Vizitator yo9hnh Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Salutare am un display DEM16101 1 X 16 caractere , l-am legat la portul B al unui pic16f876.In simulare cu Proteus afiseaza pe toate cele 16 caractere disponibile,dar in real afiseaza doar pe 8 si nu stiu de ce.Am studiat datasheetul sa vad poate gasesc ceva si nimic.Ati intampinat si d-voastra aceeasi problema ?Si cum ati rezolvat-o ? Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Problema este rezolvata.Pentru cei care au nevoie de ajutor here it is : Displayul DEM16101 ( 1x 16 ) are arhitectura interna ca cel cu 2 x 8 .In primul rand displayul trebuie initializat pe 2 linii si daca vreti sa scrieti de la caracterul 9 is sus trebuie sa ii setati adresa DDRAM manual.In cazul meu :INITCALL D40ms ; wait 40 ms until VCC reaches at 5VBCF PORTC,0 ; clear RC0BCF PORTC,1 ; clear RC1MOVLW B'00111100' ; load binary value into W registerMOVWF PORTB ; put value on PORTBCALL ENABLEPULSE ; ENABLECALL DELAY50 ; wait 50 usMOVLW B'00001111' ; load binary value into W registerMOVWF PORTB ; put value on PORTBCALL ENABLEPULSE ; ENABLECALL DELAY50 ; wait 50 usMOVLW B'00000001' ; load binary value into W registerMOVWF PORTB ; put value on PORTBCALL ENABLEPULSE ; ENABLECALL D2ms ; 2 ms delayMOVLW B'00000110' ;MOVWF PORTB ;CALL ENABLEPULSE ;Asta este rutina de initializare a displayului,Pentru a afisa text :STARTBCF PORTC,0 ; clear RC0BCF PORTC,1 ; clear RC1MOVLW 0xC0 ; aici setez adresa DDRAM 0xC0 = 11000000MOVWF PORTBCALL ENABLEPULSECALL DELAY50BSF PORTC,0BCF PORTC,1MOVLW A'H'MOVWF PORTBCALL ENABLEPULSEMOVLW A'e'MOVWF PORTBCALL ENABLEPULSEMOVLW A'l'MOVWF PORTBCALL ENABLEPULSEMOVLW A'l'MOVWF PORTBCALL ENABLEPULSEMOVLW A'o'MOVWF PORTBCALL ENABLEPULSELOOP ; bucla infinitaGOTO LOOPyo9hnh Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum