bogdan69 Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Cred ca fac si eu schema asta. Insa in loc de 6P3S folosesc 6L6GT... Cum vi se par aceste date? ...Vrei o parere sincera ?binenteles Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Cred ca fac si eu schema asta. Insa in loc de 6P3S folosesc 6L6GT. M-am apucat sa calculez traful de iesire. Si mi-a iesit in felul urmator:Pentru Ua=350V, Ug2=250V, Ia=54mA, Ra=4200 Ohmi urmatoarele date: Inductanta primarului 30H deci la un miez de 20cm2 trebuie sa bobinez 4455 spire cu 0,22 si secundar de 8 Ohmi 196 spire 1,5. Puterea maxima 10,8W data in foaia de catalog la 15% distorsiuni. Binenteles ca nu ma astept sa scot 10,8W, dar e puterea maxima luata in calcul la traful de iesire. Aceste date sunt pentru frecventa minima redata de 20 Hz. Daca folosesc sarma de 0,22 imi iese o rezistenta in CC de 420Ohmi. Avand sarma de 0,3 o sa o folosesc si imi ies 220ohmi in CC. Din formulele mele reiese ca traful cu 2000 de spire in primar si miez de 10 cm2 are o inductanta sub 10H(asta aproximativ, nu am hartiile langa mine ca sa vad exact).Intrebarea mea este: Cum vi se par aceste date? Sunt cumva exagerate?Eu as bobina cu sarma de 0,3 primarul !Dar as scoate o priza la 3500spire in primar si la 120spire in secundar .Infasurarile impartite in cel putin 2 calupuri identice daca nu 4 . Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Oricum folosesc sarma de 0,3mm, poate chiar o sa cumpar sarma ceva mai groasa pentru ca in fereastra E20 incape fara probleme. Cat despre sectiuni oricum vreau sa fac 4 chiar 5 sectiuni. Iar la secundar o sa folosesc 0,7mm cu trei sau patru sectiuni in paralel. Nu vreau sa folosesc 1,5 pentru ca e groasa rau si se bobineaza mai greu.Acum nu inteleg de ce priza la 3500 si 120?Raportul de transformare calculat de mine este 1/23 pentru 8Ohmi impedanta de sarcina. La 3500 de spire inductanta primarului pt sectiune de 20cm2 e undeva la 23H. Iar raportul intre 3500 si 120 este 1/29, mai apropiat , dupa formulele folosite de mine, pentru sarcina de 4Ohmi. Aici nu ma contrazic, incerc sa inteleg si sa vad daca formulele folosite de mine sunt corecte. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Cred ca fac si eu schema asta. Insa in loc de 6P3S folosesc 6L6GT. M-am apucat sa calculez traful de iesire. Si mi-a iesit in felul urmator:Pentru Ua=350V, Ug2=250V, Ia=54mA, Ra=4200 Ohmi urmatoarele date: Inductanta primarului 30H deci la un miez de 20cm2 trebuie sa bobinez 4455 spire cu 0,22 si secundar de 8 Ohmi 196 spire 1,5. Puterea maxima 10,8W data in foaia de catalog la 15% distorsiuni. Binenteles ca nu ma astept sa scot 10,8W, dar e puterea maxima luata in calcul la traful de iesire. Aceste date sunt pentru frecventa minima redata de 20 Hz. Daca folosesc sarma de 0,22 imi iese o rezistenta in CC de 420Ohmi. Avand sarma de 0,3 o sa o folosesc si imi ies 220ohmi in CC. Din formulele mele reiese ca traful cu 2000 de spire in primar si miez de 10 cm2 are o inductanta sub 10H(asta aproximativ, nu am hartiile langa mine ca sa vad exact).salut parere de care nu trebuie tinuta seama!!!de ce nu cresteti curentul Ia 100mA,lampa suporta!la 20cm traful de iesire ,este pacat de miez,cu 54mA nu ajungeti la 10wparerea mea este ca Ra este cam marecu datele date de dv ,o sa aveti un bas care o sa acopere tot din muzicainca odata este parerea mea!Intrebarea mea este: Cum vi se par aceste date? Sunt cumva exagerate? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Tensiunile si curentii sunt luati din foaia de catalog a tubului. La 350V pe anod si 250V pe G2 foaia de catalog da 4,2k Ra. Si in aceste conditii spun ca debiteaza 10,8W, e adevarat cu 15%THD.Formulele sunt din "Cartea Radioamatorului" de Gh. Stanciulescu. Miezul e ales pentru spire mai putine in primar. Link spre comentariu
ioannis Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 azi cautam ceva la subsol, si am gasit doua trafuri de iesire, cu miez de 6.25cm patrati(E12), si cu primar la 2.5K. m-am gindit sa fac si eu schema cu 6h8c si 6p3s, dar cu trafo de alimentare(secundar 250v/300mA). credeti ca se potrivesc trafurile, sau nu prea?? la topic spuneti ca trebuie in jur de 3,5-4k.multumesc! Link spre comentariu
danzup Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 azi cautam ceva la subsol, si am gasit doua trafuri de iesire, cu miez de 6.25cm patrati(E12), si cu primar la 2.5K. m-am gindit sa fac si eu schema cu 6h8c si 6p3s, dar cu trafo de alimentare(secundar 250v/300mA). credeti ca se potrivesc trafurile, sau nu prea?? la topic spuneti ca trebuie in jur de 3,5-4k.multumesc!Cam peste limita toti parametrii .Dar poti testa ca nu musca ! Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 am inceput sa realizez ampliful, dar ca tubul final o sa folosesc 6L6. Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2009 http://i45.tinypic.com/24mz3gg.jpg http://i46.tinypic.com/nbujkg.jpg http://i47.tinypic.com/2d82pfa.jpg Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 am terminat si eu ampliful azi. miine vreau sa incerc reactia negativa care a propus domnul valderama. am folosit tuburi 6H9C si 6L6WGB. se aude bine dar am amplificare prea mare daca dau semnal de la un cd! Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Foarte frumos! Cand o sa vin in Creta, o sa te vizitez sa-ti vad armata de amplificatoare!PS: Daca e permisiune, totusi! Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Foarte frumos! Cand o sa vin in Creta, o sa te vizitez sa-ti vad armata de amplificatoare!PS: Daca e permisiune, totusi!multumesc!!! aveti permisiunea!!! acuma ma uitam la reactia negativa propusa de domnul valderama viewtopic.php?f=28&t=49638. se poate aplica aceasi reactia si la srpp?? cum sa calculez rezistenta care merge de la anod la anod(anod-catod intre 2 triode la srpp)??miine o sa pun si schema care am folosit, ca sa putem discuta si corecta greselile care poate am facut! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 ...acuma ma uitam la reactia negativa propusa de domnul valderama viewtopic.php?f=28&t=49638. se poate aplica aceasi reactia si la srpp?? cum sa calculez rezistenta care merge de la anod la anod(anod-catod intre 2 triode la srpp)??...Lucrarile dumneavoastra incep sa arate foarte bine !(felicitari !)In cazl SRPP nu este recomandat sa folositi acea reactia negativa anod-anod, in schimb puteti folosi cu succes reactia din catod la finala daca nu aveti negativare fixa(o sa obtineti in acest fel un raspuns mai bun in special la joase in raport cu situatia clasica). Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 multumesc pentru raspunsuri domnul valderama!!! asta este schema care am realizat plus tensiunile care am la tuburi. sa ma scuzati de calitatea pozei, dar am facut-o cu celular, ca nu am scaner acasa. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Si eu lucrez la aceiasi schema. Insa eu ma misc foarte incet deoarece lucrez doar duminica. Am incercat cu un transformator de 11cm* si 2000/97 spire si nu am fost multumit de rezultat. Basul cam slabut, dar inaltele si mediile stralucitoare. Finala 6L6EH( ElectroHarmonix) la 300-320V si 69mA. M-am apucat sa construiesc alt transformator. Pe un miez de 17cm* bobinez 2507 spire in primar cu sarma de 0,3mm. Iar in secundar 140 spire cu sarma de 0,5mm. Acest raport si numarul de spire l-am calculat pentru Ra=2500 Ohmi si Zs=8 Ohmi. Pentru asta , punctul de functionare a tubului final va fi la B+ 250V, 75mA, Grila la 250V. Puterea disipata pe anod este in jur de 18-19W. In foaia de catalog 6L6EH e acreditata cu putere disipata de anod de 35W. Calculul trafului este pentru frecventa minima de 30Hz, de unde a rezultat o inductanta a primarului de 13,26H. Din pacate pentru 20Hz aveam nevoie de 20H si ar fi fost necesare aproape 3800 spire, spire ce nu-mi incapeau in fereastra tolelor. Si asa, cu toate ca am bobinat o zi intreaga spira langa spira si inca nu am terminat, abia imi incape bobinajul in fereastra. Am incercat sa obtin o rezistenta in CC cat mai mica si va fi de 136-140 ohmi. Nu aveam cum sa folosesc sarma mai groasa ca sa-mi iasa aceasta rezistenta mai mica din aceiasi cauza, fereastra. Bobinajul e impartit in patru primare inseriate astfel 1-3-2-4 si trei secundare in paralel ca sa obtin o rezistenta in CC cat mai mica in secundar si ca sa obtin un secundar echivalent cu unul cu sarma mai groasa. Din pacate rezultatele le voi vedea duminica viitoare deoarece mai am de bobinat vreo 400 de spire in primarul trafului, sa-l intolez si sa-l bag in probe. O sa incerc cu si fara intrefier sa vad care este configuratia optima. Tola nu cred ca e grozava, provine de la trafuri de UPS, un fel de E16 dar nu e chiar E16, avand limba de 32mm si fereastra de doar 15mm.Acum sa ma intorc la schema lui ioannis: avand 321 V in anodul finalei nu trebuia alt Ra? Undeva apropiat de 4K? Asta din ce vad eu in foaia de catalog. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum