sinescu marius Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 vreau sa stiu daca a incercat cineva sa faca un montaj cu 8 tda-uri 7293 sau cu 4 sa stiu ! daca merge cu 4 trebe sa mearga!! dar 8 o merge ? ....daca merge cu 8 o sa cumpar integrate o sal fac si o sal montez intro carcasa de statie maricica si il pun la treaba am o boxa mare de 560w si daca e mika pentru el mai am doua boxe de 340w si le leg in paralel merge? sau daca nu ma duk la un prieten simi iau boxa pe marimea lui.. aduse din partea ailalta.. boxele arata impeacabil si mi le da la un pret redus Link spre comentariu
apollo11 Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 intrebarea lui den era "ce boxe ai", si ne asteptam la un raspuns de genu "500W pe 2 ohmi" etc Conteaza foarte mult impedanta. Daca legi 8 TDA7293 in paralel, nu inseamna ca obtii 8 x 85W, watii aia nu se adauga ca primaverile la varsta. Mai concret (si simplificat): - daca obtii 80W cu un 7293, pe o boxa de 4ohmi, vei obtine 160W cu doua tda in paralel, dar pe boxa de 2ohmi. - montajul in punte, cuplat la o boxa de 4ohmi o sa sune exact ca unul cu un singur 7293 - motivul e faptul ca doua tda in paralel nu aduc o crestere a amplificarii in tensiune (e aceeasi tensiune maxima), ci in curent (poate livra mai mult, deci e ptr boxe cu impedanta mai mica) - daca legi doua boxe de 4ohmi in paralel, obtii teoretic una de 2ohmi, insa doua boxe de 80W nu vor suna la fel cu una de 160W - deci iti trebuie boxe de impedanta mica Alta varianta e sa faci doua amplificatoare cu 7293 in paralel, si pe astea doua sa le pui in punte. In cazul asta daca folosesti 4 tda-uri, 2 cate 2, poti pune boxa de 4 ohmi in punte, fiecare pereche de cate 2 tda-uri "vede" 2ohmi ca sarcina, si ai 320W. In concluzie, pune linistit cele 8 TDA-uri, cate 4 pe fiecare ramura, formezi doua amplifuri, le pui in punte, iar ca sarcina pune cate boxe vrei in paralel, daca vrei galagie pura fara nici un fel de pretentii (nici nu vreau sa-mi imaginez cum interfereaza undele sonore produse de fiecare boxa si ce-o sa iasa). Daca faci asa, poti cupla in paralel boxe pana la echivalentul total de 2ohmi (dupa regula de 3 simpla)... Totusi, ma repet, TDA-urile astea nu-s ca cilindrii unui motor, cu cat pui mai multe, cu atat mai bine. Si nu inseamna ca daca sunt facute sa le poti cupla in paralel, atunci si trebuie sa duci asta la extrem, nici nu inseamna ca e foarte usor de obtinut un amplificator profesional pe calea asta. Ti-as recomanda sa faci altceva cu timpul si banii, insa ar fi offtopic (de ex sa iei o placa de amplif adevarat de aici). Poti vedea un exemplu cu 7 x TDA7293 pe ebay, nu dau link direct ptr ca nu stiu daca e voie... Intri pe ebay si dai cautare cu asta: "7* TDA7293 In parallel 555W Mono Power Amplifier board" O sa-l gasesti, facut de chinezi. In descrierea lui, chinezul zice: "The Minimum impedance can connect 0.5ohm speaker." Adica poti face sudura in puncte cu ala. Sa ne spui si noua cand gasesti o boxa de 0.5 ohmi. Spor la construit! Link spre comentariu
sinescu marius Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 adika sa inteleg nu merge cu 4 integrate ?daca nu merge daca ai vreo schema cu mosfet de 400w cu toate componentele necesare multumesc Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Cele mai folosite ipa/diy/av/(si ce mama masii de denumire o mai) avea 400 . Are si sorteh de vanzare. Link spre comentariu
sinescu marius Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 vreau si eu o schema cu mosfet de vreo 400w sau mai mika ??? cine are da o publice multumesc Link spre comentariu
yonutzu Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 @sinescu marius, decat sa te complici sa faci tu kituri cu tda sau cu mosfeti, mai degraba iti iei gata facute. La cele cu mosfeti trebuie sa cumperi mai multi tranzistori, pt ca trebuie sa imperechezi tranzistorii finali, prefinalii, si cei de la intrare. Oricum treaba e destul de complicata, asa ca mai bine iti cumperi gata facute. Vezi ca gasesti la userul Sorteh de pe forum sau la psc audio. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 vreau si eu o schema cu mosfet de vreo 400w sau mai mika ??? cine are da o publice multumesc http://elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=6495&hilit=AV400oare cat este de greu sa scrii la cautare 400 si sa dai click? Link spre comentariu
apollo11 Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 adika sa inteleg nu merge cu 4 integrate ?daca nu merge daca ai vreo schema cu mosfet de 400w cu toate componentele necesare multumescce sa faci cu ea? Link spre comentariu
sinescu marius Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 spunetimisi mie o metoda ca sa pun cablajul care lam facut in eagle pe placa .. eu stiu o solutie testata da e chinuitoare si necesita multa rabdare da rezultatul e buun .iei placa ...iei un creion si desenezi cu creionu schita pe placa dupa ce ai terminat dai peste traseu facut cu creionu cu UN STRAT SUBTIRE DE OJA asta depinde de ce latime pe care vrei sa o aiba traseu pe cablajul ...... dupa ce termini bagi placa in clorura ferica... TRASEU facut cu oja va ramane apoi o speli bine si dai gaurile... si gata cablajul e cam plictisitor da rezultatul e bun SPUNETIMI SI MIE ALTA SOLUTIE PENTRU A PUNE CABLAJU PE PLACA astept raspuns Link spre comentariu
89-CEC Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 spunetimisi mie o metoda ca sa pun cablajul pe placa http://elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=97Nu ar strica daca pe viitor ai "rasfoi" putin forumul . Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Metoda foto desi pare mai complicata/costisitoare este insa cea mai recomandata pentru rezultate garantate, este descrisa in detaliu atat aici pe forum cat si prin alte parti nu trebuie decat sa cauti. Link spre comentariu
sinescu marius Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 am un traf cu 2 iesiri in secundar si vreau sal desfac si sal fac cu 3 iesiri pentru a alimenta un tda 7294 care merge la 30v-- 4ohm,intrebarea mea ar fi : --- ce sarma sa folosesc sal fac de 2A si asta depinde si de voltaj mie la cele 3 iesiri ce tensiune trebe sam dea intre masa si unu din fire sa am 15 v? si intre masa si celalalt fir sa am tot 15v? amandoua ar fi 2x15v e bine asa dar ma gandesc ca tensiunea filtrata si stabilizata bine creste si o sa am 2x20v... si mie frika sa numi faca bau integratul ?? sau rezista la 2x20v?? pe 4 ohm sau e supra sarcina? ce ziceti ce sfaturi imi dati sa pun mai putina sarma in secundar sa am 2x13v filtrata ar mai creste ?????? e bine asa ????.....--- sau sa il fac cu 2x15 ??? Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Uita-te in PDF-ul integratului ca scrie clar la ce tensiune merge cu sarcina de 4 ohmi. Tensiunea in cc e aproximativ egala cu tensiunea in alternativ inmultita cu 1,41 .... ( vCA x 1,41 = vCC ) Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 am un traf cu 2 iesiri in secundar si vreau sal desfac si sal fac cu 3 iesiri pentru a alimenta un tda 7294 care merge la 30v-- 4ohm,intrebarea mea ar fi : --- ce sarma sa folosesc sal fac de 2A si asta depinde si de voltaj mie la cele 3 iesiri ce tensiune trebe sam dea intre masa si unu din fire sa am 15 v? si intre masa si celalalt fir sa am tot 15v? amandoua ar fi 2x15v e bine asa dar ma gandesc ca tensiunea filtrata si stabilizata bine creste si o sa am 2x20v... si mie frika sa numi faca bau integratul ?? sau rezista la 2x20v?? pe 4 ohm sau e supra sarcina? ce ziceti ce sfaturi imi dati sa pun mai putina sarma in secundar sa am 2x13v filtrata ar mai creste ?????? e bine asa ????.....--- sau sa il fac cu 2x15 ??? Salut.2x20Vac (alternativ), pentru TDA(uri) este perfect, o sa ai 2x28Vdc(continu)dar ca aperaj pe fie care infasurare al fii bine de 3A si daca ai 2 TDA dublutrafu pe care vrei sa il modifici trrebue sa aiba si primaru de asa capabiliatein rest vezi si tu sarma de 1 mm2chiar azi am sa tested un TDA si am sa iti zic cum decurge Link spre comentariu
sinescu marius Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 ce fel de tda testezi tot ca al meu sau altu ?--astept sami spui cum a mers mult succes si noroc sa mearga din prima ganta :n1la traful meu partea primara am modificato am pus sarma mai groasa si o sa ma apuc si sa bobinez secundaru... da cu ai zis tu daca il fac de 3 amperi nu e prea mult pentru tda 7294 sau cu 3 A merge mai bine DECI O SAL FAC 2X20V 3A PT TDA 7294 E BINE ASA ????ASTEPT RASPUNS? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum