Vizitator narcis Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Am facut un program in bascom in care daca apas pe buton sa se aprinda un led daca nu sa ramana stins, intrebarea mea este de ce nu merge...? Pana acum nu am reusit sa lucrez cu "input" si nu stiu care e cauza. Am citit si pe net am activat zic eu si pull-up am incercat si cu rezistor extern tot nu a mers. Mai trebuie setat ceva? Eu folosesc un atmega8, programul este urmatorul:$regfile = "m8def.dat"$crystal = 12000000Config Portd = OutputConfig Portc = InputPortc = &B1000 'activare pull-upMain:If Portc.3 = 0 ThenPortd.1 = 0ElsePortd.1 = 1End IfGoto MainVa multumesc de ajutor Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Am facut un program in bascom in care daca apas pe buton sa se aprinda un led daca nu sa ramana stins, intrebarea mea este de ce nu merge...? Pana acum nu am reusit sa lucrez cu "input" si nu stiu care e cauza. Am citit si pe net am activat zic eu si pull-up am incercat si cu rezistor extern tot nu a mers. Mai trebuie setat ceva? Eu folosesc un atmega8, programul este urmatorul:$regfile = "m8def.dat"$crystal = 12000000Config Portd = OutputConfig Portc = InputPortc = &B1000 'activare pull-upMain:If Portc.3 = 0 ThenPortd.1 = 0ElsePortd.1 = 1End IfGoto MainVa multumesc de ajutorM-am jucat cu un Attiny2313 si m-am confruntat cu aceasi problema, la mine a mers cu comanda "If PIND.4 = 0 then..." adica in loc de If PORTD a mers If PIND nu stiu de ce dar asa a mers, poate merge si la tine. Link spre comentariu
Vizitator narcis Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 da merge cred ca asta era problemamersi multraman dator Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 da merge cred ca asta era problemamersi multraman datorProbabil ca ai observat deja daca nu vezi ca atunci cind se asteapta apasarea unui buton baga-i un pic de temporizare altfel i-ti aiureaza la apasarea butonului, ceva de genul:$regfile = "m8def.dat"$crystal = 12000000Config Portd = OutputConfig Portc = InputPortc = &B1000 'activare pull-upMain:If Portc.3 = 0 ThenPortd.1 = 0waitms 200 ElsePortd.1 = 1End IfGoto Main Link spre comentariu
Vizitator narcis Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 da ai avut dreptatea mers si in prima varianta dar e mai bine cum ai zis in ultima variantamersi mult Link spre comentariu
nana Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 ca sa stii cand folosesti portd atunci inseamna ca ai iesire pe pinu respectiv si cand folosesti pind inseamna ca ai intrare si astepti date .... Link spre comentariu
Vizitator narcis Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 ok am observat intr-un finalmultumes de ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum