Vizitator isty_szy Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Recent am achizitionat un programator AD-PIC02 si nu reusesc sa programez cu el..am un laptop mai vechi dedicat pt elecoronica( un armada 7370DMT)am dat jos suruburile de pe prtul com ca sa pot infige direct probramatorul ca un memory stick.dar nu merge cu nici un program... nici macar ledurile nu se aprind...care ar fi problema?p.s. folosesc pic16f84ava multumesc Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Eu nu cunosc programatorul asta, da' daca nu se aprinde nici un LED, oare nu trebuie sa-l bagi cumva in priza? Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 1. @Liviu M programatorul asta nu se baga in "priza" - adica nu cred ca exista programator care se baga in "priza", sa fie alimentat DA, deci acest model se alimenteaza direct din portul serial2. @isty_szy asigurate ca portul tau este functional (adica activat din bios)oricum nu se prefera programatoarele cu alimentare din port ! (din acest motiv eu am ales AD-PIC01) daca portul tau nu poate alimenta programatorul, ridica schema si realizeaza modificarile pentru alimentarea externa. daca ai posibilitatea verifica programatorul la un desktop. Link spre comentariu
Vizitator isty_szy Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 1. @Liviu M programatorul asta nu se baga in "priza" - adica nu cred ca exista programator care se baga in "priza", sa fie alimentat DA, deci acest model se alimenteaza direct din portul serial2. @isty_szy asigurate ca portul tau este functional (adica activat din bios)oricum nu se prefera programatoarele cu alimentare din port ! (din acest motiv eu am ales AD-PIC01) daca portul tau nu poate alimenta programatorul, ridica schema si realizeaza modificarile pentru alimentarea externa. daca ai posibilitatea verifica programatorul la un desktop.am incercat si pe desktop... pe win98 si winxp (pe desktop se aprind ledurile pare a fi totu ok )am incercat cu : icprog105F.zip;ponyprogV117h.zip;winpicpgm_v1015.zipacuma winpicpgm_v1015.zip cu el am ajuns cel mai departe, dar nu scrie chipu, cand face verificarea spune ca, continutul chipului nu se aseamana cu ce ar fi trebuit sa fie,,, vrite error... nu mai stiu ce sa fac... e vre-o problema cu programatorul?ms pt raspunsbafta Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 adica nu cred ca exista programator care se baga in "priza"Acum spui? Mama si eu asa m-am chinuit sa-l bag pe al meu in priza... Am scos si capacul prizei sa vad daca fara intra. Cand a inceput sa cada tencuiala am renuntat. Acum programez picurile prin telepatie.Acum fara gluma, tu chiar n-ai inteles ca-i atrageam atentia ca programatorul nu e alimentat? Chir nu cred ca era nevoie de desene.In rest apreciez punctul 2 al raspunsului tau. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 28, 2009 Administratori Partajează Postat Martie 28, 2009 Totus a fost alimentat programatorul ala sau nu ca eu nu am inteles ? Soe eu am unu de ala si merge perfect cu o gramada de programeLEAcuma m-am uitat mai bine, se pare ca e modelul care nu se poate alimenta Link spre comentariu
Vizitator isty_szy Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 am cumparat un convertor usb-serial... folosesc programul : PICPgm Programmer si vede programatorul dar nu recunoaste pic-ulce pot sa fac? care este problema? am incervat sa inversez pinii din soft.. dar fara sanse convertorul este un U-350 usb to serial adapter.. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 2, 2009 Administratori Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Nu merge pentru ca convertorul ala are cel mai probabil doar TX si RX Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum