Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

si ce rol ar avea ala? pe placa sus nu mai am unde dar presupun ca nu are nimic daca ii lipesc dedesubt?

Unii electrolitici nu se comporta bine la frecvente inalte. Acel condensator are rolul de a sunta acele frecvente pe care nu le poate prinde electroliticul. Au fost raportate cazuri cu sisteme de PC care prindeau radio... acei condensatori previn chestii de genul asta. Si nu, nu e nici o problema sa ii lipesti dedesubt.In general e bine sa pui conzi de 100nF pe alimentari langa orice integrat. Repet, ei se pun cat mai aproape de integrat, nu pe electroliticii din sursa de alimentare. Traseele de PCB au si ele rezistenta si inductanta parazita... adica nu sunt doar o "sarma" care transfera curent dintr'o parte in alta, ele pot prinde semnale parazite din jur (cum e de exemplu zgomotul produs de un telefon mobil pus langa sistem, unele il prind mai tare, altele mai slab, si asta depinde de designul placii si de amplasarea condensatorilor). Acei condensatori stabilizeaza alimentarile integratelor cand electroliticii principali sunt la distanta mare (peste cateva zeci de cm) de integratul respectiv.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Traseele de PCB au si ele rezistenta si inductanta parazita... adica nu sunt doar o "sarma" care transfera curent dintr'o parte in alta

Au chiar si capacitate... a se vedea tehnologia "strip-line" de realizare a cablajelor. Nu se intimpla nimic rau daca se lipesc acei conzi nepolarizati sub conzii de filtraj... dimpotriva.
Link spre comentariu
Vizitator livius79

pcb 7294.jpg [ 12.44 KiB | Vizualizat de 12 ori ] Salutare!Am luat de curand un kit cu tda 7294 de la o firma de piese si vreau sa mai construiesc unul la fel ,am pcb-ul dar nu mai stiu piesele,caci nu-l mai am pe cel original.Poate sa ma ajute cineva?V-as fii recunoscator!Asta e pcb-ul:

Link spre comentariu
Vizitator livius79

Salutare!Am luat de curand un kit cu tda 7294 de la o firma de piese si vreau sa mai construiesc unul la fel ,am pcb-ul dar nu mai stiu piesele,caci nu-l mai am pe cel original.Poate sa ma ajute cineva?V-as fii recunoscator!Asta e pcb-ul:

Link spre comentariu
Vizitator raini

Sunt 2 Jump-eri, ca cei de pe placile de baza de calculatoare. Au rolul de a inchide sau a deschide un circuit. Poti pune in locul lor direct 2 sarme, daca nu folosesti functia mute si st-by

la acesta amplif unde il leg sau il las in pace
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări