Vizitator isty_szy Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Cum pot sa fac un montaj, care sa actioneze un releu la intreruperea uiei bariere IR ??? Va multumesc !!!! Link spre comentariu
vsurducan Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Cum pot sa fac un montaj, care sa actioneze un releu la intreruperea uiei bariere IR ??? Va multumesc !!!!Am disponibile bariere IR cu raza de actiune 10m, alimentate la 12V. Receptorul cu 2tranzistori open colector in antifaza, permite conectarea unui releu cu bobina de 12V/max0.1A si a unui LED de semnalizare.Receptorul nu este orbit de lumina soarelui (transmitorul e modulat).Cu lentile de plastic negre functioneaza OK la 15-20m.http://pici.3x.ro sau PMva rog nu ma deranjati doar pentru intrebari Link spre comentariu
Vizitator isty_szy Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Ma intereseaza schema electrica, pt o raza de actiune de 20-30 cmmultumesc Link spre comentariu
vsurducan Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Ma intereseaza schema electrica, pt o raza de actiune de 20-30 cmmultumesc Pentru 20-30cm ce schema va trebuie? un LED IR la emisie, o fotodioda la receptie conectata intre baza si colectorul unui tranzistor darlington (cu anodul spre +), iar in colectorul tranzistorului un releu de maxim 50-100mA/12V.Conform discutiei noastre PM, poza modulelor IR e aici:http://www.surducan.netfirms.com/modul.htmlIar criteriul de gratuitate pentru obtinerea modulului IR este: beneficiarul este pensionar + locuieste la tara + locuieste la nord de paralela 45 (acu sa vad daca va sunati bunicii... ) Link spre comentariu
DM7 Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Dupa ce m-am chinuit sa ii sun pe bunici pe telefonul primariei si pana i-am lamurit ce inseamna sa faca o copie dupa cuponul de pensie ( m-a ajutat si secretara),( ma gandeam ca am nevoie ptr a face dovada ca sunt pensionari) problema a fost cand m-au intrebat la ce imi trebuie mie toate astea. Le-am raspuns , dupa care au zis ca lor nu le trebuie asa ceva, caci ei stiu cand intra seara pe poarta vaca de la pascut, dupa talanga dela grumaz.Asa ca ma scriu pe lista platitorilor. Ti-am dat un PM Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum