Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VW Lupo - consum mare benzina !

Vizitator Adriana

Postări Recomandate

Vizitator Adriana

Buna ziua, am un wv lupo, consuma foarte mult in oras cam 10% benzina, indicatorul de benzina, nu mai imi arata cata benzina mai am, s-a blocat, motiv pt. care am ramas deseori cu ea in drum fara benzina !!!Am inteles ca are sonda lambda sparta... :jytuiyu oare asta sa fie motivul pt. care consuma atat ???Am verificat pneurile...aveti idee cat costa o soda ?Sa o iau noua sau sh ? dureaza mult sa fie inlocuita ??? :jytuiyumultumesc mult

Editat de Adriana
Editat titlu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

3

• dragostalpau

2

• yo9hrb

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Fie cumperi noua de la reprezentanta, fie din dezmembrari. Cele compatibile nu imi inspira prea multa incredere, cand vine vorba de componente ce tin de motor/directie

Link spre comentariu
dragostalpau

daca ar fi sonda ai avea un bec aprins in bord (presupunind ca nu ai o masina luata de la baietii care le aduc din afara si al care nu se mai aprind toate becurile)filtrul de aer cind l-ai schimbat ?

Link spre comentariu
Vizitator Adriana

daca ar fi sonda ai avea un bec aprins in bord (presupunind ca nu ai o masina luata de la baietii care le aduc din afara si al care nu se mai aprind toate becurile)filtrul de aer cind l-ai schimbat ?

am un bec in bord aprins, in partea dreapta, acul de la nu rca, nu coboara !filtru schimbat anul trecut ...si nu am mers mult cu ea ! :jytuiyu Masina e luata la mana a2a, de la o fata...e din 2002, eu o am de 2 ani !
Link spre comentariu
dragostalpau

daca nu stii cind a fost facuta revizia, du-te cu masina sa-i schimbi consumabilele si sa-i faci si o diagnoza pe computeraltfel foarte slabe sanse sa afli pe forum ce are masina ta si mai ales sa poti rezolva singura

Link spre comentariu

Nu a precizat ce model de lupo are si ce motorizare, faceam o comparatie cu ceea ce scrie pe net (adaugand 2-3% in plus, avand in vedere datele false oferite de producatori). Eu conduc o almera in '97, motor 1.4 injectie (modelul de 87 cai) iar in bucuresti am consum de ~10% (de regula sub 10), in afara ~6.4% (probabil ar lua mai putin daca nu as exagera cu viteza). Maretul Logan cu motor 1.4 benzina, consuma cel putin 10% in oras, ajungand si la 13-14% (are nevasta sefului insa o mai plimba cand are masina in service, facandu-i consumul atat mi-a zis ca haleste, neluandu-se dupa datele oferite de calculatorul de bord). Cielo model '95 cu motor de 1.5 benzina haleste 14% (are un coleg de facultate si atat mi-a spus ca ii haleste, eu plangandu-ma ca a mea suge 10%). Tot respectivul imi citase de pe daewoo forum, cum ca matizul ar hali 9%, mi-a venit greu sa il cred insa nu cunosc nici un posesor de matiz care sa imi confirme/infirme asta. Tico cu catalizator (model 2000) consuma 5-6% in oras (are o prietena); nu stiu dr led daca i-a facut consumul la jucaria sa pana acum, as fi curios cat consuma modelul fara catalizator.Una peste alta, du masina la o inspectie la un service, iar daca cei de acolo nu gasesc nimic in neregula la motor/anexe, atunci n-ai ce face, impaca-te cu ideea ca alte masini consuma mai mult.PS: De curiozitate, ce consum in oras au masinile pe care le conduceti? (nu o luati ca pe un "act" de lauda, pur si simplu am curiozitatea de a sti cat consuma in realitate diverse modele de masini).

Link spre comentariu
Vizitator Adriana

Asa e, nu am facut unele precizari,wv lupo 2002 pe benzina,1.4, tipul de motorizare(:, nu stiu...I-am facut Itp-ul acum, verificari, si am inteles ca sonda ar fi problema...Eu, mai vroiam unele pareri, sonda sa fie problema consumului mare ?...va multumesc frumos .

Link spre comentariu

Motorul de 1.4 este cel de 59cp (44kw) [8 valve], 74cp (55kw), 99cp (74kw) sau cel de 104cp (77kw) [16 valve]? In cazul in care motorul este unul dintre cele cu 16valve, consumul de 10% ar fi relativ ok (eu am 1.4l 16 valve si haleste cam 10% in oras); ma gandeam ca ai motorul de 1.0L 8 valve si iti ia 10...Revenind la discutia despre sonda, in cazul in care aceasta este defecta, la turatii mai mari de 2000 nu se mai regleaza amestecul, chestia asta observandu-se cu analizorul de gaze (nu iese calumea testul de gaze la itp, dar spuneai ca i-ai facut itp-ul deci ar trebui sa fie ok). Cineva sa ma corecteze in caz ca gresesc...Oricum, cauze pentru un consum mai ridicat de combustibil sunt multiple, una dintre ele ar fi temperatura redusa de afara pe perioada de iarna, poti doar sa astepti sa se incalzeasca binisor apoi sa incerci sa ii faci iar consumul.Din ce gasesc pe net, consumul pentru motor de 1.4 ar fi 9.5% in oras (30.4mpg), deci ar fi ok consumul, mai ales ca e rece afara in perioada asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări