Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila cu LM723

Vizitator Adyta

Postări Recomandate

Mana mea e rece , are cam 28 de grade ( am tinut termometrul de camera in mana) , iar integratul e putin mai cald . Am mai chemat pe cineva care mi - a zis ca nu e cald , mana persoanei respective fiind mai calda ca a mea in acel moment .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 176
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mishu_17

83

• UDAR

28

• miron1947

25

• fwfw

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema se poate modifica pentru un curent mai mare ca in atasament ?

Eu nu cred ca poate debita aproape 5A(cat este limitat acum cu 0,15 ohmi), cu 2 x 2N3055,la 3V(cu 16V la intrare) pe iesire,inseamna cca.30W disipati pe un 2N3055.
Link spre comentariu

Nici daca rezistentele de pe emitorii tranzistorilor vor fi de 0 , 1 Ohmi nu va putea debita un curent mai mare de 2,5 A ? Iar in locul celei de 0,15 , sa fie doua in paralel ?

Link spre comentariu

Nici daca rezistentele de pe emitorii tranzistorilor vor fi de 0 , 1 Ohmi nu va putea debita un curent mai mare de 2,5 A ?

Pe aceste rezistente(din emitoare),caderea de tensiune este de cca.0,7V,deci nu prea conteza in economia generala(au rolul de a echilbra cei doi 2N3055)),iar cu valorea de acum a rezistentei conectata intre pinul 2 si pinul 3,limitarea este pe la 4,6A.
Link spre comentariu

Corect. Rezistentele au rolul de a echilibra cei 2 x 2N3055. Ar trebui si cate o rezistenta in baza, in acelasi scop. Limitarea se apropie de 5A, dar nu la tensiuni mici, se disipa prea mult pe 2N3055. Bafta!Costel

Link spre comentariu

Ideal ar fi 0,47 Ohmi. Si tranzistori imperecheati. Pentru ca sa ramai totusi la o putere disipata rezonabila, ar fi de dorit sa se aplice solutia cu prize intermediare la traf si comutarea cu relee in functie de tensiunea debitata. Se micsoreaza drastic incalzirea globala. Daca nu ma insel, pana si sursele chinezesti merg asa.Da, sursa va functiona. Evident ca va trebui urmarita un pic, eventual sortati tranzistorii. Dar nu va fi din zero. Si filtrajul va trebui modificat corespunzator.Bafta!Costel

Link spre comentariu

solutia cu prize intermediare la traf si comutarea cu relee in functie de tensiunea debitata.

In aceasta varianta,723 trebuie alimentat separat,din tensiunea cea mai mare.

Dar nu va fi din zero.

Daca se adopta configuratia in regim flotant,poate fi de la 0V.
Link spre comentariu

Am facut montajul dar cu doi 2N3055 , pentru ca atatea radiatoare am pentru tipul acesta de tranzistor , functioneaza , dar curentul trebuie sa fie egal pe colectoarele celor doi tranzistori ? Adica daca consumul este sa zicem de 1 Amper , pe colectoarele tranzistorilor trebuie sa fie 0,5 A / 0,5 A ? Rezistentele din emitor sunt de 0,22 Ohmi , deoarece din acestea am gasit .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări