Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema pacific 4

elmar

Postări Recomandate

va rog sa ma ajutati si pe mine cu o schema de radio cu pick-up PACIFIC 4.Sau daca nu aveti toata schema macar o schita cu bobinele de pe bara de ferita cu sunt legate la soclu.Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

N-am gasit schema dar am gasit ceva interesant. De asemenea sper sa-l ajute si pe domnul Visky la realizarea catalogului radioreceptoarelor romanesti.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator coric66

Postez aici discutia avuta azi in privat cu dl. elmar (sper sa nu se supere) in ideea ca poate va folosi si altcuiva :

Vizualizare mesaj

coric66

Subiectul mesajului: Pacific 4Folder: Mesaje trimise

Buna dimineata

Am vazut pe forum ca anul trecut ati avut exact aceasi problema care o am eu acuma, respectiv lipsa bobinelor de pe bara ferita la Pacific.Am un aparat complet si un sasiu , din ambele sasie am facut unul are merge deja pe UUS si US dar la nici unul nu am bobinele de pe bara intacte (sunt roase de soareci) si n-am idee de unde sa incep. Daca ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta privinta ,v-as fi recunoscator. Cu multumiri si scuze pentru deranj !

Data expediere: Dum Ian 24, 2010 8:03 am

Vizualizare mesaj

elmar

Subiectul mesajului: Re: Pacific 4Folder: Primite

Bobina de unde medii(marcata in schema L208 si L209)areL208-70spire si L209-6spire

Bobina de unde lungi(marcata in schema L210 si L211) are L210-150spire si L211-10spire

bara de ferita este un baston de 15cm lungime si 1cm grosime (aproximativ).

dupa ce ai facut bobinele pe mansoane de hirtie mai groasa,uita-te bine pe schema acolo unde am marcat eu. Cu un aparat de masura poti detecta contactele de la soclu(daca il mai ai montat acolo)

exmplu:bobina L208 in schema scrie ca se monteaza cu un fir la comutatorul de M pinul 2 si celalalt fir in pinul 6.pune un tester de la ap de masura (pus pe scala 10 sau 100 ohmi)la pinul 2 si cu celant tester se cauta contactul la soclul bobinei.

Asa poti indentifica toate contactele .Eu asa am indentificat contactele la bobina .Din pacate nu mai am acel aparat de radio ca sa ti spun exact cum vin firele.Sper sa poti sa faci acel radio cu ce ti-am scris eu.Spor la treba!!

ATENTIE!!CIND INDENTIFICI FIRELE LA BOBINA DE UM COMUTATORUL SA FIE APASAT PE UM LA FEL SI LA UL.

http://fotoshare.info/userimages/h/hpacifichh.jpg

Data expediere: Dum Ian 24, 2010 4:59 pm

Multumesc (si public)d-lui elmar pentru indrumare , si tot aici multumesc si d-lui viopa pentru sasiul donat , din doua a iesit unul.

Daca are cineva un carton spate (in plus) pentru Pacific 4 as fi interesat sa-l cumpar , la al meu lipseste.

Link spre comentariu

Ce rost are sa te chinui pentru un pacific 4 (de Tehnoton....yexz)?? Cat inca se gasesc pacific1 (DE ELECTRONICA) care sunt alta poveste mai ales ca aspect.Erau mai frumos lacuite-date intradevar cu lac care mai si lucea.Cred ca-i mai valoros un 1 "de la mama lui" decat un 4

Link spre comentariu

Orice varianta de receptor merita reparat. Personal colectionez si repar - daca e cazul - orice aparat gasesc, indiferent ca a fost apreciat sau nu la vremea lui cu conditia sa nu fie iremediabil distrus.O sa ma opresc cand nu voi mai avea unde sa le pun... :rade:

Link spre comentariu

Ce rost are sa te chinui pentru un pacific 4 (de Tehnoton....yexz)?? Cat inca se gasesc pacific1 (DE ELECTRONICA) care sunt alta poveste mai ales ca aspect.Erau mai frumos lacuite-date intradevar cu lac care mai si lucea.Cred ca-i mai valoros un 1 "de la mama lui" decat un 4

Niciodata nu am sustinut ca Tehnotonul s-a ridicat la nivelul de calitate al Electronicii(desi mi-ar fi placut)dar de aici si pana la a face o diferenta asa de mare intre produse similare,cred ca suna putin exagerat,personal am lucrat pe ambele tipuri de sasiu,si te asigur ca daca stii cu ce se mananca,aduci la acelasi nivel ambele aparate,si mai mult,daca le asculti pe rand,fara sa stii care e in mers,te asigur ca nu poti face diferenta.

Cat despre carcase,nu o singura data am fost nevoit sa refac stratul de lac din cauza distrugerii in timp,asta cel putin pt mine,nu a scazut"valoarea"aparatului.

Asa ca spor la restaurat celor care au acest microb.

Link spre comentariu

Numa ce-i ORIGINAL valoreaza in timp!Asadar cautati prima versiune ca sunt inca duium (si-i PACAT de ele).In mod cert merita in fata celorlelte "incropeli" ulterioare.Parerea mea,,,de aceea e FORUM.

Link spre comentariu

Daca tot e Forum,inseamna ca se pot ?corecta?unele pareri gresite,cum ca tot ce e de Electronica e original,iar restul sunt ?incropeli?,in aceasta idee,inseamna ca si schemele preluate de Electronica si reproduse in aparatele autohtone,cu inconvenientele ce tin de calitatea componentelor,bine cunoscute,sunt "incropeli", daca e sa fie asa,nu ai decat sa colectionezi aparate din ?vest?,alea sigur sunt originale,si au ?valoare?...si ca tot veni vorba,as fi f curios la ce fel de valoare te referi?Eu detin cu modestie,in jur de 30 de aparate,cu lampi si cu tranzistoare,si nu ca nu mi-as dori mai multe,da chiar nu mai am loc de altele,dar crede-ma nu ma consider bogat,daca la astfel de valoare faceai referire.Mai mult nu voi mai comenta,fiecare cu ale lui...

Link spre comentariu

Ma rog,fiecare intelege ce doreste.Nu ma refer la valoarea lui ca "bogatie",ma refer la valoarea unuia de Electronica comparativ cu unul versiunea 3,4 de Tehnoton.Cu exceptia versiunii 2 care pastreaza calitatea estetica a celor de Bucuresti.Ca or fi multe parasituri nu neg da am vazut pe la diversi aparate CA NOI,mai putin si-ti faci freza-n lacul ala.Cine le-a pastrat....le are.V-am salutat.

Link spre comentariu

Salut, Dupa parerea mea , daca ne referim la un produs, ( in acest caz aparat de radio ) ar trebui sa se inteleaga < asa cum l-a facut...fabrica > si nu preferintele , mai mult sau mai putin subiective .Valoarea unui aparat depinde de mainile pe care ajunge acesta dar nici intr-un caz nu poate fi evaluata corect baneste .( s-a mai discutat despre aceste ''bogatii'' ).

Link spre comentariu
Vizitator coric66

D-le SemnalMec ,unde-i hoby si pasiune nu poate fi vorba de chinuiala. Eu ma bucur de Pacificul asta (cand il vad cum merge) ca si de un Philips sa zicem. In rest ,gand la gand cu domnii Florin , doru3160 si kripton. Regret ca am provocat tot acest off topic prin redeschiderea subiectului.

Link spre comentariu

Numa ce-i ORIGINAL valoreaza in timp!Asadar cautati prima versiune ca sunt inca duium (si-i PACAT de ele).In mod cert merita in fata celorlelte "incropeli" ulterioare.Parerea mea,,,de aceea e FORUM.

Asta se aplica la aparatele cumparate de noi si stocate in ambalajul original, fara nici o ora de functionare.Si dupa 100 ani cand se alimenteaza trebuie sa functioneze perfect. :ras: Dupa cum stii, un aparat nu este proiectat sa functioneze continuu zeci de ani ( ma refer la clasa receptoare de radiodifuziune) fara reparatii.De altfel calitatea pieselor folosite nu se preteaza la asta.Iar avansul tehnologic face ca durata de viata sa fie din ce in ce mai scurta, de asemenea calitatea componentelor.Pentru mine un aparat ORIGINAL este un aparat care are carcasa impecabila sau pe aproape si este in stare perfecta de functionare.Starea perfecta de functionare inseamna inlocuirea componentelor " de cand era bunica fata" cu altele moderne care asigura o functionare indelungata fara defecte si realinierea circuitelor ( care in timp se dezacordeaza datorita imbatranirii componentelor) pentru a readuce in parametrii originali aparatul.Iar daca nu se poate folosi zilnic, ma lasa rece ca este ORIGINAL si sigilat, cu toate componentele originale dar cu defecte.La orice echipament trebuie realizata o verificare preventiva din cand in cand tocmai pentru a schimba componentele care in timpul functionarii sunt foarte solicitate sau sunt decalibrate.Iar cand este necesar trebuie aduse modificari pentru imbunatatirea fiabilitatii si functionarii, unele lucruri nu au fost luate in calcul de proiectant cand a realizat aparatul.Sau datorita nevoii de a reduce cheltuielile de fabricatie au fost inlocuite unele componente sau s-a renuntat de tot la ele.Asta lasa loc la imbunatatiri.Acum dupa ..... n ani nu ma intereseaza productia de masa, ma intereseaza receptorul pe care in fiecare zi ascult muzica si vreau sa fie functional.Pentru asta fac toate modificarile necesare pentru a putea utiliza aparatul cat mai mult si in conditiile cele mai bune.PS. Original este orice aparat de radio construit, fie ca este realizat in 1000000 exemplare sau un prototip.Fiecare are particularitatile sale care se deosebesc de celelalte.
Link spre comentariu

Un Philips fabricat in Norvegia sau in Romania (a anilor '30) nu este original? Nu are valoare sau are o valoare mai mica?

Cum vor fi cotate aparatele de radio "clasice" ( cu lampi, tranzistori sau cu integrate) cand se va generaliza transmisia digitala sau ... altceva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări