dorynetz1 Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Transformatorul se incalzeste si daca este in gol - adica alimentat de la retea, fara sarccina?Pey nu mai stiu exact pe la ce pagina am citit..insa cineva spunea ca trafurile nu trebuie sa se-ncalzeasca! Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 ...si eu ce-am intrebat? Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 ...si eu ce-am intrebat? Si eu ti-am raspuns ..ceea ce a zis un tip. Probabil ca depinde de lungimea/grosimea sarmei si ordinea in care este bobinat. Nu-s in masura sa dau un raspuns exact...insa mai toate trefurile pe care am pus mana erau calde, unele de la radiouri chiar fierbinti...insa am unul toroidal care nu se-ncalzeste! Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Fii mai clar! Daca il alimentezi in primar si il lasi cu secundarul in gol, dupa o ora este cald? Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Fii mai clar! Daca il alimentezi in primar si il lasi cu secundarul in gol, dupa o ora este cald?Eu am 3 secundare...doar unul este in sarcina! Celelalte 2 vor fi in curand date spre folosinta! Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca se incalzeste (intr-o ora e cald), cu toate ca la primar am cu 20 spire in plus. Ma intreb ce ar trebui sa-i fac sa nu se mai incalzeasca!? O sa incerc maine sa anulez si secundarul folosit...sa vad daca se mai incalzeste. Link spre comentariu
Putz Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Caldut sau fierbinte?Eu am traf de ups care intr-o ora are cam 40-50 de grade si in gol......si nu a fost desfacut Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Caldut sau fierbinte? Tocmai am terminat ''experimentul'' ...dupa o ora de functionare in gol, este rece. Deci e clar ca numai atunci cand este un secundar in functiune se incalzeste. Nu stiu exact ce temperatura atinge, insa ramane la aceeasi temperatura chiar si dupa 6 ore de functionare...temperatura care o are dupa o ora. As spune ca are o temperatura la fel ca al tau, intre 40 si 50grade C; insa ramane stabila, nu pot spune ca se incinge. Se incalzeste oare din cauza ca cere prea mult secundarul ? Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Merge sarmanul...TDA7294 BRIDGE merge in 4 OHM.Cu voltmetrul la bornele iesirii imi arata 20-25 V in teste de bass.Racirea s'a facut cu 2 radiatoare de proc 478 + coolerele aferente. La ce voltaj a fost alimentat??? Eu am tda-uri 7294(250w) in punte la 2x25v si folosesc 2 difuzoare de 4 ohmi legate in serie deoarece in datasheet spune ca la aceasta tensiune imi da 8 ohmi..si 16 ohmi la 35v. Ceea ce spui d-ta aici ma face sa cred ca pot folosi un difuzor de 4 ohmi sau macar 2 difuzoare legate in paralel. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 am tda-uri 7294(250w) in punte la 2x25v si folosesc 2 difuzoare de 4 ohmi legate in serie Cu ce ai masurat puterea aia de 250W?Un simplu calcul elementar spune ca la acea tensiune de alimentare scoti in punte cam 28Vef la iesire, adica 100W/8 ohmi... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 N-am înţeles niciodată fascinaţia ptr difurile auto, pe 4 Ohmi, nu sînt ptr redare de fidelitate, ci ptr zdrăngănit tablele. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Eu nu le folosesc pe masina, ci in casa. Cand o sa mai cumpar dif-uri o sa iau pe 8 ohmi. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 am tda-uri 7294(250w) in punte la 2x25v si folosesc 2 difuzoare de 4 ohmi legate in serie Cu ce ai masurat puterea aia de 250W?Un simplu calcul elementar spune ca la acea tensiune de alimentare scoti in punte cam 28Vef la iesire, adica 100W/8 ohmi... Asa zice datasheet-ul...imi cer scuze ca nu am pus in ghilimele cei 250w. Stiu de p-aci de pe forumuri ca nu scoate 250. ;)Am testat varianta de ''150w'' si cea de ''250w'' si pot spune ca nu este diferenta sesizabila fata de schema de ''100w'' .Intrebarea mea este: pot folosi difuzoare de 4 ohmi pe asa zisa schema de ''250w8ohmi''/2x25v sau nu? Ce ar putea pocni mai intai, dif-ul sau ic-ul ? Link spre comentariu
djlove Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Este absolut normal sa se incalzeasca atunci cand este in sarcina. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Pocneşte întîi integratul şi dacă n-ai alte protecţii şi diful. Link spre comentariu
dj4you Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 va rog ajutor.....am facut un amplificator cu TDA7294 totul ok a mer ok din prima insa am o problema care nu stiu daca este normala si daca nu este nu imi dau seama de unde apare ; problema este urmatoarea fara semnal pe intrare cu volumul la minim radiatorul se incinge in 4 - 5 minute de nu poti tine mana pe el , daca ii dau semnal pe intrare perioada devine mult mai scurtamentionez ca boxele au o impedanta de 6 ohm , nu am nici cel mai mic brum pe iesire , radiatorul are 17 / 5 cm cu 6 aripioare de 2cm , functiile de mute si stand by sunt anulate prin conectarea pinilor aferenti la " + "ceva pareri? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum