Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:rade: ...si eu ce-am intrebat?

Si eu ti-am raspuns :ciuda: ..ceea ce a zis un tip. Probabil ca depinde de lungimea/grosimea sarmei si ordinea in care este bobinat. Nu-s in masura sa dau un raspuns exact...insa mai toate trefurile pe care am pus mana erau calde, unele de la radiouri chiar fierbinti...insa am unul toroidal care nu se-ncalzeste!
Link spre comentariu

:scarpin Fii mai clar! Daca il alimentezi in primar si il lasi cu secundarul in gol, dupa o ora este cald?

Eu am 3 secundare...doar unul este in sarcina! Celelalte 2 vor fi in curand date spre folosinta! Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca se incalzeste (intr-o ora e cald), cu toate ca la primar am cu 20 spire in plus. Ma intreb ce ar trebui sa-i fac sa nu se mai incalzeasca!? O sa incerc maine sa anulez si secundarul folosit...sa vad daca se mai incalzeste.
Link spre comentariu

Caldut sau fierbinte?

Tocmai am terminat ''experimentul'' ...dupa o ora de functionare in gol, este rece. Deci e clar ca numai atunci cand este un secundar in functiune se incalzeste. Nu stiu exact ce temperatura atinge, insa ramane la aceeasi temperatura chiar si dupa 6 ore de functionare...temperatura care o are dupa o ora. As spune ca are o temperatura la fel ca al tau, intre 40 si 50grade C; insa ramane stabila, nu pot spune ca se incinge. Se incalzeste oare din cauza ca cere prea mult secundarul ?
Link spre comentariu

Merge sarmanul...TDA7294 BRIDGE merge in 4 OHM.Cu voltmetrul la bornele iesirii imi arata 20-25 V in teste de bass.Racirea s'a facut cu 2 radiatoare de proc 478 + coolerele aferente. :da

La ce voltaj a fost alimentat??? Eu am tda-uri 7294(250w) in punte la 2x25v si folosesc 2 difuzoare de 4 ohmi legate in serie deoarece in datasheet spune ca la aceasta tensiune imi da 8 ohmi..si 16 ohmi la 35v. Ceea ce spui d-ta aici ma face sa cred ca pot folosi un difuzor de 4 ohmi sau macar 2 difuzoare legate in paralel.
Link spre comentariu

am tda-uri 7294(250w) in punte la 2x25v si folosesc 2 difuzoare de 4 ohmi legate in serie

:rade: Cu ce ai masurat puterea aia de 250W?Un simplu calcul elementar spune ca la acea tensiune de alimentare scoti in punte cam 28Vef la iesire, adica 100W/8 ohmi...
Asa zice datasheet-ul...imi cer scuze ca nu am pus in ghilimele cei 250w. Stiu de p-aci de pe forumuri ca nu scoate 250. ;)Am testat varianta de ''150w'' si cea de ''250w'' si pot spune ca nu este diferenta sesizabila fata de schema de ''100w'' .Intrebarea mea este: pot folosi difuzoare de 4 ohmi pe asa zisa schema de ''250w8ohmi''/2x25v sau nu? Ce ar putea pocni mai intai, dif-ul sau ic-ul ?
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

va rog ajutor.....am facut un amplificator cu TDA7294 totul ok a mer ok din prima insa am o problema care nu stiu daca este normala si daca nu este nu imi dau seama de unde apare ; problema este urmatoarea fara semnal pe intrare cu volumul la minim radiatorul se incinge in 4 - 5 minute de nu poti tine mana pe el , daca ii dau semnal pe intrare perioada devine mult mai scurtamentionez ca boxele au o impedanta de 6 ohm , nu am nici cel mai mic brum pe iesire , radiatorul are 17 / 5 cm cu 6 aripioare de 2cm , functiile de mute si stand by sunt anulate prin conectarea pinilor aferenti la " + "ceva pareri?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări