fwfw Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 ok , dar eu nici pe aia de 0,15 nu am gasit-o ,singura valoare care o au si cea mai apropiata este 0,22 la 10w ce sa fac sa mai iau inca 4 sau este valorea prea mare si cuzeaza montajului ,sau mcara ptr teste sa o folosesc sa vad ca este functional. Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 28, 2009 Partajează Postat Aprilie 28, 2009 nu stiu cum am reusit ,dar am ars lm723 dupa ce l-am alimentat gresit de 2 ori la intrare ,apoi cand l-am conectat bine a bubuitr lm-ul si a iesit fum din el ,cred ca trebuie sa fac un cablaj mai frumos ,ca am facut montajul pe o placa din aceea cu mai multe gauri si este posibil sa fi gresit vre-o legatura.am pus ceva poze cu parte de putere ,ca cea de comanda am dezlipito toata din cauza lm-ului ars si a cablajului zic eu defectous. Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 am refacut din nou montajul si nimic, mi se arde condensatorul de 1000 de microfarazi (iese fum din el ) ,integratul nu am mai bubuit .am tensiune pe firele de iesire , si singurul punct und eam o tensiune variabila este acolo unde se intalneste c de 100 n cu potentiometrul de 20k ,exact acolo unde apare suntat pe schema in rest nu am tensiune variabila si ledul se aprinde numai daca il intorc invers deci cu anodul catre minus ,invers nu se aprinde can alimentez montajul. Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Electronica asta! Dupa "simptome" (integrat, condensator filtraj "bubuite", LED aprins invers) eu as spune ca e cablata invers polaritatea (primele simptome sunt si pentru alimentarea cu curent alternativ). Incalzirea tranzistorului serie pare a fi mai putin importanta decat aspectul estetic. Astia mai hodorogi (ca de-alde mine) care au mai vazut, calculat, construit si realizat dosare tehnologice pentru aparate electronice "antice", dinaintea generalizarii integrarii, mai stiu ca radiatoarele au ceva parametri (suprafata, materialul, culoarea, pozitia si ventilarea fortata se traduc prin asa-zisa "rezistenta termica" ) dar FOARTE importanta pentru racire e montarea piesei pe radiator (capsulele gen TO220 fixate cu un singur surub "platesc" simplitatea montarii cu calitate slaba a contactului termic, capsula TO3 e MULT mai buna din acest punct de vedere, dar incepatorii o evita pentru ca necesita o suprafata relativ mare si 4 gauri, precum si cablaj cu sarme, atat de inestetice...Cand a aparut prima data la cursul de tehnologie, profu' ne-a spus cat se poate de clar: cele mai nasoale probleme le veti intampina in domeniul mecanic: sasie, casete, panouri, radiatoare. La 27 de ani de la absolvirea facultatii de electronica, nu am avut nici macar odata ocazia sa-l vad contrazis.Ca sa fiu foarte clar: foarte multi dintre cei care se vor electronisti neglijeaza aspectul partilor mecanice; daca la montajele de putere mica si complexitate redusa pare a nu fi prea important (desi este si acolo!), la puteri si complexitati constructive semnificative, greseli pe partea mecanica rateaza constructia. (spre exemplu, o sursa de peste 2 amperi eu nu as construi-o cu condensatorul de filtrare, tranzistorul (tranzistoarele) serie si chiar si puntea redresoare pe circuitul imprimat; sigur, se complica montajul, creste dimensiunea, trebuie coltare, coliere, bride, precum si atat de uratelele sarme de la cablaj la componentele de putere...Scarboase aspecte, nu?)Spor la constructii si verificati bine cablarea inainte de a "baga curentul"! Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 condesatorul mi-a bubit deorece era montat invers ca in schema ,integratul am masurat pe pinul de comanda bd234c scote exact tensiune de intrare ,degeba dau de potentiometru ca nu se schimba deloc ,singura modificare are loc acolo unde este strap intre potentiometru si condensatorul de 100 de pico acolo am tensiune variabila de la 0-la tensiune de intare . Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 am ,reusit sa fac sa se aprinda si ledul acela cum este montat in schema ,probabil ceva gresit pe la cablaj,dar tot nu am tensiune variabila la iesire ,am exact tensiunea de alimntare ,si pe pinul 10 al lm-ului am aceiasi tensiune de alimnetare ,pe pinul 5si 6 am intradevar o tensiune variabila ,si pe pinul 4 la fel ,eu zic ca areceva integratul ca nu se poate sa am pe iesirea de comanda bd-ul tensiunea de intarre. Link spre comentariu
fwfw Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 ok,am rezolvat foarte simplu cu 36 ron cu un modul de la ......... 030m care duce maxim 3 amperi si cu o tensiune la intrare de 40 v si iesire 0-37 v. mai ieftin decit as fi reusit eu? am si schema ,cine o dorest o pot posta. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Buna Seara , imi poate spune cineva daca sursa de aici http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html functioneaza daca tensiunea de intrare e de 18 V CC ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 functioneaza daca tensiunea de intrare e de 18 V CC ?Da,dar la iesire,veti avea cu cca.1,7V decat la intrare pe U max. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Am facut sursa dar in locul rezistentelor de 560 de Ohmi am folosit de 510 , iar in locul celei de 1 , 2 KOhm am folosit de 1 , 5 KOhm , este bine asa ? Tensiunea se poate regla intre 3 , 5 V - 15 V , cu potentiometrul de 10 KOhm , daca il pun de 5 KOhm va functiona corect ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 daca il pun de 5 KOhm va functiona corect ?Scade plaja de reglaj. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Da , dar rezistentele care am pus alte valori afecteaza numai plaja de reglaj ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Ba da,dar reprezinta cca.1,5%,acesta diferenta poate apare si din suma tolerantelor.Ex.560 - 10% = 504.Daca vreti chiar "farmacie",puneti semireglabili,dar tot ramane eroarea de masura a multimetrului.R3=3,9K R4=15K ce valori ati pus? Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 R4 am pus 15 KOhm , iar R3 3 , 9 KOhm , iar condensatorul e de 100 pF , pe el scrie 101 . Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Si acel divizor(R4/R3),influenteaza U iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum