Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

pentru ca in schema lui scrie undeva ca maximu este de 100v adica +-50 in datele lui de la producator de aia am intrebat , ca spunea ca pt 16 ohmi se alimenteaza la +-50 dar sa nu depaseasca .eu am intrebat ca sa fiu sigur ca nu ard

Ceea ce ai vazut tu se numeste Absolute Maximum Ratings: Supply Voltage (No Signal) = +/-50V, asadar aceea este valoarea maxima admisa fara semnal in mod teoretic, practic mai mult de +/-35V nu are rost daca vrei sa pastrezi intact CI-ul.

BRIDGE APPLICATION

Another application suggestion is the BRIDGE

configuration, where two TDA7294 are used, as

shown by the schematic diagram of figure 25.

In this application, the value of the load must not

be lower than 8 Ohm for dissipation and current

capability reasons.

A suitable field of application includes HI-FI/TV

subwoofers realizations.

The main advantages offered by this solution are:

- High power performances with limited supply

voltage level.

- Considerably high output power even with high

load values (i.e. 16 Ohm).

The characteristics shown by figures 27 and 28,

measured with loads respectively 8 Ohm and 16

Ohm.

With Rl= 8 Ohm, Vs = ±25V the maximum output

power obtainable is 150 W, while with Rl=16

Ohm, Vs = ±35V the maximum Pout is 170 W.

Acela este un citat din Pdf-ul CI-ului referitor la legarea in punte, unde se specifica destul de simplu faptul ca in sarcina de 8 Ohm alimentarea trebuie sa fie de +/-25V si la sarcini de 16 Ohm alimentarea este +/-35V, de aici deduci cred si singur daca poti alimenta la +/-50.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verifica intai componentele externe, sa nu ai rezistente devalorizate sau conzi cu probleme, sa fie toate identice cu corespindentii lor, daca asa nu rezolvi atunci schimba CI-ul.

Am rezolvat acesta problema prin modificarea valorii rezistentei R2 de 680 Ohmi am pus una de 180 ohmi in serie cu un potentiometru de 500 ohmi, vreau sa stiu ce conzi trebuie pusi pe bratele puntii , am pus de 220nF dar nu stiu daca sunt ok :)
Link spre comentariu

In mod normal daca ambele cablaje sunt ok, nu au trasee intrerupte sau suntate, si de asemenea si ci-urile daca sunt ok montajele ar trebui sa lucreze simetric, deci fara modificari, insa daca spui ca folosind metoda aia s-a egalizat atunci este bine si asa, chestia este ca acea lipsa de simetrie poate ascunde o problema ceva mai serioasa, monitorizeaza atent functionarea abelor montaje mai mult timp, incluziv temperatura la care ajung radiatoarele, preferabil fara racire fortata pentru teste.Pe diodele puntii poti pune orice valoare intre 10 si 100n, iar in paralel cu conzii mari de filtrare pui tot 100n dar sa nu fie ceramici.Bafta.

Link spre comentariu

In mod normal daca ambele cablaje sunt ok, nu au trasee intrerupte sau suntate, si de asemenea si ci-urile daca sunt ok montajele ar trebui sa lucreze simetric, deci fara modificari, insa daca spui ca folosind metoda aia s-a egalizat atunci este bine si asa, chestia este ca acea lipsa de simetrie poate ascunde o problema ceva mai serioasa, monitorizeaza atent functionarea abelor montaje mai mult timp, incluziv temperatura la care ajung radiatoarele, preferabil fara racire fortata pentru teste.Pe diodele puntii poti pune orice valoare intre 10 si 100n, iar in paralel cu conzii mari de filtrare pui tot 100n dar sa nu fie ceramici.Bafta.

Cel mai probabil se datoreaza tolerantelor pieselor ;)Pe punte am pus 22nF
Link spre comentariu

va salut am o problema cu un amplificator cu TDA7294 in punte.am realizat schema atasata, piesele incercuite cu rosu nu le-am mai pus pe intrare.fara semnal pe intrare se aude un bazait in boxe daca dau mai tare din potentiometrul R3, care l-am pus de 50kconectez semnal pe intrare , daca dau potentiometrul r3 pana la jumatate de cursa aproape nu se aude nimic in boxe, e okatunci cand dau mai tare apare un fasait in boxe, care atunci cand am semnal si se aude in boxe muzica,nu este sesizabil la volum mic.Can dau mai tare din potentiometrul R3 in pauza dintre melodii este sesizabil bazaitul.daca are cineva timp sa-mi raspunda multumesc anticipatcu stimaps : potentiometrul e liniar

Link spre comentariu

va salut am o problema cu un amplificator cu TDA7294 in punte.

schimba potentiometrul sau curata-l cu spray de contacte. apoi du de la pinul 3, al integratului, la masa o rezistenta de 33..47k. si o rezitenta de la cursorul potentiometrului la pinul 3, cu valoarea de 2k2.ca sa nu te complici, mai degraba ai fi pus cele 2 piese de pe intrare...
Link spre comentariu

Problema este cauzata tocmai de lipsa pieselor incercuite, acel filtru este pus acolo pe intrare cu un scop precis, pune acele componente asa cum trebuie si problema se va rezolva.

nu fi asa de sigur! ar trebui sa functioneze corect si fara ele, dar cu o rezistenta de la pinul 3 la masa.
Link spre comentariu

Nu neaparat, depinde si de valoarea rezistentei cu pricina, deoarece la urma urmei insasi potentiometrul este practic o rezistenta ce duce pinul 3 la masa, ce-i drept variabila, insa teoretic daca e sa ne luam dupa ideea ta ar trebui totusi sa dispara acele probleme, practic insa eu cred ca fara condensator nu se rezolva eficient problema lui.

Link spre comentariu

am pus si cele doua rezistoare si condensatorul de 1nAcum e ok, dar am alta problema acum in sensul ca eu scot semnal din placa de sunet a calculatorului si nu mai am suficienta sansibilitate la intrarea integratului pentru a avea un volum mai mare in boxe.adica cu winampul dat la maxim si cu potentiometrul din schema dat la maxim abia daca se aude la jumatatea puterii.cred ca tre sa pun o placa de sunet care sa dea la iesire semnal mai puternicmerci de ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări