim +-28Vcc in gol(in sarcina v-a mai scade 2-3V). Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 PDF-urile alea ale componentelor nu sunt puse degeaba pe net, si pot fi obtinute informatii f importante din ele daca se urmaresc atent, asa cum si @indy666 a subliniat pentru configuratia data o alimentare de +/-25 este maxim acceptabil, ceea ce sugereaza un traf de 2x18Vca, si este mai bine sa ai curent suficient pe traf ca astfel caderile de tensiune sa fie cat mai mici decat sa incerci a compensa cu tensiune ceva mai mare, multe din TDA-urile astea sunt clone si nu-s tocmai ieftine totusi, asa ca la ce bun sa risti pentru cateva vaci in plus cand poti rula ampliul in cinditii de siguranta? Link spre comentariu
Vizitator dpacurari Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Daca scazi tensiunea de alimentare si mai mult merge si in 4 ohmi... Testat de mine. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 La 4R o face fiecare pe riscul propriu, oricum CI-ul are limitele lui si mare lucru nu poti obtine de la el, este bine sa stii ce vrei, deoarece pentru puteri mai mari de 100W si calitate, se poate alege o schema pe tranzistori din cele multe existente care poate fi mult mai mult controlata. Link spre comentariu
Vizitator dpacurari Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Da, e foarte adevarat ca puterile mari se obtin cu tranzistori. Pentru cine vrea sa obtina usor un amplificator functional cu minim de componente apeleaza la acest CI. Mai sunt si altele integrate la fel de usor de utilizat in aceeasi plaja de putere. Pentru casa si spatii medii, un amplificator cu TDA7294 face fata cu brio. Desigur pentru pretentiosi recomandabil e un amplificator pe tranzistori. Link spre comentariu
vicu Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 am modificat ,e 2x30v alternativ +/- 40 vccpoti sa folosesti trafu cu incredere eu am alimentat cu +-47 cu racire buna pe sarcina de 8 ohmi si nu se incalzeste nimica, merge foarte bine scoate 2x 150 w curat ,ai toata increderea ca merge bine , abea la +-50v nu ai semnal dar nu se ard Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 multumesc tuturor care mi-au raspuns merge la +/- 40 , am 2 ventilatoare pe radiator , acum as mai avea o intrebare cum pot pune in punte 2 punti de tda-uri , si daca e vorba despre defazor unde gasesc unul de cumparat? precizez ca sunt incepator si mi-as cam prinde urechile incercand sa construiesc unul multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 cum pot pune in punte 2 punti de tda-uriNu se poate realiza aceasta conexiune. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 cum pot pune in punte 2 punti de tda-uriLe cimentezi într-un pod. Voi gîndiţi înainte să scoateţi astfel de elucubraţii? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 cum pot pune in punte 2 punti de tda-uriLe cimentezi într-un pod. Voi gîndiţi înainte să scoateţi astfel de elucubraţii?Pai motivatia ar fi simpla, cel putin din punctul meu de vedere, devreme ce nu se detine suficiente cunostinte pentru realizarea unui amplif serios se vrea obtinerea a cat mai mult zgomot de la TDA-urile astea, ce importanta are daca sunetul obtinut este mult distorsionat? important este sa se auda acolo bau bau in boxe, sa ne dam smenari cu ce statie betoana avem Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum