Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

am si eu o intrebare..poate...stupida :jytuiyu Daca pun amplificatorul la o sursa mult mai mica....de ex la o baterie de 9v....ar trebui sa se auda ceva? nu de alta..dar sa nu dau 60 ron degeaba pe transf..:( sa stiu daca merge ce-am facut eu pe aici..!

Nu o sa meaga. In plus ai nevoie de tensiune dubla, nu simpla.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, ca nu avem voie sa facem reclama. Kituri gasesti peste tot... Insa daca nu stii cum sa construiesti unul si cum merge, ai sanse mari sa busesti kitul, deci mai bine ti'l faci singur ca sa inveti. Daca stii sa folosesti un pistol de lipit si sa urmaresti o schema e de ajuns. Gasesti si cablaje pe forum sa fie si mai usor... Un amp cu TDA7294 a fost primul meu proiect serios, initial l'am facut pe o bucata de carton si a mers din prima. :limb: Ulterior am proiectat si un PCB (de fapt tras cu cositor pe cablaj de test ca n'am vrut sa'mi bat capul cu chimicale pt facut PCB). Merge perfect si acum pe un sub BM de 12". Schema folosita este cea de pe The Boomspeaker.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator dragomir1995

Buna sun nou pe forum vreu sa spun ca ma apuc si eu de amplificator dar vreu sa va intreb de cati w si cati ohmi este amplficatorul

Link spre comentariu

4sau 8 ohm,depinde de tensiunea de alimentare,iar aia 100w sunt trasi de par si lungiti. Integratu are 75w rms,asa zice,iar aia 100w sunt doar niste varfuri de semnal,iar asta la supraalimentare,io l-am testat la 2x32v,in conditiile in care recomandat era 2x27v,si imi fluctua voltmetrul intre 18-20v pe o sarcina de 4ohm,dar,daca era sa il ascult suna jalnic,ceva claritate am obtinut doar la puterea de 60w,dupa aia distorsioneaza la greu. Banuiesc ca daca cresti tensiunea se va auzii mai clar,dar mai mult ca sigur plezneste integratu. Oricum,pt inceput e bun unu din asta.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator RestRomania

are cineva o schema pentru a alimenta acest amplificator de la 12V?vreau sa-l folosesc in masina. din pacate functia search nu functioneaza, si pana va fi reparata cine stie cat timp va trece. multumesc mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări