Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Impedimente: Radiator fierbinte dupa fiecare beat al muzicii. (In lipsa unei raciri performante se impune folosirea functiei de stand-by, altfel te alegi cu un incendiu).

Snake-uletz tata... offf, pana sa ajunga sa ti se incalzeasca radiatorul in urma acestui impediment (alimentare la +_ 50v :speriat care este... :nebunrau: ) integratul in sine, se prajeste tare, poti sa il si intorci pe o pare si pe alta ca sa se rumeneasca bine. Si presupunand prin absurd ca il alimentezi asa, iti trebuie un transfer de temperatura instant ca sa se disipe toata caldura ceea ce nu prea se poate nici cu mama pastei si nici cu mama strangerii surubului si nici cu mama radiatorului. Iar daca e sa te citez... intr-un program muzical nu exista numai "beat-uri" pe care acest mic integratel trebuie sa le amplifice. Nu mai vorbi prostii... si macar invata te rog frumos niste teorii de transfer termic si compara transferul termic in cazul ideal si cu cel real. De restul nu mai zic nimic pentru ca nu vreau sa provoc polemici, presupun ca cei care se simt lezati de afirmatia ta o sa iti raspunda si ei in felul lor. O zi buna.PS: apropo stand-by o sa ai mai mult ca sigur de la o siguranta ... ori de la incinta in sine dupa o "baraiala" in prealabil deci da, stand by o sa ai cu siguranta :rade:
Link spre comentariu

Iar tu Remus, taci. ca daca nu ma insel tu erai ala care spunea ca circuitele in punte nu pot fi separate in doua canale independente

:nebun: Unde?

Ti-ai facut si tu licurici si gata dai sfaturi altora care sunt naivi si asculta de cei ca tine

:ciuda: Asta este nivelul la care a ajuns acest forum! O balacareala generala in care cei care vor sa-si dea importanta sint lasati sa improaste cu jeg in stinga si-n dreapta. Cretineala si tembelismul a ajuns sa fie ceea ce atrage un numar cit mai mare de postari si traficul pe forum creste! Cine le permite acestor useri sa fie membrii acestui forum?
Link spre comentariu

Bai serpisorule, bai baiatule... tu stii sa citesti un datasheet ? sau macar sa il intelegi.Uite ca si exercitiu de coerenta in gandirea ta si de capacitatea de intelegere, nu vrei tu sa ne explici ce scrie in el ? in acel datasheet. Sa ne explici mura in gura fiecare parametru, si eventual cu copy/paste sa vedem la ce faci referire cand explici. Devii enervant de nesimtit si perseverezi in prostia ta.

Link spre comentariu

toata lumea sa creada ce vrea dar eu stiu ca snake are dreptate, nici eu nu credeam pana am ajuns la proba contrarie, si vreau sa zic ca am fost surprins cat de bine se misca un kit cu tda 7294 in punte alimentat cu un +/-43 pentru impedanta de 8ohmi, pentru cei care stiu dar sa vb mai bine ar fi sa testeze si pe urma sa vina sa se dea mare... cu tot respectul pentru snake.

Link spre comentariu

Dar lasa snake ca cei care intradevar vor sa scoate performante maxime dintr-un tda 7294 vor risca si vor face mai multe experimente la mai multe tensiuni si vor observa la care tenisiune rezista, la care tensiune se comporta bine si la care ai putere.un mesaj pentru toti necredinciosii, un tda 7294 costa 7lei deci cu restul de piese ajungi la o investitie de 10lei, atunci faceti investitia asta si faceti testele si pe urma va asteptam cu comentarii, dar inainte de ati mai spune ceva, mai faceti si voi experimente sau testatile si veti vedea, mai bine zis sa fiti siguri de ceea ce spuneti..Tensiune mai mare=putere mai mare, alimentatil cum trebuie si veti ramane surprinsi.Bafta la toti!

Link spre comentariu

danielrusu si snake luati-va de mana si formati o secta unde va alimentati TDA7294 la +-57Vcc.

E clar...locul celor ca voi nu este pe un forum de incepatori ca noi...voi sunteti divini...

o intrebare !!

cate amplifuri ati facut cu tda7294?!

o intrebare!!

la ce tensiuni ati avut ocazia sa il testati?

ultima intrebare!

avezi curajul sa il testati macar la un +/-45?

decat sa vorbim fara sa experimentam mai bine nu mai spunem nimic, te invit la mine cu cea mai mare placere sa vedeti cu ochii dv si pe urma sa suneti ce doriti,

inca o data respect pentru dl snake

Link spre comentariu

Injuraturile n-au ce cauta pe forum.Niste lucruri au ramas stabilite:producatorul recomanda ceva pt fiabilitate sporita.Tie ti-a iesit ca tine si la mai mult. Bravo tie, fiecare poate risca cat vrea pe barba lui.Evident circuitul poate fi ajutat: Radiator baban, contact direct, fara izolator (cu masurile de rigoare), dar tot te intinzi.Acu fiecare e liber sa faca ce vrea.

Link spre comentariu

Mult respect! Sharky "Fiecare e liber sa faca ce vrea". Deci restul sa taca. Cine vrea sa asculte bine, cine nu, nu. Puteti sa ramaneti cu ampliful vostru si parerile voastre fixe.Rog pe toti sa se abtina de la comentarii.Cei ce vor sa invete ceva, sunt dispus sa le arat.

Prima propozitie e ok, dar restul nu.Imi pare rau, dar nu esti in masura sa spui cuiva sa taca aici pe forum pt ca nu e forumul tau.Va rog ca sa continuati discutia in mod civilizat, valabil pt toata lumea.Daca vrei sa ne impartasesti metoda ta de a-l face sa mearga la +-60V sunt si eu curios.Dar sper ca te referi ca il folosesti de unul singur, nu cu alti finali pe langa si tda-ul folosit doar ca un stagiu intermediar.
Link spre comentariu

Dece ești "bagabont" și nu zici că tensiunea la care faci referire nu e cu amplificatorul în sarcină... :ciuda: Acu', doar n-o fi crezut careva că TDA-u se distruge la tensiunea aia prin străpungere; evident că devine foarte stresat d.p.d.v. termic, dacă tragi de el alimentat fiind peste tensiunea maximă admisibilă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări