Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda 7294

Vizitator yrynel

Postări Recomandate

Vizitator yrynel

Salut, am indraznit sa deschid si eu un topic in sfarsit, ca tot citesc de vreo 2 saptamani forumul..!Ce vreau eu...? Ma intereseaza sa imi fac un amplificator..ceva sa fie simplu si cat de cat bun , deoarece eu sunt cam paralel cu electronica..dar pot sa spun ca mi-a trezit interesul !Din ce am citit pe aici si pe alte site-uri...as vrea sa fac ceva cu tda7294 , am vazut ca e foarte folosit..deci..raspunsuri la eventualele probleme voi gasi mai repede..!As dori si eu o schema si cablajul unui amplificator realizat cu tda7294 care este testata , sa mearga sigur! si orice alta documentatie am nevoie pentru realizarea acestul amp.(in special ce fac dupa ce realizez pcb-ul, cum aleg o sursa, cum o leg la amp, etc)Poate e cineva pe aici care a facut asa ceva, si imi poate spune pas cu pas ce ar trebui sa fac..!Multumesc ! si sper ca am postat bine...deoarece nu stiam unde..ori aici ori la incepatori:D!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• Administratori

Sunt sigur ca sa mai discutat de o gramada de ori despre TDA7294 pe aici dar fie, ma mai repetIti faci amplificatorul, simplu si rapid urmarind cele 2 atasamente puse de mine. Daca nu reusesti dupa schitele alea atunci esti nevoit sa iti cumperi pentru ca chiar nu te pricepi deloc :cry: PDF-ul cel cu cablajul cand il printezi trebuie sa-ti iasa la scara 1/1

Link spre comentariu
Vizitator yrynel

Ok, mersi mult pentru astea..cred ca o sa reusesc sa fac amplificatorul..adica placa asta..dar mai apoi pentru a putea lega sursa si restul o sa am nevoie de ajutor :jytuiyu Sper ca imi vei putea oferi si alte sfaturi dupa ce termin de facut asta:D!

Link spre comentariu
  • Administratori

in pdf-ul cu schema e si schema sursei pe care scrie clar ce piese si transformator sa folosesti... si unde se leaga

Eu atat ti-am dat, de facut trebuie sa-l faci singur. Ai totul acolo.

Uite si o poza cu acel montaj

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator yrynel

am dat gaurile pe cablaj, am fixat componentele exact cum imi arata pe schema , dar la mine a iesit invers :jytuiyu fata de ce mi`ai dat tu in poza! Poate trebuia scoala foaia la imprimanta invers ? Dar, eu zic ca nu are importanta nu?:d adik o sa mearga...?:d

Link spre comentariu

am dat gaurile pe cablaj, am fixat componentele exact cum imi arata pe schema , dar la mine a iesit invers :jytuiyu fata de ce mi`ai dat tu in poza! Poate trebuia scoala foaia la imprimanta invers ? Dar, eu zic ca nu are importanta nu?:d adik o sa mearga...?:d

Da..... trebuia sa dai mirror la imagine :ciuda:
Link spre comentariu
Vizitator versace01

salut! as vrea sa fac si eu un amplificator ca acesta din schema:)dar sunt paralel cu astea si la fizik nu prea ma descurcam;)) :nas: pt inceput, as vrea sa imi spuneti si mie daca nu va sup ce inseamna toate aceste litere: C, R, Z, J, V, am eu o vaga parere dar nu sunt sigur:) :jytuiyu apropo.. piesele presupun ca nu sunt scumpe.. dar le-as gasi si la alte electronice mai vechi? ex: casetofon.. radio.. si acest TDA 7294 cam cat costa k presupun k asta tre sa-l cumpar totusi:)

Link spre comentariu

salut! as vrea sa fac si eu un amplificator ca acesta din schema:)dar sunt paralel cu astea si la fizik nu prea ma descurcam;)) :nas: pt inceput, as vrea sa imi spuneti si mie daca nu va sup ce inseamna toate aceste litere: C, R, Z, J, V, am eu o vaga parere dar nu sunt sigur:) :jytuiyu apropo.. piesele presupun ca nu sunt scumpe.. dar le-as gasi si la alte electronice mai vechi? ex: casetofon.. radio.. si acest TDA 7294 cam cat costa k presupun k asta tre sa-l cumpar totusi:)

C=condensatorR=rezistenta(moi este si prescurtarea de la ohm, de ex cand scrie R10 este numarul rezistentei din schema, iar cand gasest 200R sau 3R3 inseamna valoarea rezistentei)restul nu mai stiupretul pt celelalte componente nu cred ca depaseste 2-3 lei, integratul vreo 16 (am luat si cu 7 lei :d)poti gasi rezistente prin casetofoane vechi etc dar pt 2-3 lei nu se merita
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări