blue Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Cu ajutorul acelui condensator se limiteaza spectrul, in interiorul caruia amplificatorul lucreaza liniar, de fapt capatul superior al acestuia este corectat, fiindca in cel inferior corectia se opreste la limita de raspuns al transformatorului Link spre comentariu
bogdan69 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Bun! Deci sa merg mai departe. Am uitat sa spun ca nu am avut RN globala cand am probat montajul. Avand in vedere ca lampa finala este atacata de un SRPP cu 6H8C ( pot sa pun si 6H9C, e disponibila) cum pot introduce RN2 si RN4? Pentru RN2 sa leg o rezistenta de 33k intre anodul finalei si anodul triodei de jos din SRPP, in punctul in care e legat si condensatorul de 220n? Fac referire la schema de pe prima pagina. Iar RN4 cum o calculez si cum o leg nu imi da prin cap. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Bun! ... cum pot introduce RN2 si RN4? ...Daca etajul de atac este SRPP,atunci RN2 nu prea are ce sa caute(NErecomandata).Daca folosesti 6P14 sau EL84 nu vad de ce ai ales solutia SRPP ?!,acest tip de finala fiind foarte nervoasa(panta mare) necesita o tensiune de atac efectiva de cca 4V pe grila de comanda in conditii normale(sau cca 8-9Vef in situatia prezentei RN3).Ca sa putem discuta de RN4 trebuie sa stim ce sensibilitate avem(dorim) la intrare...(oricum un etaj SRPP are un cistig mult prea mare avind in vedere necesarul G1 tub final gen EL84 astfel necesitind un grad de reactie negativa RN4 foarte mare= NErecomandat ,pentru o situatie "fericita" RN4 ar trebui sa diminueze cistigul cu 6-8dB...,RN4 poate lipsi cu desavirsire daca folosim componente de calitate si un traf de iesire bun...,RN1,RN2,RN3 fiind de fapt cheia-filosofia succesului...).Cofiguratia pe care ati aleso pare un pic NEfericita daca discutam de EL84(6P14P) in SE...,Ar trebui sa vedem schema...__Nu se poate adapta ceva oricum la orice...,astfel ce am prezentat(legat de design reactii negative) trebuie luat ca atare in contextul prezentat. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Finala este 6L6 EH. Este schema de la inceputul topicului. Adica SRPP cu 6H8C si final pentoda cu 6L6. Probele le-am facut fara reactii neative. Finala nu are condensator in catod, chiar daca in schema e fiurat. Doar condensatorul din catodul triodei de jos din SRPP este pus, dar cred ca-l dau jos si pe acela, chiar daca o sa-mi scada amplificarea. Ma intereseaza simetria sinusoidei. Link spre comentariu
elm Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Am si eu o intrebare (poate prosteasca, dar din lipsa generozitatii timpului de documentare...), ca tot sintem la SE cu 6P3S:Cum se determina amplificarea etajului prefinal SRPP, in contextul in care rezistenta prezentata de trioda de "sus" depinde dinamic de curentul anodic?Sigur, vor urma niste experimentari, dar n-as pleca chiar in orb... Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Am si eu o intrebare (poate prosteasca, dar din lipsa generozitatii timpului de documentare...), ca tot sintem la SE cu 6P3S:Cum se determina amplificarea etajului prefinal SRPP, in contextul in care rezistenta prezentata de trioda de "sus" depinde dinamic de curentul anodic?Sigur, vor urma niste experimentari, dar n-as pleca chiar in orb...Un pic de google nu strica niciodata !http://www.tubecad.com/may2000/page5.htmlSite tubecad pentru mine este ca o biblie , orice articol de acolo il citesc cu mare placere ! Link spre comentariu
elm Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Un pic de google nu strica niciodata !http://www.tubecad.com/may2000/page5.htmlSite tubecad pentru mine este ca o biblie , orice articol de acolo il citesc cu mare placere !Fencs Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum