yo4hhp Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Caut si eu o schema de alimentator de tensiune negativa, cu 79XX, mai exact 7924, si imi trebuie la vreo 3 amperi. Am gasit scheme cu stabilizatoare de tensiune pozitiva si cu tranzistori, la curent mai mare, insa nu stiu cum sa o schimb, adica nu stiu cum sa inlocuiesc tranzistorii pt lucru in tensiune negativa.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Caut si eu o schema de alimentator de tensiune negativa, cu 79XX, mai exact 7924, si imi trebuie la vreo 3 amperi. Am gasit scheme cu stabilizatoare de tensiune pozitiva si cu tranzistori, la curent mai mare, insa nu stiu cum sa o schimb, adica nu stiu cum sa inlocuiesc tranzistorii pt lucru in tensiune negativa.Multumesc.yo4iao vrei s? fie reglabil? ? Link spre comentariu
yo4hhp Postat Martie 27, 2009 Autor Partajează Postat Martie 27, 2009 Nu, o sursa fixa de -24V la 3A. Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 ... Am gasit scheme cu stabilizatoare de tensiune pozitiva si cu tranzistori, la curent mai mare, insa nu stiu cum sa o schimb, adica nu stiu cum sa inlocuiesc tranzistorii pt lucru in tensiune negativa...Se poate rezolva in 2 moduri, fie prin legarea in paralel a mai multor stabilizatoare, fie prin adaugarea unui tranzistor extern de putere.Pentru a le putea pune in paralel, stabilizatoarele trebuie selectate astfel ca tensiunile de iesire sa nu difere cu mai mult de 50mV, altfel curentii prin stabilizatoarele integrate se vor distribui inegal. In cazul variantei cu tranzistor de putere extern, daca ai deja de scheme cu stabilizatoare de tensiune pozitiva si cu tranzistori, pentru a folosi stabilizatoarele integrate de tensiune negativa vei folosi aceeasi configuratie de schema, doar ca tranzistorul extern nu va mai fi pnp ci complementarul npn. Se vor schimba, evident, si polaritatile condensatoarelor.Tranzistorul folosit pentru protectie la suprasarcina va fi si el inlocuit cu complementarul npn. Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Nu, o sursa fixa de -24V la 3A.salut ,yo4iao, Adi am ceva scheme dar la emisie ia numai 3A Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum