Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips 759A

andreas

Postări Recomandate

Am bagat in santier acest Philips, dezasamblat partial pentru a vedea in amanunt despre ce e vorba. Prima concluzie - stare generala ok, neumblat in el cu exceptia condensatorului dublu de filtraj. Nu stiu in ce stare sunt tuburile dar am deja un set de rezerva verificate pe catometru ok. Aparatul a avut un singur proprietar, bunicul nevesti-mii l-a cumparat in timpul razboiului si aparatul a stat in podul casei din Ploiesti in ultimii vreo 15 ani. Din pacate nu-i pot cere detalii ptr. ca bietul om a plecat [email protected] : nu-mi dau seama unde este fabricat :smt090 Voi posta detalii pe masura ce avansez cu lucrarile, pentru moment fac curatenie si adun piese de schimb.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreas

5

• radianr

1

• feri.visky

1

Top autori în acest subiect

Din pacate nu exista o asemenea lista in care sa apara si S.A.R. Philips. Am facut cateva demersuri pe radiomuseum.org pentru asta... cine stie poate aflam mai multe...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Din pacate nu exista o asemenea lista in care sa apara si S.A.R. Philips. Am facut cateva demersuri pe radiomuseum.org pentru asta... cine stie poate aflam mai multe...

La simpozionul de la Muzeul Tehnic a fost prezentat si un tabel cu aparatele de radio fabricate la Philips Romania.Tot odata a fost specificat faptul ca exista o sectie de tamplarie in care se faceau carcasele pentru aparatele montate. Este posibil ca modelele construite in Romania sa aibe numai carcase din lemn. Am reconditionat un aparat 215A care avea carcasa din lemn originala (cu o serie batuta pe lemn). In toate cautarile mele pe internet nu am gasit acest tip de aparat decat cu carcasa de ebonita.
Link spre comentariu

Ok, probabil ca nu e asamblat la noi. Pana una alta, am probleme cu restaurarea ... parca ar fi fost tinut in azot lichid, e intact dar cum il atingi se face praf. Izolatia de pe firele de conexiune se farama la primul stranut, regletele de sub sasiu la fel, am reusit sa rup fara sa vreau priza de pe potentiometru trebuie s-o ingineresc la loc, s-a rupt un picior de la un soclu - anodul finalei EBL, scala trebuie refacuta etc. Pe masura ce trece timpul constat ca problemele se tin lant si cu timpul liber stau f. prost. Cu toate astea nici nu concep sa fac vreun compromis chiar daca ma prinde iunie cu el pe masa :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări