Vizitator Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Un Philips fabricat in Norvegia sau in Romania (a anilor '30) nu este original? Nu are valoare sau are o valoare mai mica?Cum vor fi cotate aparatele de radio "clasice" ( cu lampi, tranzistori sau cu integrate) cand se va generaliza transmisia digitala sau ... altceva?Philipsu-i Philips !Am spus in topic daca ati citit ca nu ma refer la valoarea lor decat prin comparatie intre modele.Adica iei un Pacific 1 sau 2 si il compari cu 3 sau 4.Incontestabil primul model este mai demn de pastrat din "neamul" lui deci prin asta mai valoros.Si primele facute de Tehnoton au fost impecabile apoi in BUNA traditia romneasca orice lucru trebuia sa fie facut tot mai naspa.De exemplu tehnotonu' avea obiceiu prost sa urateasca scalele (unu dintre cele mai importante elemente ale unui aparat da colectie) Pe mine ma scuzati,parerea mea am spus-o,fiecare cu Gusturile lui! Link spre comentariu
kripton Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Salut,Consider ca daca se discuta despre "Pacific - 4'' si subiectul se refera la acest aparat este bine sa fie asa , personal, daca pot ajuta pe cel care are acest aparat , incerc sa-l ajut, indiferent de pozitia mea preferentiala fata de acel produs . De asemenea, daca acel aparat a fost fabricat,omologat , lansat pe piata si folosit , cei care l-au proiectat si executat au fost ceva mai destepti ca mine si nu am nici o putere sau tedinta sa-i critic sau sa -mi exprim dezaprobarea . E adevarat ca oricine isi poate exprima opinia dar ma intreb ce i s-ar spune unui coleg daca ar cere de ex . date despre radioreceptorul " Ric " ( sau "Song" etc.) Un forum cu tendinta constructiva se realizeaza prin respect reciproc atat din partea celui ce solicita cat si din pertea celui ce ofera ceva . Nu ne cunoastem fizic intre noi ( puini forumisti se cunosc intre ei ) dar prin aceasta legatura invizibila cred ca trebuie sa ne facem placuta si utila folosirea acestui forum . ( nu este decat o parere , tot personala ) . Desi cu intarziere , ( schema exista mai sus ) am aici un pliant cu ''Pacific - 4 ". Link spre comentariu
jack Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Cred ca Pacific-urile in general , si Pacific 4 in special , s-aufabricat intr-o serie foarte mare , nu stiu daca alt radiou stationar s-a mai fabricat intr-un numar de exemplare asa mare . Poate Darclee-urile , cu variantele sale . Pe langa pliantul postat de '' kripton" , pt. Pacific 4 mai exista si un alt tip de pliant , cu alta grafica si culori , dar avand aceleasi date de identificare , RST 7 - 78 100227.00 Link spre comentariu
jack Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 inca un pliant Pacific4 Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Tipurile notate cu RST provin de la Tehnoton... 7 insemnand probabil modelul din acel an 78... asa cred... Link spre comentariu
jack Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Am impresia ca pliantul postat de mine este acelasi cu cel postat de " kripton " . Doar ca la primul postat , la imprimare sau copiere , s-a " pierdut" culoarea verde.... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Sunt curios cat de bine sta Pacificul vizavi de calitatea comutatorului de game. Dupa parerea mea, aceste comutatoare au fost principalul punct slab al receptoarelor noastre, destul de bune din alte puncte de vedere in ciuda a ceea ce spun altii. Sunt si exceptii, un exemplu ar fi "Gloria auto". Este singurul aparat din colectia mea care nu are astfel de probleme, desi se vede ca a fost intens folosit. Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 La toate aparatele produse la noi , comutatorul de unde a devenit o ''catastrofa'' numai dupa inlocuirea componetelor acestuia ( initial confectionate din metal ) cu cele din material plastic . Ma refer la aparatele cu tranzistoare in special. Link spre comentariu
Vizitator adrian_h Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Nu stiu daca postez unde trebuie,insa am si eu un Pacific 4,dar are o problema,functioneaza dar nu prinde nici un post pe nici o frecventa!de la ce ar putea fi?va rog,ajutati-ma cu o idee!va multumesc anticipat! Link spre comentariu
Selena Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Ce inseamna "functioneaza", adica se aprind becurile scalei si atat? Cand dai volumul tare, se simte un brum, fasait in difuzor? Cand comuti butoanele, se aude pocnet in difuzor? Daca apesi butonul pick-up si apoi atingi cu un ac tinut in mana contactele de la mufa DIN din spate, bazaie puternic cu butonul de sonor dat spre maxim? Oare sunt nearse ambele sigurante din spate? (atentie, umbla la ele cu stecherul scos din priza, deasemenea cu blandete, ca se sparge sticla). Link spre comentariu
Vizitator adrian_h Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 scuze ca raspund atat de tarziu la mesaj,dar am fost la bunici toata saptamana si acolo nu am net!Cand spun ca aparatul functioneaza,ma refer exact la aspectele precizate de Selena si anume:se aprind becurile scalei,cand dau volumul spre maxim,se aude un brum in difuzor,insa nu reusesc sa prind nici un post radio!partea de pick-up nu am verificato,fiindca nu a mai fost folosita de mai bine de 15 ani,pentru ca nu am mai avut ac pt el,si nici nu am cautat la momentul respectiv,iar acum nu se mai gaseste,sau cel putin eu nu am mai gasit!Partea de radio stiu sigur ca a functionat ca l-a folosit bunica mea pana anul trecut cand a decedat!Sigurantele nu le-am verificat insa stiu ca una din ele erea cu probleme!Poate fi doar de la sigurante?Si daca e doar din asta,stie cineva de unde pot face rost de ele?va multumesc anticipat! Link spre comentariu
Selena Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Daca se aude zgomotul obisnuit de repaus in difuzor, sigurantele sunt in regula pentru ca: 1) Daca ar fi arsa siguranta din primarul transf. de retea S1=150 mA aparatul ar fi total mort, nu s-ar aprinde nici beculetele, iar S3 nu ar conta in acest caz. 2) Daca ar fi buna S1, dar ar fi arsa siguranta S3=0,6A de dupa puntea redresoare, becurile ar fi aprinse, dar nu s-ar auzi nimic in difuzor.Daca partea de radio a functionat pana de curand si ulterior nu s-a umblat in circuite, trebuie sa fie o intrerupere pe undeva, de exemplu un picior al unui condensator placheta nu mai face contactul in lipitura - trebuie ciocanita/clatinata usor fiecare piesa cu un pix de plastic si urmarit daca asta produce modificari in difuzor. Intreruperea poate fi si la claviatura; poti incerca sa atingi cu surubelnita diversele contacte ale ei si sa constati daca se produc zgomote in difuzor. Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Salut ,E binevenita o verificare vizuala asupra bobinelor deoarece e posibil ca aparatul sa fi fost " vizitat " de mici rozatoare care ,de obicei , le " savureza " pe cele de pe bara de ferita . Trebuie incercat aparatul pe US ( unde scurte ) , cu o mica antena cuplata la intrare . Daca pe aceasta gama functioneza si pe celelalte nu, aceasta poate fi una din cauze . Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Mai repede,cred ca au plesnit de fericire cateva condensatoare placheta,e stiut faptul ca aceste condensatoare au facut necazuri mai ales dupa perioade mai mari de nefolosire a aparatului...s-a mai discutat despre asta,si de regula e cauza principala a scoaterii din uz a aparatelor romanesti(dupa electrolitici)...e bine de verificat tot ce e placheta de 47nf,68nf si 100nf in lantul de RF,si schimbati cu condensatoare de calitate,de valori apropiate,daca nu identice.Am intalnit si la valori mai mici asemenea defecte,dar mai rar...ma refer la cei de 10nf,22nf,33nf.De multe ori e afectat si regimul de lucru in cc al tranzistoarelor respective/aferente si in felul asta se pot depista mai usor,dar daca nu se vrea o depanare clasica,recomand masurarea tuturor celor de aceasta valoare,nu sunt prea multi,si se pot schimba chiar preventiv...cei care inca sunt buni,pot face necazuri in timp.Succes. Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Foarte adevarat dar pentru depistarea lor este nevoie de ceva aparatura si scule . Condensatoarele mentionate au fost o pacoste nu numai dupa o perioada lunga de timp ci oricand .Am intalnit cazuri in care se defecteaza chiar in momentul lipirii fara sa mai amintesc de unele stocuri , de capacitati de zeci sau sute de pF . care inca in perioada de garantie a aparatelor , au creat mari necazuri atat utilizatorilor cat si tehnicienilor . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum