Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

salut,am si eu o intrebare,am facut un corector de ton pentru tda 7294 care se alimenteaza la +/-12,intrebarea e cum fac sa scot aceasta tensiune de la bateria de la masina??am incercat un montaj dar scoate la jumate +6,-6V unde 6+6=12,deci ar trebuii sa dublez tensiunea de la baterie ca sa imi scoata +12,-12V,Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut la toti!

Am un amplificator de 1U 100Wx2 la 4 ohm ce are pe el ca etaje de amplificare 2 TDA7294 alimentate la +-70V(35V ramura)

Are un traf de 27V-0-27V si la filtraj are 4 condesatori. cate 2 in paralel pe ramura de 2200uF 63V condesatorul si acei condesatori mici maro in tre polaritati de alimentare.

Problema e ca se aude bazaitul de la traf. acei 50Hz in boxe. si dispare cum decuplez amplifu din priza ce mai ramane putin timp aprins. traful are tabla imprejurul lui.

ce am sesizat ca la tensiune mai mica pe retea nu bazae asa tare. cand urca iara bazaie.

Cum pot rezolva aceasta problema??

asa ceva intampinam cand eram mai mic si alimentam radio-casetofoanle auto in casa cu transformator :da

Link spre comentariu

de ce nu se posteaza aici viewtopic.php?f=5&t=39655

Sorry!!! :jytuiyu :jytuiyu Nu am vazut :jytuiyu . ar trebui scirs asa ceva, in caz de bazaeli in boxe a se pune condesatori mai mari asta daca schimb condesatori va disparea aceasta problemaam sa ii pun asa in vant sa vad daca se schimba ceva! [attachment=0]20110321_001.jpg[/attachment]aia 2 din stanga sant di tro statie clasa D si acei 4 dreapta sant din tro statie mai veche, cam din 1994 deacea sant prafuiti :da
Link spre comentariu
Vizitator Danes Claudiu

Incearca si da-i semnal dintr-un mp3 player sau din orice sursa de semnal audio care functioneaza pe baterie .....in caz ca brumul dispare problema nu este din amplif ci din sursa de semnal,de ex cum ar fi PC-ul.Problemele acestea le-am avut la diferite statii cumparate sau facute.......incearca si izoleaza pamantarea si la statie si la pc,inclusiv la monitor si la perifericele pc-ului(in cazul in care pc-ul este folosit ca sursa audio),eu asa le-am dat de capat...Numai bine

Link spre comentariu

Am facut un adaos de 2 condesatori de 80V 4700uF si cu amplificaotrul fara muzica si fara condesatori aceia bazaie. cum cuplez condesatori mai dispare.Am incercat sa scot si un condesastor fie care de pe ramura + si - si aparare fenomenu.Si daca condesatori sant pusi in tre + si - fara GND nu se aude.[attachment=2]20110321_002.jpg[/attachment][attachment=1]20110321_003.jpg[/attachment][attachment=0]20110321_004.jpg[/attachment]cum vreau sal pun pe tweeter acest amplificator. nu cred ca ar prii bine unui tweeter acea fregvenza chiar de e mica da este.

'94 ? adica ... gata uscati?

A NU. AM ZIS ASA CA CHESTIE.
Link spre comentariu

Incearca si da-i semnal dintr-un mp3 player sau din orice sursa de semnal audio care functioneaza pe baterie .....in caz ca brumul dispare problema nu este din amplif ci din sursa de semnal,de ex cum ar fi PC-ul.Problemele acestea le-am avut la diferite statii cumparate sau facute.......incearca si izoleaza pamantarea si la statie si la pc,inclusiv la monitor si la perifericele pc-ului(in cazul in care pc-ul este folosit ca sursa audio),eu asa le-am dat de capat...Numai bine

A stiu dar nui e aia. Bazaiala ca aia de care zici tu se aude altfel. Mai mult spre medii inalte ca sant provocate de aliementatorul switching ce lucreaza in KHz!Amplifu bazaie si cu firu de boxa pus si fara nici un fir de semnal cuplat. Numai ALIMENTARE si IESIRE. Deci e din amplificator. Si daca il opream din butonul ce opreste 220V la traf dispare si ramnea cu inpamantare si restul disparea. e prost calculat filtrajul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări