high_voltage_tm Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Mi se pare mie, sau radiatorul e acoperit electrostatic cu pulbere... adică vopsit? Sărăciile alea de condensatori aruncă-le, sau ține-le la colecția de antichități! Un cond Samwha 10.000uf/50V e cam 8 lei, pui câte unu' pe fiecare ramură. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Mi se pare mie, sau radiatorul e acoperit electrostatic cu pulbere... adică vopsit? Dap ...radiatorul este vopsit..de ce? nu e de bine sa-nteleg?? Am fost azi si mi-am cumparat sarma de 1,2 ptr primar...insa de peste 2mm nu aveau de niciun fel. Am luat vreo 80metri(800g=30lei).Pentru secundar cred ca o sa folosesc 2x1,2. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Normal că nu-i bine! Când le-o lua dracii pe integratele alea, o să te întrebi oare dece...Pulberea aia are un transfer termic mai rău decât lemnu și "netezimea" e asemănătoare cu a unei scânduri; deci bucata aia de tablă nu prea poate fi numită radiator. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Daca era vopsit electrostatic cu o pelicula fina nu era problema.E vopsit brutal si se vede ca e destul de gros stratul.Trebuie data jos vopseaua de pe radiator,cel putin in partea unde face contact finalul.Foita de mica sau alt izolator cu pasta si gata.Altfel risti sa defectezi integratele,vopseaua aia izoleaza si termic ,nu numai electric. Vezi ca mai ai nevoie de un izolator denumit "nipel" parca,ca sa izolezi surubul de prindere de final.Altfel degeaba izolezi de radiator .Greseala asta e destul de intalnita.Deseori am vazut montaje facute praf de la acel mic izolator. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Pulberea aia are un transfer termic mai rău decât lemnu și "netezimea" e asemănătoare cu a unei scânduri; deci bucata aia de tablă nu prea poate fi numită radiator. Partea pe care vine prins CI este fina...te oglindesti in el. Cei care au fabricat acest gen de radiator l-au fabricat asa de aiurea?! Am mai vazut astfel de radiatoare si pe alte statii...mai ales la subwoofere auto. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Foita de mica sau alt izolator cu pasta si gata.Altfel risti sa defectezi integratele,vopseaua aia izoleaza si termic ,nu numai electric. Vezi ca mai ai nevoie de un izolator denumit "nipel" parca,ca sa izolezi surubul de prindere de final.Altfel degeaba izolezi de radiator .Greseala asta e destul de intalnita.Deseori am vazut montaje facute praf de la acel mic izolator.Pey din cauza acestei vopsele am zis sa nu mai pun acea foita.Acea saiba de plastic sau nipel cum io fi spunand o puneam oricum,deoarece surubul poate face contact cu partea de material conductor al radiatorului.Insa pot renunta si la aceasta saiba de plastic deoarece radiatorul nu va fi legat la masa. Doar sa nu fie vreo problema intre V- 'ul de la radiatoarele integratelor, in caz ca sar conecta intre ei prin radiator..desi nu cred. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Uite aici cum arata un radiator vopsit pregatit pentru integrat.Si te asigur ca nici asta nu conduce curentul (decat daca insisti).Poate te inspiri de aici.Vorba aia,cand doi iti zic ca esti beat.. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Ok, am inteles. O sa curat vopseaua de pe radiator in locul unde vin prinse tda-urile, si le voi tine pe acestea pana cand voi gasi alte radiatoare cam de aceeasi marime. Si nu o sa folosesc nimic pentru izolarea CI de radiator.Cum am mai zis vreau sa se faca un transfer de caldura optim intre radiatoare.Repet, radiatorul nu va fi legat la masa. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Daca nu pui mai multe e ok.Le supraalimentezi cumva de ai frica de temperatura? Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Daca nu pui mai multe e ok.Le supraalimentezi cumva de ai frica de temperatura?O sa pun 4 tda-uri, adica 2module in punte...insa vor fi alimentate de la aceeasi punte de redresare.Deci acelasi V-Nu le supraalimentez, insa din ce am citit pe forum despre 7294 am ajuns la concluzia ca acestea se incing destul de tare fata de alte integrate.Si in datasheet scrie ca au nevoie de un radiator cu suprafata de minim 350cm2. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Radiatorul din poza lu' Den e eloxat (oxidare anodică)... o mică MARE diferență! Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 tot asa trebuie prins Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 daca scot releul si C3 pot sa alimentez de ex un soft start cu fotocomanda si releu care se alimenteaza la 12v ?pot sa elimin ramura R4-R5-R6-R7?daca folosesc softstartul exact cum e schema dupa R7 in K2 nu am 220V chiar daca releul nu e cuplat?merci Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Am reusit sa: bobinez traful ...sa fac o punte de 150w(2xtda7294)...sa ''dezmembrez'' aceasta punte de 150w, ca sa fac loc celei de 250w care tocmai am si probat-o...nu e cine stie ce diferenta sesizabila intre ele. In concluzie: am sa rebobinez traful deoarece se incalzeste; nush de ce, desi am 309 spire.Probabil din cauza ca dupa terminarea fiecarui rand de spire am izolat cu banda izoler(?) sau poate din cauza ca de la vreo 280 spire pana la 309 am pus sarma de 1,4 fiindca nu mai aveam de 1,2 si vroiam sa completez randul.In loc de banda izoler am sa pun hartie de ziar.(?) In secundare am 3 infasurari de 2x27v(2x30spire)...dupa rebobinare am sa mai scad 2 spire ca sa am vreo 2x25v.Daca una din infasurari nu este folosita, poate cauza incalzirea trafului? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Transformatorul se incalzeste si daca este in gol - adica alimentat de la retea, fara sarccina? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum