Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune negativa 3A

Postări Recomandate

Caut si eu o schema de alimentator de tensiune negativa, cu 79XX, mai exact 7924, si imi trebuie la vreo 3 amperi. Am gasit scheme cu stabilizatoare de tensiune pozitiva si cu tranzistori, la curent mai mare, insa nu stiu cum sa o schimb, adica nu stiu cum sa inlocuiesc tranzistorii pt lucru in tensiune negativa.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator costinel_p

Caut si eu o schema de alimentator de tensiune negativa, cu 79XX, mai exact 7924, si imi trebuie la vreo 3 amperi. Am gasit scheme cu stabilizatoare de tensiune pozitiva si cu tranzistori, la curent mai mare, insa nu stiu cum sa o schimb, adica nu stiu cum sa inlocuiesc tranzistorii pt lucru in tensiune negativa.Multumesc.

yo4iao vrei s? fie reglabil? ? :dans:
Link spre comentariu

... Am gasit scheme cu stabilizatoare de tensiune pozitiva si cu tranzistori, la curent mai mare, insa nu stiu cum sa o schimb, adica nu stiu cum sa inlocuiesc tranzistorii pt lucru in tensiune negativa...

Se poate rezolva in 2 moduri, fie prin legarea in paralel a mai multor stabilizatoare, fie prin adaugarea unui tranzistor extern de putere.Pentru a le putea pune in paralel, stabilizatoarele trebuie selectate astfel ca tensiunile de iesire sa nu difere cu mai mult de 50mV, altfel curentii prin stabilizatoarele integrate se vor distribui inegal. In cazul variantei cu tranzistor de putere extern, daca ai deja de scheme cu stabilizatoare de tensiune pozitiva si cu tranzistori, pentru a folosi stabilizatoarele integrate de tensiune negativa vei folosi aceeasi configuratie de schema, doar ca tranzistorul extern nu va mai fi pnp ci complementarul npn. Se vor schimba, evident, si polaritatile condensatoarelor.Tranzistorul folosit pentru protectie la suprasarcina va fi si el inlocuit cu complementarul npn.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări